题目内容
【题目】任务型阅读。
There are fifty students in our class. I have made a survey.
Forty-three students say they like to exercise. Most boys play basketball together twice a week. But girls think basketball is difficult for them, so they would like to play volleyball together twice a week. My friend Tony, is good at running. He runs fastest in our class. He runs for 30 minutes on the playground every evening before he goes to bed. Is it interesting?
Most of my classmates have good eating habits. They eat both meat and vegetables. Twenty students say they drink milk two to four times a week. The others drink milk every day. But some students like to eat junk food, especially Sally. What’s worse is that she doesn’t like to exercise, so she is very fat. She always says “ I’m going to lose weight(体重)tomorrow.”
【1】Why do the girls dislike to play basketball?
_________________________________________
【2】How many students drink milk every day?
_________________________________________
【3】Does Sally like to eat junk food?
_________________________________________
【4】Do you think Sally can lose weight? Why or why not?
_________________________________________
【答案】
【1】Because they think basketball is difficult for them.
【2】Thirty.
【3】Yes.
【4】略。
【解析】
这是一篇说明文。作者就班上的50人在锻炼和饮食习惯上的情况做了一个调查报告。
【1】根据第2大段“But girls think basketball is difficult for them,”可知。故答案为Because they think basketball is difficult for them.
【2】根据第1大段“There are fifty students in our class.”和第3大段“Twenty students say they drink milk two to four times a week. The others drink milk every day.”可知共50人,20人喝牛奶2-3次一周,剩余30人每题喝牛奶。故答案为Thirty.。
【3】根据第3大段“But some students like to eat junk food, especially Sally.”可知。故答案为Yes.
【4】根据第3大段“But some students like to eat junk food, especially Sally. What’s worse is that she doesn’t like to exercise, so she is very fat.”可知她特别喜欢垃圾食品又不喜欢运动。所以不能减肥。故答案为No, because she doesn’t like to exercise.
【题目】根据对话内容,从方框中选出5个最佳选项补全对话。其中有一项是多余的。
A:Excuse me, sir?
B:Yes?
A:I want to go to the train station, but I don't know how to get the ticket from the TVM(自动售票机).
B: Well, just press(按)here.
A:How much is the ticket?
B:
A:All right. By the way, how often do the trains come?
B:About every six minutes.
A:
B:At 11:00 p.m.
A:OK. Got it. Thank you for your help.
B:
A:Goodbye!
B:Bye-bye!
A.This way, please. |
【题目】阅读以上信息,用恰当的词完成下面的表格,每空一词。
People visit other countries for many reasons. Some travel on business; others travel to visit interesting places that are only found in other countries.
Wherever you go, and for whatever reason, it is important to be safe. A tourist can attract a lot of attention from local people. While most people you meet when traveling are sure to be nice, there are dangers—theft(偷窃) being the most common. So prepare for your trip in advance(预先).
As you prepare for your trip, make sure you have the fight paperwork. You don't want to get to your destination(目的地) only to find you have the wrong visa, or worse, that your passport is about to expire(到期). Also, make sure you travel with proper medical insurance, so that if your are sick or injured during your travels, you can be treated. If you want to drive while you are abroad, make sure you have an international driver's license.
If you need to take medicine with you—such as travel-sickness pills—keep it in its original container(容器). If you don't, you may find yourself doing a lot of explaining to customs officials at your destination.
Buy a guidebook and read about the local customs of the country you are going to. Also, try to learn a few basic words and phrases—don't assume(假设) that the local people will speak your language.
When you get to your destination, you'd better use official transport. Always go to the bus and taxi stands; don't accept rides from strangers who offer you a lift. If there is no meter(记程器) in the taxi, agree on a price before you get in. If you prefer to stay in cheap hotels while traveling, make sure you can lock the door of your room from the inside. If you are traveling with valuables such as jewelry, or a lot of money, you should ask about a safe(保险箱) for storing them in. Finally, remember to smile. It's the friendliest and most sincere(真诚的) form of communication, and it is sure to be understood in any part of the world!
Have a Safe | ||
Aspects of being safe | Tips on safety | |
Paperwork | visa | You must have the visa. |
medical insurance | You are able to get treatment if you're ill during the journey. | |
driving license | You should have the international driver's license if you'd like to drive in foreign countries. | |
Medicine | Make sure it is in its original containers. | |
Guidebook | If you buy one, you'll know the local customs by reading it. | |
Language | You can try to learn some simple words and phrases the local people use. | |
Transport | Use public transport. Don't get into cars. | |
Form of communication | Don't forget to smile when with others. | |