题目内容

【题目】 初中的学习生活即将接近尾声,你一定有许多难忘的回忆吧!请以The ________ (teacher/ friend/person) I will never forget为题,围绕他或她的外貌、性格以及曾经做过什么让你难以忘怀的事情,写一篇小短文吧!要求:补全题目,完成短文。

The ________ I will never forget

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】例文

The person I will never forget

How time flies! Three years has passed since I became a middle school student. I had beautiful memories of my classmates and my teachers. The person I will never forget is my English teacher.

She is a slim lady with glasses. She is really open-minded and likes chatting with us after class. Although she is strict with us in our lessons, she is very patient with the students and offers us many valuable suggestions. In addition, she gives us much help not only in class but also after class. One day it rained heavily, but I didn't take an umbrella. After seeing me standing in front of the classroom, she handed me her own umbrella and told me to go home quickly. I was deeply moved and felt warm in my heart.

I must say many thanks to my English teacher, and I'll never forget her.

【解析】

1. 题干解读:这是一篇话题作文,作者结合自己的经历讲述初中生活中难以忘记的人。在写作时,第一段点题,难以忘记的人是英语老师;第二段具体介绍英语老师的外貌、性格以及对自己的帮助;第三段作者致谢并结尾。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 During holidays, more and more people like traveling. Many of today’s travelers are trying to find an unusual experience or adventure. Hiking may be a good choice.

Hiking is a great way to travel. You will get close to nature and take exercise at the same time. Hiking is easy to do and doesn’t have to be very expensive. You can hike close to home or travel to other places. The basic equipment you need for hiking is simple: good shoes, clothes and a backpack.

You can hike in the mountain , in a forest or along a river. You can also go for a hike in the city.

Hiking is fun and exciting, but you shouldn’t forget safety. Here are some basic tips for successful hiking:

Hike in a group. Always have at least one other person with you.

Drink often. Carry enough water for the day and your pack will get lighter as the day wears on.

Small snacks will often keep your energy level up rather than waiting for a big lunch meal.

Leave your hike plan with someone back home and call them when you get off the trail(小路).

Bring and use sunscreen and a hat to prevent sunburn, even on cloudy or cold days.

You may see rock cairns, piles of stones, along the trail. Don’t destroy them. They are useful and can help you find your way.

Short hair is much easier to manage in the wild and it is less inviting for bugs and critters(小动物)looking for a place to live.

1Here are some pieces of the basic equipment the travelers need EXCEPT ____________.

A.good shoesB.a backpackC.a camera

2In the writer’s opinion, where can the travelers choose to hike?

A.In the sky.B.In the river.C.In the forest.

3What do the underlined words mean in the passage?

A.岩石标B.土堆C.墓碑

4According to the passage , which one is NOT true?

A.You’d better go hiking with a group of your friends.

B.You can hike with small snacks, enough water and short hair.

C.If the weather is cloudy, you don’t need to use sunscreen.

5What is the best title for this passage?

A.A hiking experience.B.A kind of sport— hiking.C.Exciting hiking.

【题目】 As a child, Laura Smith loved the sea. She was born on a boat in New Zealand, and has _______ stepped off (离开) one since. Laura first sailed by herself at age 6, showing a talent for understanding her boat and the confidence to _______ it. At 13 years old, Laura made a big _______ for herself —becoming the youngest person ever to sail around the world alone.

_______she could do that, she had to face many difficulties. While her parents were confident that she could do it, the Dutch government tried to stop her, saying that she was too _______ to risk her life. Many people also felt that she, as a student, should pay more attention to her studies. After long fight, she finally got permission (批准). But she had to go for classes to learn how to _______ herself while alone at sea, and had to use a bigger boat than the one she used often. To _______ falling behind in her studies, she also had to promise to do her homework at sea.

Finally, at the age of 14, Laura was ready. In August 2010, he started her journey from the island of St. Maarten on her sailboat, Guppy. Her trip lasted 518 days _______, partly because she had to stop at different ports (港口) to study and check her boat. Laura was alone for most of her journey, but she kept a blog that was read _______ many people around the world.

Laura returned to St. Maarten at the age of 16, and was ________ by her family, friends and many fans. She had become the youngest sailor to sail around the world alone.

1A.probablyB.reallyC.especiallyD.hardly

2A.repairB.controlC.sellD.build

3A.priceB.recordC.planD.date

4A.BecauseB.UntilC.SinceD.Before

5A.oldB.youngC.tallD.short

6A.get on withB.learn fromC.look afterD.look up to

7A.avoidB.practiseC.enjoyD.keep

8A.at firstB.in personC.at leastD.in total

9A.withB.byC.forD.to

10A.touchedB.introducedC.welcomedD.changed

【题目】 Mike was reading in the garden when his mother came. She pointed to something and asked Mike what it was. Mike felt quite _________, but he told her it was a sparrow(麻雀) and got back into reading.

Several minutes later, his mother pointed to the same sparrow and asked the same question again. Mike got a little angry but _______ answered her questions. After a little while, his mother did the same thing once more. This time Mike could not _______ his anger. He shouted at her for disturbing(打扰) him again and again.

The old lady silently _______ an old diary and showed it to Mike. _______ Mike became a little impatient, he began to read it.

“Today, I was watering the flowers in the garden when little Mike pointed to a _______ on the grass and asked me what it was. I _________ at him, said it was a sparrow and kissed him. Pointing to the same sparrow, little Mike asked me what it was twenty times and I _______ answering his question and kissing him every time.”

Something gently touched Mike’s _______. His face turned red ________ shame for being so impatient to his mother and he hugged(拥抱) her tightly.

1A.angryB.lonelyC.proudD. surprised

2A.stillB.alwaysC.alreadyD.seldom

3A.showB.leaveC.controlD.discover

4A.set outB.took outC.put outD.looked out

5A.ThoughB.BecauseC.WhileD.As

6A.foxB.dogC.birdD.rabbit

7A.threwB.laughedC.shoutedD.smiled

8A.put onB.kept onC.tried onD.depended on

9A.faceB.mouthC.heartD.shoulder

10A.withB.inC.byD.about

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网