题目内容

【题目】阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词或填入括号中所给单词的正确形式。

It was Sunday yesterday. In the afternoon, there was a little wind and thick gray1(cloud) were gathering(聚集) in the sky. It seemed there would be a heavy snow. At around seven o’clock, it began to snow.

2 first it snowed lightly. Then it snowed3 ( heavy). Nancy could hear the wind and snow beating against the windows. She couldn’t fall asleep (入睡)4 it was too noisy outside. She was5( think) about the snow.“Maybe we needn’t go to school tomorrow,” she said to6(she) happily. Suddenly, a strong wind blew one7her windows open. She got up and closed it. She knew that8 snowstorm was coming.

Luckily, the wind and snow9(stop) this morning. The snow was not so heavy10 Nancy had thought. So after breakfast, Nancy went to school as usual...

【答案】

1clouds

2At

3heavily

4because

5thinking

6herself

7of

8a

9stopped

10as

【解析】

本文讲述了周日的晚上迎来了一场大雪。狂风和暴雪把窗户吹得很响,Nancy无法入睡,雪越来越大,Nancy想着也许明天就不用去上学了。幸运的是第二天一早,风和雪都停了。雪没有Nancy想象的那么大了,她和平常一样去上学了。

1句意:下午,有一点风,厚厚的乌云聚集在天空。

根据括号内容,cloud云,根据be动词were可知,云应该用复数形式,thick gray clouds厚厚的乌云密布。故答案为clouds

2句意:起初,雪不大。

根据后文“Then it snowed…”可知,然后雪下大了,所以起初,雪不太大。起初at first,首字母大写。故答案为At

3句意:然后开始下起大雪。

根据括号所给词heavy,是一个形容词,本句中snow是动词,需要用副词做状语修饰动词snowheavy变成副词,把y变成i,再加ly,表示雪下得很大。故答案为heavily

4句意:她无法入睡,因为外面太吵了。

根据本句“She couldn’t fall asleep…it was too noisy outside.”可知,她无法入睡,外面太吵了。因为外面太吵了,所以无法入睡,因此用because引导原因状语从句,前果后因。故答案为because

5句意:她一直想着雪。

横线前有was,此句应该是过去进行时,后面加动词得ing形式,think后面直接加ing,表示一直想着这事。故答案为thinking

6句意:她对自己开心地说:“也许我们明天不需要去上学了。”

根据本句“…she said to…happily.”可知,她一直想着雪,对自己开心地说,也许明天就不用上学了。她自己,herself。故答案为herself

7句意:突然,一阵强风把她的其中一扇窗户吹开了。

根据本句“She got up and closed it.”可知,it指代吹开的窗户,是单数,因此是其中一扇窗户。one of her windows,其中的一个窗户。故答案为of

8句意:她知道一场暴风雪就要来了。

snowstorm暴风雪,是可数名词,表泛指,前面加a表示一场,这里表示一场暴风雪。故答案为a

9句意:幸运的是,风和雪今早都停了。

今天早上是一般过去时的时间状语,后面句子的动词也是用的过去式was,所以这里时态一致,用一般过去时,stop变成过去式,双写p,再加ed。故答案为stopped

10句意:雪没有Nancy想象地那么大。

根据本句“The snow was not so heavy…Nancy had thought.”可知,雪没有Nancy想象地那么大。不像……一样not so…as…。故答案为as

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解, 完成下了各题。
B
Each year there is an increasing number of cars on the roads and streets as millions of new cars and trucks are produced. One out of every six Americans works at putting together the parts of the cars, driving trucks, building roads, or filling car with gas. Americans won’t live without cars!
Most Americans would find it hard to think what life could look like without a car. However, some have realized the serious problem of the air pollution caused by the car. The polluted air becomes poisonous and dangerous to health.
One way to get rid of the polluted car is to design a car that does not pollute. That's what several of the large car factories have been trying to do. But to build a clean car is easier said than done. Progress in this field has been slow.
Another way is to take the place of car engine (发动机)by something else. Inventors are now working on steam cars as well as electric cars. Many makers believe that it will take years to develop a practical model that pleases man.
To prevent the world from being polluted by car, we'll have to make some changes. Americans, for example, have to cut down on the number of their total cars. They are encouraged to travel and to go to work by bicycle. Bicycling is thought to help keep the air clean.
But this change doesn't come easily—a large number of workers may find themselves without jobs if a car factory closes down. Thus the problem of air pollution would become less important than that of unemployment.
Although cars have led us to a better life, they have also brought us new problems.
(1)Some large car factories in the US are trying to build a new kind of car which _______.
A.is clean in itself
B.is used to clean streets
C.is easier to make
D.does not pollute the air
(2)If the number of cars cuts down, the most serious problem to American workers is to _______.
A.have no work to do
B.improve their environment
C.go to work by bike
D.make their factories richer
(3)The writer wants to tell us that_______.
A.riding a bike is the only way out
B.the number of cars must be cut down
C.people wouldn't live without cars
D.cars bring us not only a better life but also serious problems
(4)Which fact does the passage provide?
A.About one sixth of American workers are working in car factories.
B.The best way to get rid of air pollution is to change the car engine by something else.
C.It isn’t easy to change the way of life in the US.
D.In the US bikes will surely take the place of cars in the future.
(5)Which is the best title(标题)for the passage?
A.A New Way to Get Rid of Polluted Air
B.Cars and Polluted Air
C.Many Serious Problems in the US
D.Changes in Car Production

【题目】We use our smart phones to carry out many tasks every day. Many of us have become so reliant on them. However, it is bad for our eyes and unhealthy to use too much phone.

A study shows that smart phone owners usually start to use their phones early in the morning. They check personal emails and Wechat. And before they get out of bed, many people often check the weather, read the news, and send a message or two to friends. After getting up, they often take photos of food, themselves, and even whatever they can see with their phones. They share their photos with their friends. The research finds that users pick up their phones more than l,500 times to do different tasks in an average(通常的) week. And the smart phone users are on their phone for three hours and sixteen minutes a day. That is to say, people use their phones for almost one full day each week.

Using phones will take much time and it's also bad for our health. Many people stay up late to play phones, and mobile phones will influence our sleep. Without using the phones, many people will feel sad. Many owners also find they use their phones without realizing they're doing so.

How do you think people use their phones too much?

【1】The underlined (划线的) word "reliant" means "________" in Chinese.

A.依赖的 B.讨厌的 C.喜欢的 D.感兴趣的

【2】Before getting up, many people use their phones to do tasks, not including _______.

A. checking weather B. sending messages

C. reading news D. taking photos

【3】 How long do people use their phones a week?

A. Almost three hours and sixteen minutes.

B. Almost six hours and thirty-two minutes.

C. Almost twenty-four hours.

D. Almost thirty-six hours.

【4】 Where can we probably read this text?

A. In a newspaper

B. In a travel magazine.

C. In a story book.

D. In a history book.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网