题目内容

【题目】C. Choose the words to complete the passage. (选择最恰当的单词完成短文。)

I had been unhappy since my new neighbour moved in. Every time when I began writing, I could hear a girl singing next door. She didn’t sing well. So it is really a ___________ for me.

One day, soon after I sat down before the computer, I heard the girl singing once again. I felt it was too noisy, so I had my husband go to next door and complained(投诉) about the_________.

Ten minutes later, my husband came back with a _________ look, saying, “That girl is only 17 but she had cancer and will die. Her mother said that the more painful(疼痛) it was, the more___________ her daughter sang.”I know now the singing let her feel better. I said to my husband, “Please tell her mother that the girl can sing as she likes. We don’t_________ it at all.’’

From that day on, I no longer thought the girl did anything ___________ and even got used to her singing.

The next year, I left home on business. My husband called me that the girl died. I returned home in late summer. I sat at home and felt something wanting. Suddenly, I realized that I could never hear the next-door girl sing.

1A.chanceB.lessonC.problemD.surprise

2A.speechB.weatherC.noiseD.safety

3A.sadB.happyC.excitingD.strange

4A.happilyB.loudlyC.quicklyD.warmly

5A.hearB.wantC.needD.mind

6A.specialB.wrongC.interestingD.helpful

【答案】

1C

2C

3A

4B

5D

6B

【解析】

本文讲述的是一个感人的故事:作者每次想写作的时候,总是被隔壁女孩儿不动听的声音所打扰。后来才得知女孩儿患有癌症,每次疼痛难忍时就会大声的唱歌。如今女孩去世了,作者忽然觉得,希望能够经常从隔壁传来女孩儿唱歌的声音。

1句意:所以这对我来说真的是个麻烦。

chance机会;lesson课程;problem问题,麻烦;surprise惊奇;根据上句She didn’t sing well.她唱的不好。可知这对于我来说是一个麻烦,故选C

2句意:所以我让我丈夫去隔壁投诉,这简直就是噪音。

speech演讲;weather天气;noise噪音;safety安全;complain about是抱怨,根据上文的描述及I heard the girl singing once again. I felt it was too noisy可知,做这事抱怨女孩的歌声难听,简直就是噪音,故选C

3句意:我丈夫带着悲伤的表情回来了。

sad伤心的;happy开心的;exciting令人激动的;strange奇怪的;根据下文That girl is only 17 but she had cancer and will die.女孩只有17岁,确患有癌症,将要死了。可知,这个是丈夫带来的是坏消息,所以应该是悲伤的表情,故选A

4句意:她妈妈说她越是疼痛,唱的就越大声。

happily开心地;loudly大声地;quickly快速地;warmly温暖地;根据句意理解及空格修饰的sing可知,唱的应该是大声地,故选B

5句意:我们一点也不介意。

hear听;want想;need需要;mind介意;根据上句lease tell her mother that the girl can sing as she likes.可知,得知女孩的情况之后,作者的心理发生了变化,不再介意这种难听的声音了,故选D

6句意:我就不再认为这个女孩做错了什么,甚至习惯了她的歌声。

special特殊的;wrong错误的;interesting有趣的;helpful乐于助人的;根据文章开头的描述I heard the girl singing once again. I felt it was too noisy可知,后来作者的心理发生变化之后,不再觉得女孩唱歌是一件错误的事情了,故选B

完形填空首先应该略读全文,加以适当猜测,对全文的大意有所了解,然后再逐句击破。因为文章的关联性,很多用词前后关联,单从一句出发不易找到答案。可能选项中不只一个单词符合语法,但只有一个符合文章的意思。逐步填空,对照前后,填空时不要一空一空地去填。要对照前后部分。尤其是一个句子中多个空时,更需要你将临近的一句或几句作为一个整体来选择。比如第五小题We don’t____5____ it at all.根据前文的描述可知,这里是作者心理变化的体现,不在介意女孩唱歌了,所以用的是mind

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Food in China and western countries is different. China is a country_________a long history. They may spend half of their time_________food. Chinese people choose food very carefully. They only use fresh materials(原材料)_________ food. For example, they only eat fresh fish. Chinese have a lot of_________for cooking. They can cook a chicken in over ten ways. That's why Chinese food is so popular around the world. Western countries,_________England or America, don't have fresh food because they buy their food from supermarkets. Western people do not have skills(技能) for cooking, mostly they only boil(油炸), steam()and bake() the food._________, western people are very good at making desserts and chocolate. These food are very sweet and can make you_________fat quickly.

In China, the person who invited other people for meal pay for the meal, but it's not_________ in western countries. In western countries, people will think you invite them but don't need to pay for them, and maybe they _________happy if you pay for them.

________________in eating is that Chinese people use chopsticks and western people use knives and forks.

Chinese people only have three meals during a day but western people may have more. They usually have afternoon tea when they would have fruit, cakes or biscuits with cheese.

1A.hasB.haveC.withD.without

2A.inB.onC.forD.at

3A.cookB.cookingC.to cookD.cooks

4A.messagesB.thingsC.ideasD.kinds

5A.andB.orC.likeD.for

6A.For exampleB.First of allC.At lastD.By the way

7A.becomeB.to becomeC.becomingD.became

8A.differentB.the sameC.normalD.usual

9A.don’t haveB.aren’tC.won't haveD.won’t be

10

A.The other differenceB.Another difference

C.Other differenceD.Other differences

【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案):

Public libraries

Most towns in Britain have a public library. A library usually has a large selection of books and other resources. Library members can use and borrow books for free.

Britain's First Public Library

The first public library in Britain opened in Manchester in1852Its first librarian was a man called Edward Edwards. Edwards attended the library’s opening ceremony and two famous writers called Charles Dickens and William Thackeray were there, too.

How to Join a Library

To join a library in Britain, you need go to your local library and fill in a form. You’ll receive a library card which is needed when using library services.

Mobile Libraries

In Britain, not everyone can go to a library. Some people live far away from towns and cities, other people find it awkward to go out because they have an illness or a disability. Thanks to mobile libraries, these people can still borrow books.

Most libraries store books in buildings. Mobile libraries usually keep their books in a mini-bus. The back of the mini-bus has shelves for the books, and it is big enough for borrowers to step inside and look around. A driver takes the mini-bus to a certain place at a certain time, so people know when to expect it. They can then return their books and borrow some more.

All Aboard the Library

A school in London didn’t have space for a library inside the building. However, everybody agreed that it was still important to have a school library. So the head of the school, Graham Blake decided to parkan old bus on the school car park and changed it into a library. Students helped to paint the bus, and after eight months, the new library was ready.

1________ was the first librarian of the first public library in Britain.

A.Charles DickensB.William Thackeray

C.Edward EdwardsD.Graham Blake

2________ can use public library services.

A.Anyone living in BritainB.A person with a library card

C.Newspaper or book writersD.All people in Britain

3Mobile libraries ________.

A.store books in buildingsB.offer special services to students

C.keep books at the back of the mini-busD.stop at a certain place all the time

4The underlined word “awkward” most probably means ________.

A.difficultB.enjoyable

C.sillyD.super

5The school in London built its library on an old bus because ________.

A.the bus was big enoughB.the school didn't have enough money to buy books

C.students liked reading on a busD.the school didn't have enough space inside the building

6The best title for the passage is ‘________ in Britain’.

A.Public library servicesB.Mobile libraries

C.LibrariesD.A library on the bus

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网