题目内容
【题目】Dave was a college student. His uncle was very rich, but he had no child of his own. Soon after Dave left college, his uncle died .He left Dave a lot of money , so he decided to set up his own company.
He found a nice office , bought some new desks and chairs and moved in. He had only been there for a few hours when he heard someone coming towards his house.
“It’s my first customer !” he thought . He quickly picked up the telephone and pretended (假装)to be very busy answering an important call from someone in New York. The caller wanted to buy a big and expensive house in the country .
The man knocked at the door while this was going on, and he came in and waited politely for Dave to finish his conversation(谈话). Then he said to him , “I’m from the telephone company, and I was sent to fix your telephone.”
【1】Dave could set up a company of his own because _______
A. he had made a lot of money
B. he got a lot of money
C. he had borrowed a lot of money
D. His father left him a lot of money
【2】Dave had been there for_____ when the man from the telephone company came .
A. almost a week B. two days C. a few hours D. a month
【3】Why did Dave pick up his telephone when he heard someone coming?
A. Because someone called him from New York.
B. Because he wanted to let him know he was busy with his business.
C. Because he wanted to tell the telephone company that something was wrong with his telephone.
D. Because his uncle telephoned him at that time .
【4】What did Dave’s company sell?
A. Colour TV sets B. Houses C. Clothes D. Computers
【5】Could Dave receive(接到) a telephone call from New York before the man from the telephone company came ?
A. No , he couldn’t
B. Of course, he could .
C. Yes , he could, but the voice wasn’t very clear
D. We don’t know.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】B
【5】A
【解析】短文大意:本文讲述了戴夫与他的第一个“客户”的故事,其实这个“客户”是来为他修电话的。
【1】根据第一段最后一句 He left Dave a lot of money , so he decided to set up his own company.可知,因为得到很多钱,所以他能开设工厂。故选:B。
【2】根据第二段第二句 He had only been there for a few hours when he heard someone coming towards his house.以及后文可知,在来自电话公司的人进来之前,他在那里已经好几个小时了。故选:C。
【3】根据第三段第二句He quickly picked up the telephone and pretended (假装)to be very busy answering an important call from someone in New York.可知,因为他想让他知道他正忙于他的生意。故选:B。
【4】根据第三段最后一句The caller wanted to buy a big and expensive house in the country .可推知,他的公司是卖房子的。故选:B。
【5】根据最后一段最后一句 I’m from the telephone company, and I was sent to fix your telephone.”可知,他的电话是坏的,因而戴夫不可能接到电话。故选:A。