题目内容

【题目】My name is Liu Ying . I’m a Chinese girl. I study in Yuhua Middle School. Every morning I get up at 6:00. I have breakfast at 6:30. I go to school at 7:30 a.m.. Classes begin at 8:00 a.m.. We have four classes in the morning and two in the afternoon. I have lunch in the school canteen(餐厅) at 11:50 a.m.. Afternoon classes start at 12:30 and end at 2:30 p.m. After school we often play games. I get home at about 4:00 p.m. I have dinner at 5:30 p.m. In the evening I do my homework. Sometimes I watch TV. I go to bed at about 10:00 p.m.

1How old is Liu Ying?

A. 13 B. 14 C. 12 D. We don’t know.

2Liu Ying has lunch ______.

A. at home B. at 12:30 C. at school D. at home at 11:50 a.m.

3How many classes do they have every day?

A. 4 B. 5 C. 7 D. 6

4After school they often ______.

A. go home directly (直接地) B. do their homework

C. play games D. watch TV

5In the evening she ______.

A. do housework B. do her homework C. watch TV D. B and C

【答案】

1D

2C

3D

4C

5D

【解析】本文介绍了刘英一天的学习和生活。

1细节理解题。通读全文可知,文章没有说刘英的年龄。故选D。

2细节理解题。根据I have lunch in the school canteen(餐厅) at 11:50 a.m可知。故选C。

3细节理解题。根据we have four classes in the morning and two in the afternoon可知,刘英一天上4+2=6节课。故选D。

4细节理解题。根据After school we often play games可知。故选C。

5细节理解题。根据In the evening I do my homework. Sometimes I watch TV可知。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I put my sunglasses on and took a deep breath. We began to walk down the street on her first day of school with her hand held tightly in mine. I knew she would be crying in a few minutes, because she always did that when she was ______ about a new environment.

On the way to school, I told her repeatedly how ______ her new school life would be and expected she would feel ______. But when she saw the massive group of students everywhere, her face at once fell and the tears (眼泪) came into her eyes. “You can do this, sweetie. Everyone has a place in line; let’s go to find yours.”

We lined up to enter the school. Just as she was about to hold on to my leg, her friend from preschool stood next to her. Suddenly, she became ______ and reached out for her friend’s hand. And as the teacher began to ______ them all into the school, she wasn’t crying, but smiling.

Honestly, I was ______ to say goodbye when I saw those little feet walk into that big building. I hid the tears behind my sunglasses and waved my hand as she walked inside.

All day I ______ what she was doing. As I waited to pick her up, I felt like a child standing in line to ______ Santa. She came out with her hand waving and her arms outstretched (伸展). “I didn’t cry again, Mommy,” she said, ______ hugging (拥抱)me and showing me her backpack full of goodies.

During two hours of listening to the details of her day, we laughed and talked about all the _____

she had. And just like her, I didn’t cry again either, I knew my daughter has grown up.

1A. crazy B. careful C. curious D. nervous

2A. amazing B. comfortable C. valuable D. important

3A. safe B. relaxed C. lucky D. proud

4A. confident B. silent C. active D. serious

5A. walk B. send C. drive D. push

6A. brave B. unwilling C. happy D. natural

7A. followed B. asked C. watched D. wondered

8A. calm B. feel C. meet D. thank

9A. shyly B. excitedly C. politely D. suddenly

10A. experiences B. classes C. students D. teachers

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网