题目内容

【题目】Songs help memories

The power of music

Most people can remember important news stories clearly, whether it was the murder of President Kennedy in the US or 9/11.But now psychologists Martin Conway and Catriona Morrison, from the University of Leeds in the UK, are investigating how music can create “autobiographical memories” of the main events in our lives. The study is online. People have to choose a song by the Beatles and describe the memories that they have when they listen to it.

Reminiscence bump

Morrison explained that they looked at different age groups and their memories. We often remember more from when we are teenagers and this is called “the reminiscence bump”. This is the time in your life when you form your idea of who you are. For older people who have memories related to the Beatles’ music, most of those memories are from when they were teenagers. But younger people also had clear personal memories from their past.

She loves you

This study was different from other memory studies, because people remembered events from their past with lots more details. Morrison explained: “It was like people had travelled back to the past, and they had very clear memories of things that had happened. When they heard a song like She Loves You by the Beatles, they could remember one night in autumn 1963.They remembered what they were wearing, what the weather was like and what their friend said to them. You get a lot more information than if you just say, ‘tell me about a night you remember’. ”

The study has found that music could be used with people who have problems remembering the past. “You could use music to help improve people’s ability to remember,” said Morrison. “In the future, we would like to do more experiments to see how useful music is in helping people to remember the past, and compare it to other things that might also help.”

1Professor Conway and Dr. Morrison’s research aims to _____________.

A. see how music can help people remember the past

B. study old songs’ influence on people’s behavior

C. find out what influences people’s memories of the past

D. find ways to help people with memory difficulties

2The example of She Loves You is used to show that ___________.

A. love songs can help people to have clearer memories

B. songs tell stories that are similar to our experiences

C. music can take people back to their teenage years

D. people can remember more details with the help of music

3Morrison’s team’s future research is probably on ___________.

A. why some people have memory problems

B. what methods can best help people bring back memories

C. how music can help people in their studies or work

D. how to help older people remember more details about the past

【答案】

1A

2D

3B

【解析】解析:这篇文章谈论两位科学家研究音乐怎样帮助人们记住过去。

1解析:根据文中的第一段中But now psychologists Martin Conway and Catriona Morrison, from the University of Leeds in the UK, are investigating how music can create “autobiographical memories” of the main events in our lives.和最后一段中we would like to do more experiments to see how useful music is in helping people to remember the past,可知,这两位科学家研究音乐的目的是帮助人们记住过去,故答案选A。

2解析:根据文中第三段because people remembered events from their past with lots more details. Morrison explained: “It was like people had travelled back to the past, and they had very clear memories of things that had happened. When they heard a song like She Loves You by the Beatles, they could remember one night in autumn 1963.可知,以这首歌为例,表明在音乐的帮助下,人们可以记住更多的细节,故答案选D。

3解析:根据文中的最后一句In the future, we would like to do more experiments to see how useful music is in helping people to remember the past, and compare it to other things that might also help.可知,将来的研究可能会是有什么方法可以帮助人们找回记忆,故答案选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】It's very important to know the relation between children and sports.Parents should know that sports play an important part in the development of a child.

Children usually get physical exercise,so they are healthier and stronger when they grow up.And they? become more outgoing. Also,they get to know the importance of working hard.

When parents choose a sport for their children,they should remember the following things. First,the special skills that the sport needs should not be too hard.Second,don't push the child to take up a sport that he or she doesn't like.It is also important to remember not to push a child too hard to play a game. The child should learn a game and develop it at his or her own speed(速度).This will also give him or her the chance(机会) to choose a right sport.

The relation between children and sports is usually discussed by many families over the world. Remember to choose a sport that fits the child's age and know the child's ideas on any sport.

1The passage is probably written for ________.

A. kids??? B. teachers??? C. parents??? D. doctors

2Doing sports can not make children ________.

A. become heavier??? B. be more hard-working

C. become stronger??? D. become more outgoing

3The third paragraph mainly talks about ________.

A. Why children like doing sports??? B. When children should start to do sports

C. Some skills that sports need??? D. How to choose a sport for children

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The harder the skills that a sport needs,the better.

B. Parents should allow their children to do sports that they like.

C. The kid shouldn't learn a game according to his or her own speed.

D. Parent shouldn't give their children chance to choose sports.

5What’s the main idea of the passage?

A. The importance of doing sports.??? B. The way to teach children to do sports.

C. The reason why children do sports.??? D. The relation between children and sports.

【题目】I know that there are times when friends are away from each other for a while-or even forever-and that your lives take different______. Yet, I always hope for a happy ending. I know that friends reconnect again if possible.

My friend Julie and I had a long period in our______. We used to see each other daily. I would eat brown rice in her kitchen while we______ our secrets.

Later, we celebrated each other’s______. My husband and I welcomed Julie’s first son (born on my birthday). By the time he was learning to walk, Julie and her family had moved to another ______. We spoke on the phone sometimes and exchanged Christmas cards.

After they welcomed their third son, they moved to Edmonton, which is a______ city. We haven’t seen each other since then. They changed their phone numbers. I received a______ from her, but I couldn’t find that envelope later. I e-mailed her a few times,______ didn’t get a reply.

It was______ not to be in touch with an old friend. I let it go. I knew that Julie and I would reconnect again if possible. So I______ it go.

Last year, Julie’s husband got in touch with me on Facebook. I felt______ bad, and soon my feeling______ true: Julie had passed away the month before. She died of cancer.

I______ that I had not been part of Julie’s support system, or the last years of her joyous, painful time on Earth. I cried. I’m so sorry, Julie, for______ on more chances.

Last week, I donated my hair in______ of Julie to make wigs (假发) for cancer patients. It was a small way of showing that I loved her and will never forget her. And that I look forward to us reconnecting again – if possible .

1A. times??? B. paths??? C. methods??? D. actions

2A. friendship??? B. conversation??? C. relationship??? D. direction

3A. talked??? B. collected??? C. shared??? D. felt

4A. birthdays??? B. successes??? C. victories??? D. weddings

5A. village??? B. town??? C. city??? D. country

6A. bigger??? B. farther??? C. smaller??? D. nearer

7A. gift??? B. message??? C. letter??? D. call

8A. but??? B. and??? C. or??? D. so

9A. silly??? B. painful??? C. harmful??? D. impolite

10A. make??? B. let??? C. hear??? D. watch

11A. something??? B. anything??? C. everything??? D. nothing

12A. sounded??? B. looked??? C. turned??? D. proved

13A. thought??? B. forgot??? C. regretted??? D. believed

14A. expecting??? B. refusing??? C. promising??? D. receiving

15A. need??? B. fear??? C. front??? D. memory

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网