题目内容

【题目】

Tom’s plan

Monday: 3:30 pm —watch a basketball match

Tuesday: 4:00 pm—have a basketball match

Wednesday: 2:00 pm—meet some friends

Thursday: noon—have lunch with Larry

Friday: 2:00 to 4:00 pm—read books in the library

Saturday: evening—go to Jim’s birthday party

Betty’s plan

Monday: 4:30 pm—play tennis with Alice

Tuesday: 11:30 am—see a doctor

Wednesday: 9:00 am—watch a table tennis match

Thursday: 8:30 am—go swimming

Friday: afternoon—help Uncle Sam in his shop

Saturday: evening—have dinner with friends Bob and Ann

1Betty wants to______ on Wednesday morning.

A.go swimmingB.watch a matchC.meet some friendsD.read books

2On Saturday evening, Betty wants to ______ .

A.have lunch with LarryB.have dinner with her friends

C.go to a partyD.go to Jim’s birthday party

3What time does Tom want to read books on Friday?

A.At 2: 00 pm.B.At 9: 00 pm.C.At 10: 00 am.D.At 8: 00 pm.

4Jim’s birthday party is on ______ .

A.Wednesday morningB.Monday afternoon

C.Saturday eveningD.Saturday afternoon

5From Tom’s plan, ______ is his favorite sport.

A.table tennisB.tennisC.basketballD.swimming

【答案】

1B

2B

3A

4C

5C

【解析】

本文讲述了TomBetty周一到周六的计划。

1细节理解题。根据Betty的计划中“Wednesday: 9:00 amwatch a table tennis match”,可知周三她想去看一场比赛。故选B

2细节理解题。根据Betty的计划中“Saturday: eveninghave dinner with friends Bob and Ann”,可知周六她想跟朋友一起吃晚餐。故选B

3细节理解题。根据Tom的计划中“Friday: 2:00 to 4:00 pmread books in the library”,可知周五他想在下午2点到4点期间去图书馆看书。故选A

4细节理解题。根据Tom的计划中“Saturday: eveninggo to Jims birthday party”,可知Jim的生日派对是在周六晚上。故选C

5推理判断题。根据Tom的计划中“Monday: 3:30 pm watch a basketball match”和“Tuesday: 4:00 pmhave a basketball match”,可知在周一和周二他都要做跟篮球有关的事情,故可推断出篮球是他最喜欢的运动。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Read the passage and fill in the blanks with proper words. (在短文的内填入适当的词,使其内容通顺,每格限填一词,首字母已给)

There are many cities in most countries. But every country has one special city --- the capital. For example, China’s capital city is Beijing. The capital of UK is London.

The capital city is very important. It is home to a country’s central government (中央政府). Leaders of a country w1 and live there. It is often the centre of a country’s economy (经济) and culture too.

The capital city is very special, so countries do not often change it. But Indonesia (印度尼西亚) is going to b2 a new capital on the island of Borneo. Jakarta, the capital is sinking (下沉) into the sea now. The city has taken out too much groundwater.

People cannot change the capital city easily in a few months. It will take around 10 y3 and cost about $32 billion (十亿).

There are some interesting things to know about capital cities around the world.

Capitals are u4 large cities, but not always the largest city in a country. For example, Canberra (堪培拉) is the capital of Australia, but the largest city in Australia is Sydney.

Some countries have over o5 capital. For example, South Africa has three and Bolivia has two.

Some s6 countries take the whole country itself as the capital, such as Singapore (新加坡) in Asia. It just has an area of 719 square kilometers, while Beijing is 16410 square kilometers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网