题目内容
【题目】
Tom’s plan Monday: 3:30 pm —watch a basketball match Tuesday: 4:00 pm—have a basketball match Wednesday: 2:00 pm—meet some friends Thursday: noon—have lunch with Larry Friday: 2:00 to 4:00 pm—read books in the library Saturday: evening—go to Jim’s birthday party |
Betty’s plan Monday: 4:30 pm—play tennis with Alice Tuesday: 11:30 am—see a doctor Wednesday: 9:00 am—watch a table tennis match Thursday: 8:30 am—go swimming Friday: afternoon—help Uncle Sam in his shop Saturday: evening—have dinner with friends Bob and Ann |
【1】Betty wants to______ on Wednesday morning.
A.go swimmingB.watch a matchC.meet some friendsD.read books
【2】On Saturday evening, Betty wants to ______ .
A.have lunch with LarryB.have dinner with her friends
C.go to a partyD.go to Jim’s birthday party
【3】What time does Tom want to read books on Friday?
A.At 2: 00 pm.B.At 9: 00 pm.C.At 10: 00 am.D.At 8: 00 pm.
【4】Jim’s birthday party is on ______ .
A.Wednesday morningB.Monday afternoon
C.Saturday eveningD.Saturday afternoon
【5】From Tom’s plan, ______ is his favorite sport.
A.table tennisB.tennisC.basketballD.swimming
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】C
【5】C
【解析】
本文讲述了Tom和Betty周一到周六的计划。
【1】细节理解题。根据Betty的计划中“Wednesday: 9:00 am—watch a table tennis match”,可知周三她想去看一场比赛。故选B。
【2】细节理解题。根据Betty的计划中“Saturday: evening—have dinner with friends Bob and Ann”,可知周六她想跟朋友一起吃晚餐。故选B。
【3】细节理解题。根据Tom的计划中“Friday: 2:00 to 4:00 pm—read books in the library”,可知周五他想在下午2点到4点期间去图书馆看书。故选A。
【4】细节理解题。根据Tom的计划中“Saturday: evening—go to Jim’s birthday party”,可知Jim的生日派对是在周六晚上。故选C。
【5】推理判断题。根据Tom的计划中“Monday: 3:30 pm —watch a basketball match”和“Tuesday: 4:00 pm—have a basketball match”,可知在周一和周二他都要做跟篮球有关的事情,故可推断出篮球是他最喜欢的运动。故选C。
【题目】书面表达
假如你受 China Daily 之邀,写一篇新闻报道。请根据以下提供的信息,向大家介绍此时此刻世界各地的人们都在做什么。
Places | Time | Things |
Hefei | 3 o’clock in the afternoon | work hard; have lessons; read books |
Sydney | 6 o’clock in the afternoon | wait for buses; go shopping; have dinner |
Paris | 8 o’clock in the morning | sleep; have breakfast; do exercise |
要求:1. 语句准确通顺,词数50-60(不包括开头);
2. 可适当发挥;
3. 开头已为你写好,不计入总词数。
At this moment, in different places of the world, people are doing different things.