题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。
This is not a diet. It's a simple way to lose weight. And you don't even have to give up the food you love or join a gym. You just follow some habits that thin people have. Keep them, and you'll become thin.
★ Wake-up
When you wake up in the morning, sit up slowly without using your hands. With legs
straight out, bend (弯曲) forward until you feel sore in your back. It will burn about 10 calories.
★ Start with soup
When you have a meal, order a clear soup, and have it before having the main food. In
this way, you'll feel fuller, so you'll eat less when the main food comes.
★ An apple (or more) a day
Apples are full of fiber(纤维) and water, so your stomach will want less. The study shows
that people who eat at least three, apples a day lose weight.
★ Stand up and walk around
Every time you use the mobile phone, stand up and walk around. Heavy people sit on
average two and a half hours more each day than thin people. This skill is very important as standing up and walking around will burn 50 or more calories.
Use these skills, and you will have a big weight loss.
(1)What should we have first if we want to eat less main food?
A.Soup.
B.Ice cream.
C.Salad.
D.Cheese.
(2)Why does eating apples make one's stomach want less food?
A.Because apples are delicious.
B.Because apples are full of fiber and water.
C.Because apples are sour.
D.Because only apples are filled with calories.
(3)Which of the following may the author disagree?
A.Sitting up slowly without using your hands helps burn calories.
B.Eating apples every day is good for people's health.
C.You have to join a gym if you want to lose weight.
D.It's good to walk around while talking on the mobile phone.
(4)What's the purpose(目的) of the passage?
A.To give some advice on how to lose weight.
B.To advise people to eat apples every day.
C.To tell people how to enjoy a better life.
D.To advise people to give up bad habits.
(5)In which part of a newspaper would you most probably read the passage?
A.Shopping.
B.Teaching.
C.Family.
D.Health.
【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)A
(5)D
【解析】这篇短文主要是告诉人们改掉坏的生活习惯来减肥,作者对此提出几点详细的建议。
1.细节理解题。根据When you have a meal, order a clear soup, and have it before having the main food. In this way, you'll feel fuller, so you'll eat less when the main food comes.描述,可知选A。
2.细节理解题。根据Apples are full of fiber(纤维) and water, so your stomach will want less.描述,可知选B。
3. 细节理解题。根据第一段It's a simple way to lose weight~ And you don' t even have to give up the food you love or join a gym.描述,可知选C。
4. 理解判断题 。根据You just follow some habits that thin people have. Keep them, and you'll become thin.及下文描述,可知本文主要告诉人们放弃不好的习惯。故选D。
5. 综合理解题。这篇短文主要是告诉人们改掉坏的生活习惯来减肥,属于健康内容,故选D。
【题目】完成表格。阅读下面短文,根据其内容,完成表格中所缺的信息。(每空不超过六个单词)
Hi, boys and girls. Let me tell you something about my sister Lily and me. We are from America. But we live in Chengdu now. Our parents work here. We both are middle school students. We study in the same middle school. But we are in different grades. I’m 13. I’m in Grade 7. She is one year older(大一岁)than me. So she’s in Grade 8. My good friend is Tony. And her good friend is Jenny. Our rooms are different, too. I have many school things in my room. So, my room is very untidy. But she only has some books and pencils. Her room looks very tidy. I like blue. But she likes purple. So my room is blue. Her room is purple. Her bed is purple, too. Although we are different from each other, we are still good sisters. We like each other very much.
【1】 and I
Lily | I | |
Age | 【2】 | 13 |
【3】 | Jenny | Tony |
The school things | 【4】 | many school things |
Their favorite 【5】 | purple | blue |
【题目】信息归纳: 请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡。
One day, Howard Kelly, a poor boy who was selling goods from door to door in order to pay his way through school, found he had only one coin left, and he was hungry.
He decided he would ask for a meal at the next house. However, he became very nervous when a lovely young woman opened the door. Instead of a meal he asked for a drink of water.
Young woman thought he looked hungry so she brought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked, “How much do I owe(欠) you?”
“You don't owe me anything,” she replied, “We never accept payment for a kindness.” He said, “Then I thank you from my heart.”
Years later that young woman became very ill and was finally sent to the big city, where they called in specialists (专家)to study her rare disease. Dr. Howard Kelly was called in for the consultation (咨询). When he heard the name of the town she came from, he went to her room. He recognized her at once. He decided to do his best to save her life.
After a long struggle, the battle was won. The woman thought it would take the rest of her life to pay for the final bill. But when she saw the bill, she read these words: “Paid in full with one glass of milk” (Signed by Dr. Howard Kelly).
Information Card
The reason why the poor boy was selling goods | |
Howard Kelly's feeling when a lovely lady opened the door | |
The thing that the young woman brought him | |
The specialist who saved the woman | |
The final bill |