题目内容
5.Bill first started to play on computers at the age of 13.At that time,a computer was a very large machine.Once he was interested in a very old computer.He and some of his friends spent as much time as possible on computers.In the end,they worked out a software program.Bill sold it for 4,200dollars when he was only 17.
In 1973,Bill went to Harvard University.In 1975,Bill and his partners developed a software program called BASIC.This was notthe first program ever created,but its inventors were the first to decide that people who wanted to use it should pay for it.
BASIC was a success.Then Bill left Harvard to work for Microsoft,a company he started in 1975with his boyhood friend Paul Allen.They thought the computer would come into every office and every home soon.So they began developing software for personal computers.They improved the software to make it easier for people to use computers.
After many years of hard work,Microsoft becomes one of the most successful companies.And Bill Gates also becomes one of the richest businessmen in the world.
根据文章内容将信息卡补充完整.
| Information about Bill Gates Date of birth:October 28,1955 Official position:Head of Microsoft Dream job in the childhood:66.(a) scientist Thing first done in 1968:67.He/Bill (first) started to play on computers./starting to play on computers. Name of the software program:68.BASIC Reason for developing personal software:69.They thought the computer would come into every office and every home soon. Achievements:70.Microsoft becomes one of the most successful companies.Bill Gates also becomes one of the richest businessmen in the world. |
分析 本文介绍了著名的微软公司的创始人比尔盖茨.比尔在13岁开始接触电脑,并立即对之产生了浓厚的兴趣,17岁赚了创业的第一桶金.1975年大学还未毕业的比尔盖茨毅然放弃学业,和儿时好友保罗艾伦合作成立了微软公司,经过他们数十年不懈的努力,微软公司获得了巨大的成功.
解答 66.(a) scientist.细节理解题.考查比尔•盖茨的梦想.根据文章第一段最一句话"And he dreamed of being a scientist"所说,他梦想成为科学家.故填(a) scientist.
67.He/Bill (first) started to play on computers./starting to play on computers.细节理解题.考查比尔•盖茨于1968年做的第一件事.
根据文章第一段中的句子"He was born on October 28,1955…"和第三段第一句话"Bill first started to play on computers at the age of 13"可知,1968年他13岁时,开始玩电脑游戏.play on computers玩电脑游戏.故填He/Bill (first) started to play on computers./starting to play on computers.
68.BASIC.细节理解题.考查比尔•盖茨开发的软件名称.由第三段第二句话"In 1975,Bill and his partners developed a software program called BASIC"所说,1975年,他和伙伴开发了一款叫做BASIC的软件.故填BASIC.
69.They thought the computer would come into every office and every home soon.细节理解题.考查比尔研发个人软件的原因.根据第三段的句子"They thought the computer would come into every office and every home soon."所说,他们认为计算机将会非常普及(遍及每个办公室).故答案是They thought the computer would come into every office and every home soon.
70.Microsoft becomes one of the most successful companies.Bill Gates also becomes one of the richest businessmen in the world.
细节理解题.考查比尔的成就.根据文章倒数第二段中的句子"After many years of hard work,Microsoft becomes one of the most successful companies"所说,结果多年的打拼,微软成为最成功的公司之一.另外根据最后一句"And Bill Gates also becomes one of the richest businessmen in the world"所说,比尔也成为世界最富的人之一.故填Microsoft becomes one of the most successful companies.Bill Gates also becomes one of the richest businessmen in the world.
点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目以及给出的英语提示,就可以确定正确答案.
| A. | too much; too much | B. | much too; much too | ||
| C. | too much; much too | D. | much too; too much |
| Subject:Can you help?From:Rose |
| Dear Knowledgeable, I have a good friend,Ann.She is very clever and can speak English really well.A very important English speech contest for our whole city will be held next month.Our classmates all think Ann is the best person to represent the class in the school contest and make sure she will win.But the problem is that she's very shy and that she's terrified of speaking in front of other people. She can't tell others about it,because she doesn't want to let her friends down.I can't think of any good advice to give her,but you always come up with good solutions to people's problems.Can you give us some good advice?Do you think we can tell the truth to the rest of the students? Rose |
57.Why does everyone make sure Ann will win the English speech contest?She can speak English well./She is clever and she can speak English well
58.What is Ann's problem?She is shy./She is terrified of speaking in front of other people./She is shy and terrified of speaking in front of other people
59.What's the relationship(关系)between Ann and Rose?(They're) good friends.
60.Does Rose believe the Knowledgeable can give them some good advice?Yes,she does.
Modern students have many (42)A.They love sports,computers and music.A two-day weekend can get them away from(43)C school work,and they can do what they like.But still teachers do not think about it.Students have so much homework that they have no time to (44)B themselves.Students are really hate doing their weekend homework.So they don't do it (45)D Sunday night.And there is not enough time to finish the homework(46)A.The poor weekend homework usually makes teachers (47)C.
Too much school work make students (48)A interest in learning.It's also bad for their(49)C.A horse runs faster after a rest.But for students only rest is not enough.So such a condition(状况)should be changed to give students both (50)B and knowledge.
| 41.A.take | B.cost | C.spend | D.pay |
| 42.A.interests | B.books | C.pens | D.friends |
| 43.A.too many | B.many too | C.too much | D.much too |
| 44.A.learn | B.enjoy | C.teach | D.look after |
| 45.A.in | B.with | C.at | D.until |
| 46.A.carefully | B.angrily | C.helpfully | D.widely |
| 47.A.happy | B.weak | C.angry | D.strong |
| 48.A.lose | B.to lose | C.losing | D.lost |
| 49.A.heads | B.ideas | C.health | D.messages |
| 50.A.food | B.pleasure | C.money | D.subjects |
-_____!( )
| A. | Good morning | B. | Hi. | C. | Goodbye!. |