题目内容

【题目】

Would you pay thousands of dollars for a painting with a face so unclear that you’re not even sure it’s a face? Or a picture by unknown artist? What if the artist was a computer?

A piece of artwork created mainly by a computer programme has been sold at the price 432,500 – about ten times more than people expected. This painting, named Edmond de Belamy, was created by artificial intelligence (AI)(人工智能). This means the computer now doesn't just follow us, but makes some decisions and "thinks itself".

15,000 real paintings were used by some French students to train the computer programme with two parts. One part tries to create paintings that look real, while the other part decides if it is good. If the painting doesn't look real enough, the first part will change its decisions until it comes up with a better work.

This is not the first AI artwork, just the first piece on sale. In fact, many people are not impressed with the painting. "The work isn't interesting or creative," says Robbie Barrat, who helped create the painting but doesn't like the idea of selling it. He thinks it's too simple and gives a bad idea of what real AI artists are doing. He adds that he created many pictures like it much earlier.

In some other people's opinion, however, AI art is already very unusual. They hope it will be more common in the future.

Still, people who look down upon AI art shouldn't worry. Just as an AI artist, Theo Triantafyllidis says, he usually thinks of AI as a tool and not the artist. Even the best AI today is somewhere between a stupid child and a smart pet. It will grow up.

1Edmond de Belamy was mainly created by _________________.

A.a computer programmeB.some French students

C.several unknown artistsD.a man called Edmond

2What does the third paragraph mainly talk about?

A.What the computer programme can do.

B.Whom the computer programme was trained by.

C.How French students train the computer programme.

D.Why the painting Edmond de Belamy was created.

3The writer mentions Robbie Barrat in Paragraph 4 to show ______________.

A.many people are impressed with the painting

B.lots of people took part in creating the painting

C.some people didn't expect the painting to be sold

D.most people hope Al art will be common in the future

4What does the writer probably think of AI?

A.it creates better art than humans.B.It has not been well-developed yet.

C.It will never be popular with art-lovers.D.It will always be a tool used by human artists.

5The best title for the passage can be __________________.

A.AI technology and AI artB.The present and future of AI art

C.The first painting created of AI in the worldD.The first computer-created artwork on sale

【答案】

1A

2C

3C

4B

5B

【解析】

文章大意:文章主要描述了由人工智能设计的艺术品高价出售的事件,同时介绍了人们对人工智能设计艺术品的不用观点。

1细节理解题。根据文章第二段第一行“A piece of artwork created mainly by a computer programme”“一件主要由计算机程序创作的艺术品”以及第二段第二行“This painting, named Edmond de Belamy,”“这个艺术品叫Edmond de Belamy”,故选A

2主旨大意题。根据第三段内容可知,该段是讲述法国学生如何训练人工智能作画的过程,故选C

3细节理解题。根据第四段第二、三行“The work isn't interesting or creative," says Robbie Barrat, who helped create the painting but doesn't like the idea of selling it”“这幅作品既不有趣也不富有创造性,罗比·巴拉特说,他帮助创作了这幅画,但不喜欢把它卖掉的想法”可知,有人不希望这幅画被卖,故选C

4细节理解题。根据文章倒数第一、二行“Even the best AI today is somewhere between a stupid child and a smart pet. It will grow up”“即使是现在最好的人工智能也介于愚蠢的孩子和聪明的宠物之间。它会长大的”可知,作者认为人工智能技术还不完善,故选B

5主旨大意题。作者向大家介绍了一种新型绘画方式——人工智能绘画,倒数第二段介绍了人们对其未来的憧憬,最后一段作者也指出人工智能技术还不完善,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词。

Trying to take a picture of a black hole is like trying to take a photo of an orange sitting on the surface of Moon from Earth— with your mobile phone.

That is what Dr. Katie Bouman said two years ago during a talk c__________ “How to take a picture of a black hole.”

Bouman is 29 years old. She and o__________ scientists produced a black hole picture from data(数据) collected from a series of telescopes(望远镜) around the world. They worked together to form an Earth-sized telescope—one powerful enough to do what seemed i_________ in the past.

Last month, the team of scientists showed the p__________ the first picture of a black hole. Soon after, another picture was spreading over social media and the news. It showed a smiling Bouman with the black hole picture on her computer screen. She led a team to help create a program that t______the huge amount of telescopic data into one picture. She q______ became a symbol for women in science.

A university student who recently completed her studies in engineering said, “So many young girls will consider Dr. Katie Bouman as a h__________ and go on to make their own discoveries in space, physics, and computer science. A historic moment is not only for science,b__________ for women in science.”

But Bouman h__________ said that she was not the only one who achieved this great success. She said, “No one made this picture. It required the amazing talent of a team of scientists from around the world. Also, it needed years of hard w__________.”

Bouman will begin her teaching career at a university later this year.

1c________

2o________

3i________

4p________

5t_____

6q________

7h________

8b________

9h________

10w________

【题目】阅读下面短文及图表,按要求完成所给任务。

“Volunteering makes you look at the world differently. You see how little things can change a person’s life for the better,” Mason, a volunteer said.

National Volunteer Week is a time to thank volunteers for their achievements. It is also a perfect chance to encourage others to take their first step to become volunteers.

Making the decision to take the first step can be difficult, because people often wonder if they will be able to meet the organization’s expectations. Some people are afraid of knowing nobody in the group. Not having enough time, the cost of traveling and training or being short of experience may also prevent someone from showing their abilities.

Here are some suggestions that can help you if you have some of these worries.

Start out slowly. Even a few hours a month can make a big difference in someone’s life.

Choose an organization with the same interest.

Work with an experienced volunteer. The person who volunteered a lot can help you understand the organization’s expectations.

Invite a friend or family member to join you. It is a good experience to volunteer with them.

Enjoy the volunteer experience and remember that not all results are perfect. Don’t give up and you’ll finally help someone.

Spend some time on volunteer work and you will see great changes in people’s lives, as Mason discovered during his volunteer experience. Little things can change a person’s life for the better.”

1According to the first chart, what is the main reason why people volunteer?

__________________________________________________

2What is the National Volunteer Week for?

__________________________________________________

3The second chart shows the difficulties people meet in volunteering. What percentage of people fear knowing nobody in the group?

__________________________________________________

4Why should we work with an experienced volunteer?

__________________________________________________

5After reading the passage, what do you think of volunteering? Why do you think so?

__________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网