题目内容

【题目】

1Li Hua is from ________.

A.the USAB.ShanghaiC.Hong KongD.Beijing

2Bai Jing’s English name is ________.

A.CindyB.JudyC.AliceD.Ann

3Alice’s ________is a teacher.

A.sisterB.dadC.momD.friend

4All of them are in ________now.

A.ShanghaiB.the USAC.Hong KongD.Beijing

5Which of the following statements is RIGHT?

A.Bai Jing and Judy can’t speak English.B.Liu Hui is a new teacher.

C.Alice can speak English very well.D.Alice is a Chinese girl.

【答案】

1B

2A

3C

4D

5C

【解析】

这是一则关于开学自我介绍的小短文。

1细节理解题,根据最上面的方框内容“Im Li Hua. Im from Shanghai.”,故选B

2细节理解题,根据左边第一个方框内容“Im Bai Jing. Im from Beijing. My English name is Cindy.”,故选A

3细节理解题,根据左边第二个方框内容“My mom is a teacher in Beijing.”,故选C

4细节理解题,通过细读每人的介绍及老师说的“Welcome to Beijing”,可知他们现在都在北京,故选D

5推理判断题,根据“Im Bai Jing. Im from Beijing. My English name is Cindy.”可知白静应该会说英语,选项A错误;根据右边第一方框内容“Im your new teacher.”可知这里说的是她是他们班新任老师,选项B错误;根据左边第二方框内容“Im from the USA”可推知她的英语应该说的很好,选项C正确,选项D错误。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Many people love taking photographs. Some are good at taking pictures of people. Others focus more on sports or nature.

Mr. Luo, a retired railroad worker, took up photography at age 60. He joined a photography club and became an active member of it. He often went on bike rides and took pictures. This summer he did something unusual but amazing with his camera.

On that day, Mr. Luo got up at 5:00 am. He went to a pond in the countryside where there were always plenty of dragonflies. With great excitement, he set up his camera. First, he found a water bug in the muddy water. He waited until the bug climbed up a lily pad. There, it stopped to rest. Fifteen minutes later, the bug's body began to change. The skin split behind the head, and the adult dragonfly crawled out of its old skin. One hour later, the dragonfly started to separate its wings, which had been wet and folded at the beginning. Then, the dragonfly opened its wings for the first time. In another hour, the dragonfly moved with its wings and flew off for food.

He took a series of pictures of a dragonfly that was changing from a nymph to an adult. Using his camera, he recorded (记录) the whole process, which took nearly five hours!

People are amazed at the series of pictures. Whenever people praise (夸赞) him for his work, Mr. Luo says, "Don't give the credit to me. Give it to nature. I just use my camera to record moment and show it to the world."

1What is Mr. Luo's hobby after he retired?

A.Doing sports.B.Taking pictures.

C.Recording videos.D.Going on bike rides.

2What unusual and amazing thing did Mr. Luo do?

A.He went to a pond in the countryside.

B.He found a water bug in the muddy water.

C.He explained why the countryside was so beautiful.

D.He recorded how a water bug changed into a dragonfly.

3When people praise Mr. Luo for his work, he .

A.receives it very excitedlyB.cares about it very much

C.gives the credit to natureD.records the wonderful moment

4What can we learn about Mr. Luo from his story?

A.He makes a living by taking pictures.B.He can wait long to take good pictures.

C.He took up photography at an early age.D.He has won a lot of prizes in photography.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网