题目内容

【题目】 A small boy was waiting the whole day for his father to come home. His mother was too busy to____. When his father finally opened the door, the boy ran to meet him. Daddy! Now we can play! He hugged his father. The man hugged his son and lay down on the sofa and ____ his eyes.―Daddy! Come and play! The boy grabbed his arm and pulled. ―Daddy is too____ to play, the man said.

The little boy just stood and stared at his father. ―Daddy! His voice was needy. The father reached his arm and took a(n) ____ from the table. He ripped out (扯掉) a page that had a map of a country on it, tore it into small bits, then gave them to his son. ―Here,____ this puzzle ( ) back together. I’ll play with you after you’ve finished. The boy took the ___ and ran off.

After just a few___ , the father felt his son tugging () on his arm. ―Daddy! I put the puzzle pieces together! Now come and play! The man opened his eyes. His son was holding the ___ , the pieces carefully taped together.

How did you _____ to do that so fast? he asked as he sat up. He looked at the map. It was perfect, no mistakes. There was a picture on the other side, the boy answered. The father turned the page. True enough – a photo of a ___ was on the other side.

I turned the puzzle pieces _____. I did the dog puzzle instead and when I turned the page, the _____was there too!

The man looked at his son as he stood there _____. He couldn’t help but smile too. ―OK. What do you want to play?

We are often stuck in __ ways, when we could really do with thinking _____. So the next time you are faced with a dilemma (困境), Think outside the box, and it might just suddenly give you a brand new point of view.

1A.restB.cookC.workD.play

2A.openedB.rolledC.closedD.caught

3A.busyB.sadC.tiredD.nervous

4A.magazineB.novelC.albumD.dictionary

5A.holdB.putC.pickD.mix

6A.piecesB.presentC.glueD.scissor

7A.hoursB.secondsC.daysD.minutes

8A.boxB.giftC.pageD.book

9A.planB.manageC.expectD.agree

10A.catB.mapC.dogD.boy

11A.aroundB.downC.upsideD.on

12A.puzzleB.sceneC.mapD.picture

13A.jokingB.smilingC.clappingD.staring

14A.similarB.modernC.unusualD.traditional

15A.differentlyB.carefullyC.confidentlyD.quickly

【答案】

1D

2C

3C

4A

5B

6A

7D

8C

9B

10C

11A

12C

13B

14D

15A

【解析】

文章大意:本文为记叙文。讲述了一位很疲劳的父亲为了摆脱儿子的纠缠,故意将撕碎的地图让儿子拼好。没有想到儿子用小孩特有的思维快速拼好,从而提醒我们遇到问题可以从另外角度解决。

1句意:他妈妈太忙了,不能玩。

考查动词及语境理解。A.休息;B.做饭;C.工作;D.玩耍。根据下文Daddy! Now we can play!" 可知,小男孩的妈妈太忙了没有时间陪他玩,故答案为D

2句意:那个男人抱着儿子躺在沙发上,闭上了眼睛。

考查动词及语境理解。.A.打开;B.滚动;C.关闭;D.卡住。根据下文The man opened his eyes可知,这个父亲闭上了眼睛,故答案为C

3句意:爸爸太累了,不能玩了,那人说。

考查形容词及语境理解。A.忙的;B.伤心;C.累的;D.紧张的。根据前文 He lay down on the sofa and可知,这位父亲非常疲倦,故答案为C

4句意:父亲伸手从桌上拿起一本杂志。

考查名词及语境理解。A.杂志;B.小说;C.相册;D.字典。根据下文He ripped out a page that had a map of a country on it可知,爸爸顺手拿起一本杂志,故答案为A

5句意:在这里,把这个拼图重新拼起来。

考查动词及语境理解。A.保持;B.放置;C.选择;D.混合。根据下文 I put the puzzle pieces together可知,爸爸让儿子把图片拼凑起来,故答案为B

6句意:那男孩拿着那些碎片跑了。

考查名词及语境理解。A碎片;B.赠送;C.胶水;D.剪刀。根据下文 puzzle pieces 可知,小男孩拿着碎片跑开了,故答案为A

7句意:几分钟后,父亲感到儿子在拉他的胳膊。

考查名词及语境理解。A.小时;B.秒;C.D.分钟。根据常识及下文to do that so fast" 可知,故小男孩几分钟就拼好了,答案为D

8句意:他的儿子拿着那张纸,把那些碎片仔细地粘在一起。

考查名词及语境理解。A.盒子;B.礼物;C.页码;D.书籍。根据前文He ripped out a page that had a map of a country on it可知,小男孩拿着那页纸,碎片已经拼好,故答案为C

9句意:你是怎么做到这么快的?他坐起来问道。

考查动词及语境理解。A.计划;B.管理;C.期望;D.同意。根据How did you9to do that so fast" he asked as he sat up可知,爸爸问孩子是怎么做到的,故答案为B

10句意:没错——另一边有一张狗狗的照片。

考查名词及语境理解。A.猫;B.地图;C.狗;D.男孩。根据下文 I did the dog puzzle instead and when I turned the page可知,那页纸的背面有只小狗,故答案为C

11句意:我把拼图块翻过来。

考查介词及语境理解。A. 围绕;B.向下;C.向上;D.开。根据前文I turned the puzzle pieces 11)可知,他把碎片反过来,故答案为A

12句意:我做的是狗的拼图,当我翻页的时候,地图也在那里!

考查名词及语境理解。A.拼图;B.场景;C.地图;D.图片。根据前文that had a map of a country on it可知,另一面的地图也就拼好了,故答案为C

13句意:那人站在那里微笑着看着儿子。

考查动词及语境理解。A.开玩笑;B.微笑;C.鼓掌;D.凝视。根据下文He couldn't help but smile too可知,小男孩微笑着,故答案为B

14句意:当我们真的可以用不同的方式思考时,我们常常陷入传统的方式。

考查形容词及语境理解。A.相似的;B.现代的;C.不寻常的;D.传统的。下文提到我们解决问题可以从其他角度来考虑,一般都是用传统的思考方式。"traditional"意为"传统的"符合题意,故答案为D

15句意:当我们真的可以用不同的方式思考时,我们常常陷入传统的方式。

考查副词及语境理解。A.不同的;B.小心地;C.自信地;D.迅速地。根据下文when we could really do with thinking 15)可知,我们可以用不同的方式去思考一下,故答案为A

做完型填空首先要通读全文,了解大意。一篇完形填空的文章有许多空格,所以,必须先通读一至两遍,才能大概了解文章的内容.千万不要看一句,做一句。其次要逐句分析,前后一致.选择答案时,要考虑整个句子的内容,包括搭配、时态、语法等。答案全填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅了,用词得当,意思正确。例如,第1小题句意:他妈妈太忙了,不能玩。考查动词及语境理解。A.休息;B.做饭;C.工作;D.玩耍。根据下文Daddy! Now we can play!" 可知,小男孩的妈妈太忙了没有时间陪他玩,故答案为D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Global warming refers to an increase in Earth’s temperature. This change in temperature can cause changes in climate. Climate is the weather condition that occurs in a given place over a period of years. This ______ the average weather conditions, regular change of seasons, and special weather phenomenon (such as typhoons).

A warmer Earth may lead to changes in rainfall patterns and a rise in sea level. It could also have a wide range of effects on plants, wildlife, and humans. Earth has warmed by about 1°F over the past 100 years. One important ______ is that people do things that send greenhouse gases into the air. These gases make the Earth warmer.

The Industrial Revolution took place more than 200 years ago. It was a time when people began using machines to make ______ easier. Before the Industrial Revolution, human activity released few gases into the atmosphere. Since then, the need for energy has continued to increase. Much of the energy we use to light and heat our homes comes from fossil fuels(化石燃料), such as coal and oi1. ______ these fuels releases greenhouse gases. So whenever you watch TV, rise the microwave, or ride in a car, you are sending greenhouse gases into the air. Other things can also send greenhouse gases into the air. The trash we put in landfill(填埋) produces a greenhouse gas called methane (甲烷) . The animals that are raised ______ their meat products and dairy also produce methane.

Scientists don't know for sure what effects global warming will have on Earth. The climate change could ______ health problems, such as heart stress, increased heart problems for the elderly, etc. Climate change may also alter the world's habitats and ecosystems(生态系统).

Scientists continue to study global warming in an attempt to understand its effects.

1A.happensB.offersC.includesD.takes

2A.stepB.guessC.excuseD.reason

3A.studyB.lifeC.scienceD.task

4A.BurningB.SearchingC.MakingD.Getting

5A.atB.forC.aboutD.from

6A.bring aboutB.work outC.deal withD.care about

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

I'm Aimswell, a boy, and I live on the island of Tobago in the West Indies. Like many people here, my father is a fisherman and he taught me to fish when I was about five. I love it and have even won some prizes in fishing competitions. Local people here fish for themselves and some of them even supply fish to big hotels. Recently everyone has started to notice that there are not as many fish in the sea as they used to be and the fish that we are catching now are really small, still young. If everyone keeps catching all the fish when they are so young, we may soon run out.

I'm working on a programme at my school to find a way for people in Tobago to be able to continue eating fish without make the ones in the sea rare. My teacher, Mr. Peters, started it a little while ago. The project is teaching all the kids in my school about fishing sustainably. This means we can eat fish without running out in the future. We are farming a freshwater fish called tilapia (罗非鱼) which people can grow in tanks in their homes and gardens, instead of catching lots out of the seas.

We look after the fish during our agricultural science lessons. It's my favourite lesson because we get to go outside and work in our school vegetable garden and look after the fish. I am in charge of the fish at the moment. I give them food-water plants which we grow here. Mr. Peters hopes that when all the kids at my school go home and show their parents how we have grown fish at school, they can do the same at home. He hopes that one day everyone in Tobago will be able to do it.

I love working on the project because it is fun. More importantly, it teaches us business skills and ways to help protect the environment.

Soon our fish will be big enough to eat and then we will learn some nice recipes so we can cook and enjoy them at last.

1Aimswell is good at fishing, isn't he?

2Who do local people fish for?

3What does "fishing sustainably" in paragraph 2 mean?

4Where can people grow tilapia?

5How can children help their parents grow the fish?

6What do you think of the programme? Why? What else can they do to make the programme better?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网