题目内容
【题目】In the year 2050, there will be different kinds of materials(材料) for clothes.
Special materials will keep the clothes clean forever. They will never get dirty or wear out(穿破). We will have less work because we won’t have to wash them. So we can save water and money. And children won’t worry about what to wear to school every day. They won’t go to school. They’ll stay at home in front of their computers to study. They can wear their favorite “Saturday clothes” every day. It will be fun. Do you think so? What do you think school clothes and school life will be like in 2050?
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】Maybe we wash clothes in the year 2050.
A. didn’t B. needn’t C. mustn’t D. won’t be able to
【2】Why won’t the children go to school?
A. Because they’ll play at home
B. Because they don’t like to go to school.
C. Because they’ll study on the Internet.
D. Because they’ll wash clothes to make money.
【3】According to the passage, which of the following is NOT true?
A. There will be different kinds of materials for clothes.
B. The children can wear their favorite clothes.
C. The children will always worry about what to wear.
D. The children can study at home in front of their computers.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【解析】试题这是一篇说明文,文章主要对想象中2050年将会出现的不同材质的衣服进行描述,说明此特殊材料衣服所具有的优势和趣味性。
【1】题意:也许我们在2050年 洗衣服。考查细节理解题。根据We will have less work because we won’t have to wash them.,可知不需要再洗衣服,needn’t不需要,指没有必要,故选B。
【2】题意:孩子们为什么不去上学?考查细节理解题。根据They won’t go to school. They’ll stay at home in front of their computers to study.孩子们将在网上学习,可知选C。
【3】题意:根据文章,下面哪一个是不正确的?考查细节理解题。A. There will be different kinds of materials for clothes. 将有不同种类的材料用于衣服。B. The children can wear their favorite clothes. 孩子们可以穿他们最喜欢的衣服。C. The children will always worry about what to wear. 孩子们总是担心穿什么。D. The children can study at home in front of their computers.孩子们可以在家里在电脑前学习。根据And children won’t worry about what to wear to school every day. 孩子们不会担心穿什么去上学,可知The children will always worry about what to wear.说法错误,故选C。