题目内容
【题目】
JOBS | |
Support worker Do you have the ability to care for others? can you understand older people about how they feel? Do you have skills? Are you a good listener? Can you work at weekends? If all your answers to the above are YES, then we hope you can join us. We provide: —a minimum (最低的) wage of $100 per hour —free uniform —excellent training program Email us at jobhunting@ golden-care. com. | |
Writers wanted! Wowee Magazine is looking for writers for its website. Pay is based on the number of people who read your articles. You may also receive free tickets to events and free products. It’s a great opportunity to get valuable work experience. We want people who √have a creative mind √are skillful and talkative √love what they do For more information, send emails to info @ wowee. com. | Trainee hairdresser A full-time job is offered at Bright City Centre, where you can learn from some of the best hairdressers (理发师). You will work 40 hours a week. Monday to Friday. Your responsibilities will include: welcoming customers, washing hair, bringing coffee and tea, and keeping the salon (沙龙) clean and tidy at all time. No working experience is needed. Join us NOW! cathy@ brightcity. com |
Models needed Think you could be a model? If so we would like to meet you! Working as a model means exciting experiences of wearing beautiful clothes and traveling to different places for fashion shows. Girls should be over 16 with a minimum height of 172 cm and boys with a minimum height of 182 cm. If you are under 16 and do not yet have the required height, we would still be interested in meeting you, but you must bring a parent. Email us at info@ top-model-agency. Com to settle a meeting date. | |
根据材料内容选择最佳答案。
【1】Which job requires working full time?
A.Support worker.B.Writer.C.Trainee hairdresser.D.Model
【2】To be able to work as a Wowee Magazine writer, one must be __________.
A.imaginativeB.friendlyC.good-lookingD.quiet
【3】Sarah is 175 cm tall and beautiful, and she hopes to get an exciting job. She should send emails to __________.
A.jobhunting@ golden-care. comB.info@ wowee.com
C.cathy@ brightcity. comD.info@ top-model-agency. com
【4】Which of the following descriptions about the job is TRUE?
A.Support workers will get $10 per hour at most.
B.Writers of Wowee Magazine can get free products.
C.Trainee hairdressers must wear uniform to work.
D.The Top Model Agency only wants adult models.
【5】What kind of text is it?
A.An advertisement.B.A science report.C.A movie poster.D.A job interview.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】B
【5】D
【解析】
本文讲述了几个工作岗位的招聘,包括护工,作家,见习理发师,模特。还讲述了每个工作岗位的要求及工资等。
【1】细节理解题。根据“A full-time job is offered at Bright City Centre”可知见习理发师是一个全职的工作,故选C。
【2】细节理解题。根据“We want people who have a creative mind”可知有创造性思维,故选A。
【3】推理判断题。根据“Working as a model means exciting experiences of wearing beautiful clothes”及“Girls should be over 16 with a minimum height of 172 cm”可知是可以做模特,所以是邮件发送到top-model-agency. Com,故选D。
【4】推理判断题。根据“a minimum (最低的) wage of $100 per hour”可知最低的是每小时工资为100美元,与选项A不符,排除A;根据“You may also receive free tickets to events and free products.”可知还可以获得免费的活动门票和免费产品,与选项B相符,选项B正确;根据“Trainee hairdresser”其中内容并没有说到要穿制服工作,与选项C不符,排除C;根据“If you are under 16 and do not yet have the required height, we would still be interested in meeting you, but you must bring a parent.”可知如果你不到16岁,还没有规定的身高,我们仍有兴趣与你见面,但你必须带一位家长,与选项D不符,排除D;故选B。
【5】推理判断题。根据文章是几个工作岗位的招聘,可推测出此处是工作招聘启事,故选D。
文章属于图表类阅读,这类阅读一般多出细节理解题。图表本身简单明了,只需带着题目要求去图表中找对应信息即可,是考试中的送分题。第1小题关键词“working full time”,定位到表格3,答案一目了然。