题目内容

【题目】A trip to space

by Jerry

10 October 2053

I’m so happy! Tomorrow I’ll be one of the first students to travel into space. The spaceship will leave the Earth at 9 a.m. It’ll take us to the Moon. I can’t wait.

The Moon is around 380, 000 kilometres from the Earth, so it’ll take us about four days to get there. There’s no gravity in space, so we’ll be able to float around the spaceship. We’ll have to tie ourselves to our beds so that we won’t float away in our sleep. Without gravity, our bodies may get weak, so we’ll have to do exercise every day.

When we arrive, I’m going to walk on the Moon. I’ll have to wear a spacesuit to help me breathe because there’s no air on the Moon. I’m going to take as many photos as I can, if my camera still works up there…

1How do you think Jerry feels before travelling to space?

A. Happy. B. Nervous. C. Warm. D. Surprised.

2Jerry can’t wait to leave the Earth by spaceship because ______.

A. the Moon is 380.000 kilometres away

B. they will travel in a very long time

C. he is one of the students going to space

D. they will start their trip in the morning

3Without gravity, the students may get weak, so they ______.

A. will float around the spaceship

B. have to tie them on the beds

C. are going to take more pictures

D. have to do exercise every day

4How many years later will the story happen from now on?

A. 30 years. B. 40 years. C. More than 30 years. D. More 40 years

5In which of the following pictures can you see Jerry walking on the Moon?

A. B. C. D.

【答案】

1 A

2 C

3 D

4 C

5 A

【解析】

这篇短文的作者是Jerry,他就要去月球旅行了,非常的高兴。在短文中他记叙了月球上比较有趣的事情以及他这次旅行打算要做的事情。

1细节理解题。根据短文的开头I’m so happy! Tomorrow I’ll be one of the first students to travel into space可知,Jerry明天就要去月球了,他非常的开心。故应选A

2细节理解题。根据短文第一段Tomorrow I’ll be one of the first students to travel into space. The spaceship will leave the Earth at 9 a.m. It’ll take us to the Moon. I can’t wait可知,Jerry是去太空旅行的学生之一,他非常的开心,都迫不及待要去了,所以应选C

3细节理解题。根据短文第二段Without gravity, our bodies may get weak, so we’ll have to do exercise every day.可知,在月球上没有重力,身体会变得很弱,所以他们要每天做运动。由此可知应选D

4细节理解题。根据短文开头10 October 2053可知,这次旅行发生在2053年,距离现在30多年,故应选C

5细节理解题。根据短文最后一段When we arrive, I’m going to walk on the Moon. I’ll have to wear a spacesuit to help me breathe because there’s no air on the Moon可知,月球上没有空气,所以Jerry必须要穿着宇航服在月球上行走,在四个图片中,第一张图片中的人穿着宇航服,故应选A

这篇短文中Jerry叙述了他要去太空旅行了,心情非常激动,他介绍了太空中的情形以及他打算要做的事情。短文主题明确,层次清晰,内容比较容易理解。后面的题目设置以细节理解题为主,我们都可以在原文找到做题的依据。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据题目所问,或利用关键词,锁定短文相关语句,进行作答。例如第3小题,根据题目中Without gravity, the students may get weak这一信息可以定位到短文第二段Without gravity, our bodies may get weak, so we’ll have to do exercise every day.由此可知,在月球上没有重力,身体会变得很弱,所以他们要每天做运动。由此可知应选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

My Classroom Wheel Teachers 2012~2013

Welcome to My Art Class!

My Classroom Mission(任务)
We will learn about art history, artists and develop students’ talent. In order to learn, be creative and improve our painting skills, we will have a relaxing classroom.
Name: Kathy Grady
Email Address: kgrady@iss.k12.nc.us

Welcome to Pope’s Computer Lab!

My Classroom Mission
Students will work together and actively take part in designing the computer programs. By doing this we will be able to use computer technology successfully in our lives.
Name: Barbara Pope
Email Address: bpope@iss.k12.nc.us

Welcome to My PE class!

My Classroom Mission
Be active in PE classes! You do not have to be an Olympic athlete to get an A in my class. Take part in our sports activities to keep a healthy body and mind. All students will be successful.
Name: Sherry Cash
Email Address: scash@iss.k12.nc.us

Welcome to the Science Lab!



My Classroom Mission
This year we will learn about science by becoming a scientist. We will do experiments, observe, touch, listen, and ask questions about our world. We will learn to care for our world. We will never give up trying!
Name: Denise Harris
Email Address: dharris@iss.k12.nc.us

1In order to improve___________, the students will have a relaxing classroom.

A.painting skillsB.computer programsC.sports activitiesD.science studies

2We can email at ________ to get more information about computer class.

A.dharris@iss.k12.nc.usB.kgrady@iss.k12.nc.us

C.bpope@iss.k12.nc.usD.scash@iss.k12.nc.us

3Students should go to __________ class to learn to do experiment.

A.Barbara Pope’sB.Sherry Cash’sC.Kathy Grady’sD.Denise Harris’

【题目】

I'm Jane from America. I can not sleep well and I always wake up several times during the night. I know for a fact that there are many other people who have trouble going to sleep, too. So, I've collected some advice I've received over the past few months that have not only helped me get to sleeper faster, but helped me get better night sleeps.

Have regular sleep habits

Go to bed at the same time every night. Try not to break this habit on weekends when you may be made to stay up late. Wake up at the same time every day. If you're getting enough sleep, you should wake up naturally without an alarm.

Turn off your computer

Don't play on the computer for half an hour before you decide to sleep. Studies show that it is bad for the quality of your sleep. Read a book or listen to some light music to prepare your body for sleeping.

Have a nice bedroom

A clean environment helps people to be happy and relaxed. Make sure that you have turned off all light that might come into your room, and that the temperature is comfortable.

Exercise often

Exercising will help you to fall asleep more easily, so walk out for 45 minutes every day and you will sleep better at night. But don't do it just before you go to bed-you won't be able to sleep!

Eat properly

Eat only a little for supper. A full stomach may make it much harder for you to sleep.

任务型阅读:根据短文内容,填写下列表格,每格只填一词。

Advice on How to 【1】 Well

Have regular sleep habits

Go to bed and wake up at the same time every day.

Get 【2】 sleep and youll wake up naturally.

Turn off your computer

Dont play on the computer for a long time.

Try to read a book or listen to light music 【3】 you go to sleep

Have a nice bedroom

Keep your bedroom clean. It will make you 【4】 and relaxed.

Turn off all light that might come into the room.

Exercise often

Go out for a 【5】 every day for sleeping better.

Eat properly

Its much 【6】 for you to fall asleep if you only eat a littler for supper.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网