题目内容

【题目】 Can plants eat people? Probably not,but there are many plants that eat meat. Some of them are big. And they can eat small animals. One famous meat-eating plant is the Venus flytrap(捕蝇草).

The Venus flytrap is a very strange plant. It grows in dry parts of the United States. Its leaves are like the pages of a book. They can open and close very quickly. Inside the leaves,there are three small hairs. If a fly touches one of the hairs,the leaf closes quickly. The fly cannot get out. In about half an hour,the leaf presses the fly until it is dead. Then,the plant covers the fly. Slowly, the plant eats the fly.

Why do plants do it? Most plants get what they need from the sun,the air,and the ground. In some places,the ground is very poor. It doesn’t have all these important things, specially nitrogen(). Animal meat has a lot of nitrogen, so some plants eat meat to get what they need. Let’s hope that some of the bigger plants don’t get the same idea!

1The Venus flytrap is a kind of_________.

A.plantB.animalC.foodD.meat

2The Venus flytrap grows in_________.

A.most parts of the worldB.some parts of Africa

C.dry parts of the United StatesD.wet parts of England

3From the passage,we learn that_________.

A.all plants can eat peopleB.all plants can eat animals

C.some plants can eat peopleD.some plants can eat animals

4Why do some plants eat animal meat? Because_________.

A.plants are dangerous to animals

B.animals are dangerous to plants

C.plants want to get what they need from animal meat

D.plants want to protect themselves against animals

【答案】

1A

2C

3D

4C

【解析】

文章大意:文章主要讲述了捕蝇草这种食肉植物的一些情况。因为它生长的地方土壤贫瘠,为了获取自己需要的营养,比如氮元素,这些植物就只能通过动物来获取。

1细节理解题。根据文章第一段第二行“One famous meat-eating plant is the Venus flytrap”“捕蝇草是一种著名的食肉植物”,故选A

2细节理解题。根据文章第二段第一行“It grows in dry parts of the United States”“它生长在美国的干旱地区”,故选C

3细节理解题。根据文章第一段第一行“Can plants eat people? Probably not,but there are many plants that eat meat”“植物能吃人吗?可能没有,但是有很多植物吃肉”可知,ABC说法是错误的;D说法是正确的,故选D

4细节理解题。根据文章倒数第二行some plants eat meat to get what they need有些植物吃肉是为了得到它们所需要的营养,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 你校于20181010号启动了“2018年书香校园阅读季”。为响应该活动,你校校刊英文版正在开展以“I Like Reading”为主题的征文活动。请根据下表提示内容写一篇短文,介绍你对阅读的看法及个人的阅读情况。

要求:

1. 语句通顺,意思连贯,语法正确,书写规范;

2. 必须包含所给提示内容,并适当发挥;

3. 行文中不得出现真实人名、校名或地名;

4. 90词左右。(短文的开头和结尾已给出,不计入总词数)

I Like Reading

The important of reading

open up one’s mind

get more knowledge

...

My reading habit

when to read

where to read

what to read

My favorite book(s)

...

My reading plan

...

I Like Reading

Reading makes a full man. It’s important and necessary for everyone to read. __________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

Reading is a lifelong journey. I hope everyone can read as much as possible in the future.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网