题目内容
【题目】![]()
Everyone loves toys because they’re fun to play with and they always make you think of the good old days of your childhood.
As a child, it’s hard to move his feet in front of fun toys. It is the same with many adults. Toy collecting is one of those hobbies that bring out the kid in you. If you’re going to start a toy collection, here is some advice:
Make sure you know about the value (价值) of your toys, or the toys you’re buying. Get to know the shopkeeper, look through Internet websites, and read books. The more you know about your hobby, the better!
Do you love trains, or dolls? While it’s great to have all kinds of toys, it can be fun to study the kinds of toys that you’re most interested in.
Always remember: condition, year, and price, the 3 most important things to buy a toy. If the toy is quite old, in great shape, and at a good price then you’ve hit the jackpot (中了头彩)!
Toy collecting is all about having fun! Don’t only pay attention to the number and don’t spend all your money on them! Be fair about your toys, and most of all—have fun while collecting your toys.
【1】What does the underlined word “it” refer to (指代)?
A. The hobby of collecting toys.B. Standing still in front of fun toys.
C. Deep love of collecting.D. Playing with your toys.
【2】How many pieces of advice does the writer give?
A. OneB. Two.C. Three.D. Four.
【3】Which one can be the best title of the third paragraph?
A. Get Information about Your Toys.B. Share Your Toys.
C. Have Fun Playing with Toys.D. Try to Get Toys You Like.
【4】Which of the following is NOT true accoridng to the passage?
A. If the toys are old, cheap but beautiful, people won’t collect them.
B. People love toys because they can take them back to the past.
C. The most important thing of collecting toys is having fun.
D. It is good to collect all kinds of toys that you like.
【5】What is the main idea of the passage?
A. To advise you to begin toy collecting.
B. To give some advice on toy collecting.
C. To show how interesting toy collecting is.
D. To write a story about toy collecting.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】A
【5】B
【解析】
本文谈论每个人都喜欢玩具,因为它们玩起来很有趣,它们总是让你想起童年的美好时光。
如果你是收集玩具的爱好者,作者对收集玩具提出4点建议:1. 获取关于你的玩具的信息。2.研究你最感兴趣的玩具。3.一个玩具的三个最重要的东西:状况,年份和价格。4.收集玩具就是为了玩得开心。
【1】细节理解题。根据上文As a child, it’s hard to move his feet in front of fun toys.(作为一个孩子,很难在有趣的玩具面前移动他的脚。)可知It is the same with many adults.(许多成年人也是如此。)中下画线单词“it”指是“站在有趣的玩具前”。故选B。
【2】细节理解题。通读全文可知作者给出了4条建议(3段-6段):1. 获取关于你的玩具的信息。2.研究你最感兴趣的玩具。3.一个玩具的三个最重要的东西:状况,年份和价格。4.收集玩具就是为了玩得开心。故选D。
【3】主旨理解题。第三段意思是“确保你了解你的玩具或你正在购买的玩具的价值。了解店主,浏览互联网网站,阅读书籍。你对自己的爱好了解得越多越好!”可知“第三段的最佳标题是”获取关于你的玩具的信息。故选A。
【4】细节理解判断题。B. People love toys because they can take them back to the past.人们喜欢玩具,因为他们可以把它们带回到过去;根据第1段Everyone loves toys because they’re fun to play with and they always make you think of the good old days of your childhood.(每个人都喜欢玩具,因为它们玩起来很有趣,它们总是让你想起童年的美好时光。)可知B正确;C. The most important thing of collecting toys is having fun.收集玩具最重要的事情是玩得开心;根据第6段最后一句Be fair about your toys, and most of all—have fun while collecting your toys.(公平对待你的玩具,最重要的是在收集你的玩具时玩得开心。)可知C正确;D. It is good to collect all kinds of toys that you like.收集你喜欢的各种玩具很好;根据第4段第2句中While it’s great to have all kinds of toys(有各种各样的玩具很好)可知D正确;A. If the toys are old, cheap but beautiful, people won’t collect them.如果玩具是旧的,便宜的,但美丽的,人们不会收集它们。根据第5段第2句If the toy is quite old, in great shape, and at a good price then you’ve hit the jackpot(如果这个玩具很旧,形状很好,价格也不错,那么你就中了头奖。)可知A错误;选A。
【5】主旨理解题。本文谈论玩具能给人们带来美好的回忆,并就玩具收藏提出了四点建议。可知这篇文章的主要内容是对收集玩具提出一些建议。故选B。
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。
【题目】
Share with us! Would you like to have your writing published in this magazine? Then let us know! We pay for stories, anecdotes(轶事) and jokes: |
Anecdotes and Jokes $50 What’s made you laugh recently? A funny sign? A colleague’s behaviour? Got a joke? Send it in for Laughter is the Best Medicine!
Email: juliet@sws.com Smart Animals Up to $100 Send us a tale about the strange behaviour of unique pets or wildlife in upto 300 words. Email: audrey@sws.com Power of Love Up to $150 Acts of generosity(慷慨) can change lives or just give you that warm feeling full of love. Share your moments in 100-500 words. Email: susan@sws.com My Story $350 Do you have an inspiring(鼓舞人心的) of life-changing story to tell? Your story must be true, unpublished, original and 800-1000 words. Email: nanjc@sws.com |
For more information, please visit: http://www.sws.com/share |
【1】If you want to share a story of your pets with the readers, you need to send it to ______.
A. Anecdotes and JokesB. Smart Animals
C. Power of LoveD. My Story
【2】A story showing people’s generosity should be emailed to the editor at ______.
A. juliet@sws.comB. susan@sws.com
C. audrey@sws.comD. nanjc@sws.com
【3】An inspiring story sent to the magazine should ______.
A. describe strange behaviourB. include less than 800 words
C. be real and originalD. be published before