题目内容
4.Want to go on holiday,but don't have enough money for luxury (豪华的) hotels and expensive trips?Backpacking might be your choice.Backpacking is a very cheap kind of travel.European and American students and young adults who may not have all that much money often do it.It is called backpacking because,instead of using a suitcase (手提箱),people put all their things in a large backpack.A backpack sits on your back,and you pack all your clothes inside.
The most popular places for backpacking are Southeast Asia and South America.These countries aren't very expensive,and are also very hot for most of the year.India and Australia are also very popular.In 2002,over 400,000backpackers hit Australia.Sometimes,backpacking can be dangerous.A British backpacker was recently shot dead at a beach party in Thailand,and every year similar things happen.
Backpacking,in fact,is much more than a holiday for young people in Europe,it is seen as a way of learning about the world.
66.What does this passage talk about?Backpacking.
67.Who likes backpacking most?European and American students and young adults.
68.Where are the most popular places for backpacking?Countries in Southeast Asia and South America.
69.How many backpackers traveled to Australia in 2002?Over 400,000.
70.What do people think of backpacking?A way of learning about the world..
分析 这篇短文主要介绍了徒步旅行.从中我们可以知道在东南亚和南美洲徒步旅行很流行.许多人们认为从中我们可以很好地认识世界及认识自己.
解答 答案:66.Backpacking.细节理解题.根据整篇文章内容及其第一段句子Want to go on holiday,but don't have enough money for luxury (豪华的) hotels and expensive trips?Backpacking might be your choice.想去度假,但没有足够的钱支付豪华酒店和昂贵的旅行.徒步旅行可能是你的选择.可知说的是徒步旅行.故答案为Backpacking.
67.European and American students and young adults.细节理解题.根据第二段第一行句子European and American students and young adults who may not have all that much money often do it.欧洲和美国的学生和年轻人,他们可能没有那么多的钱所以经常徒步旅行.可知是欧洲和美国的学生和年轻人,故答案为European and American students and young adults.
68.Countries in Southeast Asia and South America.细节理解题.根据第三段第一句The most popular places for backpacking are Southeast Asia and South America.徒步旅行的最受欢迎的地方是东南亚和南美,可知徒步旅行的最受欢迎的地方是东南亚和南美.故答案为Countries in Southeast Asia and South America.
69.Over 400,000.细节理解题.根据第三段第二行句子In 2002,over 400,000 backpackers hit Australia.可知超过超过400000.故答案为Over 400,000.
70.A way of learning about the world.细节理解题.根据第四段句子it is seen as a way of learning about the world.可知它被视为一种学习方式.故答案为 A way of learning about the world.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息
| A. | read | B. | will read | C. | have read | D. | would read |
-No,she_______.It's too hard for her.( )
| A. | Must | B. | should | C. | can | D. | can't |
| A. | will come; doesn't | B. | comes; won't | ||
| C. | will come; won't | D. | comes; doesn't |
-I also had some milk.( )
| A. | except | B. | beside | C. | expect | D. | besides |