题目内容
【题目】You are probably familiar with the saying:An apple a day keeps the doctor away.A recent research carried out by the Chinese University of Hong Kong may change the saying:
An apple a day may keep aging away.
The research chose fruit flies(果蝇), as they share many genes(基因)with humans.The fruit flies were either fed normally or had an apple extract(浓缩物) added to their diet.
It turned out that those fruit flies that were given apple extract lived about 55 days—five days longer than the flies that were normally fed.The research group also found it easier for the flies to walk,climb and move about as they aged.
According to the result, the researchers believed that the antioxidants(抗氧化剂) in the apple extract helped clean up dangerous chemicals(化学物质) that cause illnesses,as well as aging.
In another study,researchers examined diets of thousands of women.They discovered that those who regularly ate apples were 20 percent less likely to suffer heart illnesses and stroke.
The apples’ genetic code(遗传密码) was discovered recently.It allows scientists to develop nicer and healthier fruits.Researchers are already using the information to grow a kind of apples full of antioxidants that can keep eyes and joints healthy and protect humans against heart illnesses and cancer.
Apples that kill the desire(欲望) to eat could also be produced, with the first “extra-healthy’’ apples on supermarket shelves within just four or five years.
The team that keeps studying apple DNA includes 100 scientists from five countries.Their research also suggests that around 65 million years ago, when dinosaurs began to die off the plant,which would finally become today’s apple tree, experienced a great genetic change.The number of many of its genes doubled.The extra genes allowed the apple to get used to worse conditions and go through a different development from peaches,strawberries and other related fruits.
【1】Why were fruit flies used for the research?
A.Because they have a similar diet to humans.
B.Because they have a history as long as apples.
C.Because they share a lot of genes with humans.
D.Because they feed on nothing but apple extract.
【2】What result did the researchers find out?
A.Apples produce chemicals that can change human genes.
B.Apples have antioxidants that kill chemicals that cause aging.
C.Apples are rich in vitamins that are needed in humans’ bodies.
D.Apples produce chemicals that make apples taste more delicious.
【3】What can we infer(推断)from the passage?
A.Eating apples may bring us more advantages than we might believe before.
B.People who have the habit of eating apples don’t need to see a doctor.
C.Apples that kill the desire to eat are already available in supermarkets now.
D.People will eat apples instead of peaches and strawberries from now on.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【解析】
试题分析:一天一个苹果,疾病远离我。本文讲述的是科学研究表明,经常吃苹果,有助于抗老化。
【1】C 细节理解题。题意:为什么该实验选择了果蝇?A.Because they have a similar diet to humans.因为他们有与人类相似的食谱;B.Because they have a history as long as apples.因为他们有着与苹果一样悠久的历史。C.Because they share a lot of genes with humans.因为他们和人类有相同的基因;D.Because they feed on nothing but apple extract.因为只给它们喂了苹果。The research chose fruit flies(果蝇), as they share many genes(基因)with humans.可以看出选择果蝇是因为他们与人类有相同的基因。故选C。
【2】B 细节理解题。题意:研究者发现了什么?A.Apples produce chemicals that can change human genes.苹果产生的化学物质,可以改变人类的基因;B.Apples have antioxidants that kill chemicals that cause aging.苹果拥有的抗氧化剂可以杀死产生衰老的化学物质;C.Apples are rich in vitamins that are needed in humans’ bodies.苹果富含有人体必需的维生素;D.Apples produce chemicals that make apples taste more delicious.苹果产生的化学物质使得其更可口。根据“According to the result, the researchers believed that the antioxidants(抗氧化剂) in the apple extract helped clean up dangerous chemicals(化学物质) that cause illnesses,as well as aging.”可知:苹果拥有的抗氧化剂可以杀死产生衰老的化学物质;故选B。
【3】A 推理判断题。题意:从短文我们可以推断出什么?A.Eating apples may bring us more advantages than we might believe before.吃苹果会给我们带来比我们以相信的更多的好处;B.People who have the habit of eating apples don’t need to see a doctor.有吃苹果习惯的人不需要看医生;C.Apples that kill the desire to eat are already available in supermarkets now.杀死吃的欲望的苹果现在也出现在超市了;D.People will eat apples instead of peaches and strawberries from now on.从此人们会吃苹果,而不是桃子或草莓。短文从科学的角度给我们讲述了吃苹果可以抗衰老,是我们不知道的。故选A。
【题目】 选词填空(共7小题;每小题1分,满分7分)
阅读下面短文,用所给单词的恰当形式填空,使短文通顺、合理。每词限用一次,有一个多余的选项,答案请填写在答题卡相应的位置上。
information find if million serve try whether power |
Are you interested in your family history? Do you want to discover who your ancestors (祖先) were? Would you like ___【1】__ an old school friend from your past? Then come to Friends and Family Finder! It’s completely free. Simply put your personal ___【2】__ on our site. Share your photos and videos, Use our very _【3】___ search machine to find members of your family and friends. We have over 20 ___【4】__ members.
Don’t worry __【5】___ you don’t have enough time to do the research. __【6】___ our “Finder for a Fee” and we will do all the work for you. You can pay online or send a check for $100. We are much better than other sites which offer the same ___【7】__, and quicker too.
So don’t wait. Become a member today!