题目内容

【题目】 Tim is a two-year-old elephant. He’s very happy today because many people take photos with him. He feels like a star. He wants to live with people. So he runs out of the zoo at night. He goes to a supermarket first. All the people run out of the supermarket after they see Tim. Tim finds people don’t like him out of the zoo. He’s a little sad. But he still has a good time in the supermarket. He eats some bananas and strawberries. They’re delicious. He drinks milk, too.

After that, Tim goes out of the supermarket. Then he hears someone shouting in a house. “Help! Save my son!” So Tim runs to the house. He sees a room in the house is on fire. He wants to help, but he can’t find water. Then he sees a swimming pool behind the house. He uses his nose to get water and sprays (喷洒) to the room. Tim does this many times. At last he saves the boy in that room.

1Why does Tim feel like a star in the zoo?

A.Because he lives with many people.B.Because many animals like him very much.

C.Because he can take photos for people.D.Because many people take photos with him.

2People run out of the supermarket because _______.

A.they want to go homeB.they’re afraid of Tim

C.they want to buy foodD.their houses are on fire

3Tim eats some ________ in the supermarket.

A.vegetablesB.riceC.fruitD.ice-cream

4What’s the second paragraph ()mainly(主要地) about?

A.How Tim saves the boy.B.How Tim runs out of the zoo.

C.Where Tim goes at first.D.Where Tim sprays the water.

5What will the boy’s parents say to Tim at last?

A.Excuse me.B.Help me!C.Thank you!D.You’re welcome!

【答案】

1D

2B

3C

4A

5C

【解析】

这篇短文讲述的是一头叫Tim的大象,有一次它从动物园里跑了出来,它去了超市,在里面吃了一些水果,喝了一些牛奶。Tim还救了一个被困在着火的房子里的孩子。

1细节理解题。根据短文开头He’s very happy today because many people take photos with him. He feels like a star.可知,很多人都和Tim一起拍照,这让它感觉自己像一个明星。故选D

2推理判断题。根据文意He goes to a supermarket first. All the people run out of the supermarket after they see Tim. Tim finds people don’t like him out of the zoo.可知,人们在超市里看到了一头大象,而不是在动物园里,他们是被吓跑的。故选B

3细节理解题。根据短文第一段He eats some bananas and strawberries.可知,Tim在超市里吃了一些香蕉和草莓。故选C

4细节理解题。根据短文第二段的叙述可知,这一段讲述了Tim从超市出来后,听到有人喊“救命”,原来是一个房子着火了。Tim用它的鼻子从游泳池里取水,扑灭了火,救了一个孩子。故选A

5推理判断题。根据短文第二段的内容以及最后At last he saves the boy in that room.可知,Tim救了被困在着火的房子里的孩子,他的父母应向Tim表示感谢。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面材料,在横线上填入一个恰当的词语,或填入括号中所给单词的正确形式。
Students at Shanming Middle School in Jiangsu often take part in activities (hold) by nearby communities. Does it sound fun? Well, students have mixed feelings. They enjoy the time outside school. But they don't find the activities (interest).
Why not design (they) own activities? Some students got this idea and soon students joined the project.
They first thought about activities ideas and listed them in an “activity menu”. They included: visiting science museums and companies; watching movies and basketball competitions.
“The menu looked great, we soon found problems,” said Wang Ziming, one of the (designer).
First they needed a place to hold the activities. The students decided to talk to the local government to let them use the district stadium.
“We first presented the benefits of these community activities to them,” said Wang. “ Then we promised we'd use the stadium (careful ) and clean it afterwards”.
The local government agreed that they could use the stadium and some sports equipment once month.
The students also designed a virtual (虚拟的) bank to encourage volunteering.
Students volunteered as librarians or cleaners would be rewarded with “gold coins”. A certain amount of coins gave you free entry to entertainment events such as (watch) a movie.
Now, this special activity menu (become) popular in Wuxi communities. The students are happy with this.

【题目】阅读理解

What if you could make a difference in the lives of hundreds of kids around the world, gain priceless editorial(编辑的)experience, and work side by side with the amazing talent of hundreds of young writers… all without leaving your computer?
The Amazing Kids! eZine has just begun its search for a new Student Assistant Editor. This will be an exciting volunteer position, so if you like to write, edit, and just have fun, check out the requirements below and drop us a line( or call 2085643).
If we choose you as the next Student Assistant Editor of the Amazing Kids! eZine, the responsibilities for this position are:
Keeping up weekly email communication with our Student-in-Chief
Working as a team with the volunteer staff and the publisher(出版者) of the Amazing Kids! eZine to make our eZine the best it can be
Writing 2-4 articles and collections of articles
Having a good time and being creative
If you:
can use Microsoft Word well
are good at email communication
can spare 8-10 hours a week
are cheerful, willing and creative
are an outing, dedicated(奉献的)writer
are 13-15
Then you can send an email to editor@amazing-kids.org with:
your name, age and state
a short paragraph about why you'd like to be the next Student Assistant Editor
2-3 writing samples(can be fiction or non-fiction; must be original(原创的)work of the writer; samples must not be more than 500 words, each)
your experience in writing or editing


(1)From Paragraph 1, we can learn that if you take the job, you can't_______.
A.gain experience in editing
B.make a difference in kids' lives
C.work without having computers
D.work together with other talented young writers
(2)As a new Student Assistant Editor, you have to_________.
A.write about 4 articles a week
B.try to make the eZine become best
C.write emails to the publisher everyday
D.collect articles with the Student Editor-in-Chief
(3)What should you do to get this position?
A.Be good at making friends.
B.Be active and creative.
C.Be able to work 8 hours daily.
D.Be willing to help other people.
(4)What should your email to editor@amazing-kids.org include?
A.The introduction to yourself.
B.An article of 1,500 words.
C.The introduction to your daily life.
D.All your working experiences.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网