题目内容

【题目】从方框中选词填空完成短文, 使短文内容完整、通顺。

bored, fly, disagree, impossible, less, paper, station, part, environment, already

bored, fly, disagree, impossible, less, paper, station, part, environment, already

In the future, we won’t use1to write on. We can study on computers. And there will be fewer cars and2pollution. Everyone will play a3in protecting the earth. The sea will be cleaner and the sky will be bluer. So the4will get better and better.

I believe people will even have robots in their homes. They can help with the housework. Of course, there are5robots working in factories now. They do simple jobs over and over again. And they will never get6.

People will be able to7to the moon for a holiday. Perhaps people will live on a space8one day. However, some people 9. They think it is10for humans to live in space.

【答案】

1paper 

2less

3part

4environment

5already 

6bored 

7fly

8station

9disagree

10impossible

【解析】

本文在讲述将来我们的环境会更好,家里会有机器人,人们将飞往月球度假,可能会在太空站上生活

1paper

句意:在将来,我们将不用纸写东西。根据write on可知在纸上写东西,故为paper。

2less

句意:将会有更少的汽车和更少的污染。根据fewer可知此处用比较级,表示更少的,修饰不可数名词pollution,故用less。

3part

句意:每个人在保护地球方面起作用。play a part in doing sth在做某事方面起作用,故为part。

4environment

句意:所以环境将变得越来越好。根据And there will be fewer cars and___2___pollution.可知汽车更少了,污染更少了,因此环境更好了,故为environment。

5already

句意:当然,现在已经有机器人在工厂工作。根据I believe people will even have robots in their homes.可知将来家里将会有机器人,故此处表示现在工厂里已经有机器人,故用already。

6bored

句意:他们将不会感到无聊。根据They do simple jobs over and over again.可知他们反复做简单的工作,因此不会感到无聊,get bored感到无聊的,故为bored。

7fly

句意:人们将能飞往月球去度假。根据the moon for a holiday可知去月球度假,应是坐飞船飞到月球上,be able to do sth能做某事,故用动词原形,故为fly。

8station

句意:有朝一日,可能人们将住在太空站上。a space station太空站,故为station。

9disagree

句意:然而,一些人不同意。根据however可知此处表示转折关系,故表示与前文的“人们将在太空站生活”的观点不同,故表示不同意,故为disagree。

10impossible

句意:他们认为人类住在太空是不可能。根据句型It is+形容词+for sb to do sth“对某人来说,做某事是……”,根据However, some people ___9___.可知人们认为住在太空站是不可能的,故为impossible。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Summer holiday is coming , what do you like to do ?here are four students telling us what they will do in the coming summer holiday.

Mai hajui Baihetiya, 14 .

I am from Xinjiang . I am studying at Tianjin No.2 Middle School now. I will go on a trip to Beijing . I am going to the Great Wall , the Summer Palace and the Palace Museum . I will go to Wangfujing Street to buy a sweater for my mother, a scarf for my father and a T- shirt for my brother.

Wu Jun, 13.

I come from Shanghai . My favourite season is summer . I like going swimming with my friends in the swimming pool. It is very exciting .

Mike ,13 .

I am studying at Nanjing No. 5 Middle School . I miss my parents very much . I will go back to America to see my family . Summer is a good season to go out . I will have a picnic with my friends in the countryside . I can also play football and baseball with my friends . How happy we will be .

Liu Shuyi, 14,

I am from Shanghai . I like summer best because I can eat ice cream and wear a dress. I am not good at English . I will join an English club to learn English .

1How many family members will Mai hajui Baihetiya buy presents for? _________

A. Three . B. Four . C. Five . D. Six .

2Who likes swimming according to the passage?________ .

A. Wu Jun B. Mike C.Mai hajui Baihetiya D. Both A and B.

3Who likes playing baseball according to the passage?

A. Wu Jun. B. Mike . C. Liu Shuyi D. Mai hajui Baihetiya .

4Liu Shuyi likes summer best because she can _________ .

A. eat ice cream B. go boating .

C. eat fish . D. go fishing .

5Which is NOT TRUE according to the passage ?

A. Mike is from America.

B. Liu Shuyi speaks English very well.

C. Mai hajui Baihetiya lives in Tianjing now

D. Wu jun and Mike are of the same age.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网