题目内容

【题目】How much do you know about “Taobao”? Do you often buy goods online? During every big festival hundreds of millions of dollars is spent online. “Who needs a shopping mall(商场)if you have Taobao? I am a Taobaoer,” says Wang Fang,28, a writer in Beijing. Taobao, China’s largest online shopping site, has become an important part of Wang Fang’s life. She spends half of her salary on Taobao.

A growing number of Chinese Internet users like Wang have found the pleasure of online shopping. Most online shoppers are students and young workers. People can find almost everything they need online, from clothes to books, from candy to DVD players. And clothing and household (家用的) products are the most popular goods bought online.

The biggest attraction for buyers is the low prices of online goods. Buyers can also check the information easily. They can compare the prices of the same kind of goods from different sellers, and choose the cheapest one. When someone asks her about the safety of online shopping,Wang Fang said, “It’s very safe and easy. If you can’t receive the goods from the sellers or are not satisfied with them, the shop owners will not get the money. You can also get a refund(退款)if you give the goods back. ’’

根据短文内容,回答下列问题。

1What do people like to choose online best?

_______________________________________

2Which is cheaper, buying goods online or buying them from shopping malls?

________________________________________

3Can you get a refund if you give the goods back online?

________________________________________

4How much does Wang Fang spend on shopping online?

_________________________________________

5What does the passage mainly talk about?

________________________________________

【答案】

1Clothing and household products./They like to choose clothing and household products online best.

2Buying goods online. / Buying goods online is cheaper.

3Yes, I can. / Yes.

4She spends half of her salary (on shopping online).

5Online shopping. /The passage mainly talks about online shopping. / Shopping online.

【解析】这篇短文给我们介绍了网上购物这种新形式,现在越来越多的中国人喜欢在淘宝上购物,因为这很方便,而且价格便宜。

1根据短文第二段中And clothing and household (家用的) products are the most popular goods bought online.可知,在网上人们购买的最多的是衣服和家用产品。故答案为Clothing and household products。

2根据短文中The biggest attraction for buyers is the low prices of online goods.可知,在网上购物最大的吸引了是商品的价格低,因此网上商品的价格要比商店的更低。

3根据短文的最后You can also get a refund(退款)if you give the goods back.可知,如果你把商品退货,你可以得到退款。故答案是肯定的。

4根据短文第一段中Taobao, China’s largest online shopping site, has become an important part of Wang Fang’s life. She spends half of her salary on Taobao可知,王芳把她工资的一半都花费在了淘宝上

5这篇短文给我们介绍了网上购物这种新形式,现在越来越多的中国人喜欢在淘宝上购物,因为这很方便,而且价格便宜。故这篇短文的中心词就是Online shopping。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Mount Huang is one of the most famous mountains in China. Every year thousands of tourists from all over the world come to ______ this place of interest in China.

Last Saturday, I went to Mount Huang ________ some of my friends. It was a ________ day. On our way up, we saw many ________ .They kept working in the sun. They helped the elders with their bags, ________ photos of some tourists and answered people’s questions. These volunteers were very __________, bu they didn’t stop to have a rest. We were deeply touched(感动) by them.

Later that day, we saw a ________ standing alone and crying. We went over and asked __________ happened(发生) to him. From his answer we knew that he was five years old and that he couldn’t __________ his mother. Luckily, he could remember his mother’s __________ .We told him no t to __________ it, because we would help him. We tried to _________ his mother at the phone number. Twenty minutes later, his mother came. When she saw her son, she was very __________ and thanked us with tears(眼泪)in her eyes.

That day we not only enjoyed the beauty of Mount Huang,but also felt the ________ of the society(社会). ____everyone can reach out a helping hand to others, the world will be more beautiful. Do you agree?

1A. check B. clean C. visit D. draw

2A. with B. for C. of D. at

3A. rainy B. snowy C. cloudy D. sunny

4A. policemen B. tourists C. volunteers D. farmers

5A. sold B. took C. threw D. cut

6A. happy B. nervous C. tired D. interested

7A. girl B. boy C. man D. woman

8A. what B. when C. who D. where

9A. find B. help C. save D. touch

10A. name B. address C. age D. number

11A. look for B. care about C. give up D. worry about

12A. write B. call C. watch D. know

13A. angry B. afraid C. excited D. patient

14A. warmth B. problem C. darkness D. question

15A. Though B. Unless C. But D. If

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网