题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容填写表格,每空限填一词。

There are two mice. They are friends. One mouse lives in a small hole behind a big tree in the country (郊区); the other mouse lives in a house next to a garden in the city. One day the Country mouse sees the City mouse. He says, "Come and see me at my house in the country Let's play together." So the City mouse comes.

After playing in the field (), looking for different kinds of food and eating a big meal with hundreds of friends there, the City mouse says, "Your house is not good, and the food is not good, either. Why do you live in the small hole in the field? You should go and live in the city. It's comfortable to live in a nice house made of stone (石头). You must go and see me at my house in the city. I have my own large house."

The Country mouse goes to the house of the City mouse on Sunday. It is a very good house. There is enough food in the kitchen for them to eat. But just as they begin to eat, they hear a great noise. The City mouse cries, "Run! Run! The cat is coming!" They run away quickly and hide.

After some time they come out. The Country mouse says, "I do not like living in the city. I like living in my hole in the field. It is better to be poor and happy than to be rich and afraid."

根据短文内容,完成表格(每个空格只填一个单词)

Two mice

The City mouse

The1 mouse

Living place

A2 house near a garden

A 3hole in the field

Friends

He has no friends there.

He has4 of friends in the field.

5

There is6 food in the kitchen.

He looks for food in the field.

Opinion

It's 7to live in the city. Mice should live in nice houses made of8

It's better to be poor and 9to be rich and afraid. He 10 living in the hole in the country.

【答案】

1Country

2large

3small

4hundreds

5Food

6enough

7comfortable

8stone

9happy

10likes

【解析】

文章大意:文章讲述了城里老鼠和乡下老鼠的故事。通过讲述两只老鼠之间的对话,来表达出贫穷快乐和富裕害怕比起来贫穷快乐更好。

本文主要对比了城市老鼠和乡村老鼠的生活状况,告诉我们快乐与幸福是最重要的。

1根据There are two mice…. One day the Country mouse sees the City mouse. 有两只老鼠……一天,乡村老鼠看见城里老鼠。结合本行前面的The City mouse,可知此处说的是“乡村老鼠”,即the Country mouse,故答案为Country

2根据本行第一列的内容Living place居住地,结合the other mouse lives in a house next to a garden in the city….You must go and see me at my house in the city. I have my own large house. 另一只老鼠住在城市花园旁边的房子里……你一定要到城里我家里去看我,我有自己的大房子。可知,城市老鼠住在花园附近的一所大房子里。large巨大的,形容词,a large house一个大房子,故答案为large

3根据One mouse lives in a small hole behind a big tree in the country; 一只老鼠住在乡下一棵大树后面的一个小洞里,以及Why do you live in the small hole in the field? 你为什么住在田野里的小洞里?可知乡村老鼠住在田野上的一个小洞里。small小的,形容词,a small hole一个小洞,故答案为small

4根据After playing in the field, looking for different kinds of food and eating a big meal with hundreds of friends there,在野外玩耍后,寻找不同种类的食物,和数百个朋友一起吃一顿大餐。由此可以推知,乡村老鼠在田野里有数以百计的朋友,hundreds of数以百计的,故答案为hundreds

5根据本行后面所对应的内容There is__6__ food in the kitchen.以及He looks for food in the field.可知此处描述的是两只老鼠的“食物”,food食物,不可数名词,首字母要大写,故答案为Food

6根据It is a very good house. There is enough food in the kitchen for them to eat. 这是一个非常好的房子。厨房里有足够的食物给他们吃。结合There is__6__ food in the kitchen.可知城市里的老鼠厨房里有足够的食物,enough足够的,形容词,修饰后面的名词food,故答案为enough

7根据the City mouse says, "……You should go and live in the city. It's comfortable to live in a nice house made of stone…….",城市老鼠说:“……你应该到城里去住,住在漂亮的石头房子里很舒服……”,结合It's __7__to live in the city.可知,城市里的老鼠认为住在城市里是很舒服的,comfortable舒服的、舒适的,形容词,在句中用在系动词is后面作表语,故答案为comfortable

8根据根据the City mouse says, "……You should go and live in the city. It's comfortable to live in a nice house made of stone…….",城市老鼠说:“……你应该到城里去住,住在漂亮的石头房子里很舒服……”,结合Mice should live in nice houses made of__8__.可知,城市里的老鼠应该是住在用石头做的房子里,stone石头,houses made of stone石头房子,故答案为stone

9根据The Country mouse says, "……It is better to be poor and happy than to be rich and afraid."乡下老鼠说:……贫穷和快乐总比富有和害怕更好。结合It's better to be poor and __9__to be rich and afraid.可知,乡村老鼠认为贫穷和快乐总比富有和害怕更好。happy高兴的、快乐的,形容词,and连接两个并列成分,这里和前面的poor共同做系动词be的表语,故答案为happy

10根据The Country mouse says, "I do not like living in the city. I like living in my hole in the field. ……"乡下老鼠说:“我不喜欢住在城里。我喜欢住在田野的洞里。……结合He __10__ living in the hole in the country.可知,乡村老鼠喜欢住在乡下的小洞里。like喜欢,句子时态为一般现在时,主语he是第三人称单数,所以like也要用第三人称单数形式likes,故答案为likes

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Nick is a 10-year-old boy. He is the only son of his parents. Nick's father is very busy every day. He comes home after Nick sleeps, and goes to office before Nick wakes up in the morning. He wants to make much money and give his son a better life. But Nick wants to go outdoors and play with his father just like his friends do.

One day, Nick was surprised to see his father at home in the evening.

"Dad, can I ask you a question?" Nick said. "Yes, Dear," said the man. "Dad, can you tell me how much you earn in an hour?" Nick asked. Nick's father answered, "It's about $25 an hour."

Nick ran to his room, and came out with some money. He said, "Dad, I have $50. Can you spare two hours for me? I want to go to the beach and have dinner with you tomorrow morning." Nick's father was speechless!

1From the first paragraph, we can know_______.

A.Nick can see his father all the timeB.Nick can't see his father every day

C.Nick often plays with his fatherD.Nick can only eat meals with his father

2Why did Nick ask his father how much he earned in an hour?

A.Because Nick liked to ask questions all the time.

B.Because Nick wanted to buy something expensive.

C.Because Nick hoped his family could have a better life.

D.Because Nick wanted to buy some of his father's time.

3The underlined word "speechless" in the last paragraph means _______ in Chinese.

A.滔滔不绝的B.无言以对的C.兴高采烈的D.立竿见影的

4Which of the following about Nick is TRUE?

A.Nick doesn't like his father at all.B.Nick hoped to play with his father.

C.Nick borrowed $50 from his mother.D.Nick wanted to go to his father's workplace

5The passage mainly tells us _______.

A.Money can buy everything in life. `B.Children don't want to stay with parents.

C.The greatest gift a parent can give his child is time.D.Children in a family need to work with their father.

【题目】 New York City’s Chinatown is in the est of Manhattan(曼哈顿). About 150,000 people live there. There are many things to do and many places to visit.

Shopping in Chinatown

You can find all kinds of Chinese things there just like you are in China: food, clothes, jewelry(珠宝), and so on. On the north side of the Canal Street there are many jewelry shops. And on the south side of the Canal Street there are small present shops, handbag shops, watch shops and some big supermarkets.

Eating in Chinatown

Chinatown has more than 200 restaurants. You can find many Chinese foods there. The foods come from all over China: Beijing, Shanghai, Suzhou, etc.

Sightseeing(观光) in Chinatown

You should visit Chinatown when you are travelling in New York City. A lot of people visit Chinatown every day. It is the biggest Chinatown in the USA. It is famous for(著名) its restaurants, jewelry shops, food markets, and busy streets, such as Canal, Mott, Pell and Doyers Streets. And Canal Street is famous for its handbags.

1New York City’s Chinatown is ________.

A.in the west of ManhattanB.a famous restaurant

C.the biggest Chinatown in the USAD.on the north of the Canal Street

2If you want to buy your mother a handbag, you’d better go to________.

A.Pell StreetB.Doyers StreetC.Canal StreetD.Mott Street

3How many restaurants are there in New York’s Chinatown?

A.About 150,000B.More than 200C.200D.More than 2,000

4Which is NOT true?

A.You can buy many Chinese things in Chinatown.

B.People can eat Beijing Duck in the restaurants in Chinatown.

C.You can buy some small presents in Chinatown.

D.Only a few people visit Chinatown every day.

5Which is the best title(题目) for the passage?

A.Shopping in ChinatownB.Eating in Chinatown

C.Sightseeing (观光) in ChinatownD.New York City’s Chinatown

【题目】根据短文内容. 从方框中选出恰当的单词或短语填空,使语意通顺完整。第一个方框供第一段短文小题选用,第二个方框供第二段短文小题选用。每个选项只能便用一次,每框有一项剩余。

A. cow B. way C. for D. sometimes E. such F. touched

Tom was a farmer. He worked on the farm all day, but 1 he went to the town market to sell fruit and vegetables. One day, a terrible sound attracted (吸引) his attention in the town market. He saw a young cow for sale. The 2 was white and yellow. It was looking at Tom in fear(害怕). Tom walked up and 3 its head gently (轻柔的). Just at that time they both seemed to have known each other 4 a long time. How amazing! Tom bought it at once and called it Amba.

From then on, Tom and Amba got on well with each other. But some friends told him that it was dangerous to have 5 a close relationship with an animal.

A. Quickly B. through C. time D. surprised E. happy F. this

One afternoon, Tom was walking 6 the forest with Amba. Suddenly, Amba stopped walking and kept pushing Tom with its head. Tom was very 7 and looked around. There was a big snake in front of him. It was beautiful but poisonous (有毒的). 8 Amba stepped on the snake’s tail with its foot and at the same 9 Tom picked up a stick and hit the snake’s head heavily. Soon the snake died.

Tom was very grateful (感激的) for Amba’s help. When people heard 10, they were shocked at the cow’s expression of love for Tom. But for Tom, Amba was not a cow but a member of his family.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网