题目内容

【题目】Billy

My birthday is on April 29th. This year, I had a birthday party at home and invited all my friends.

We put a big table with chairs around it in the living room. On the table there was a big cake. There were twelve candles on it. Everyone had a piece of cake. Then I got my gifts. I got a CD from my sister. My father and mother gave me a CD player. My friends gave me a basketball and some books.

Jacob

I love my birthday. It's on February 18th. This year, my mother and I made a big cake. That was fun. My friends came to my house and we played many games and they brought me lots of gifts. As usual, my parents gave me great books for my birthday.

In the afternoon, my father took my friends and me to an old people's home. We brought them some cakes and fruits. We read newspapers to them. They were very happy.

Dale

My birthday is on July 1st. This year I had a birthday party in the park. I played football with my friends there. We all love playing football. At noon, we had a barbecue (户外烧烤), and everyone enjoyed it.

根据材料内容选择最佳答案。

1How old is Billy?

A. Ten.

B. Eleven.

C. Twelve.

D. Thirteen.

2What do Jacob's parents usually give him for his birthday?

A. CDs.

B. Books.

C. Cakes.

D. Clothes.

3Who took Jacob and his friends to an old people's home?

A. His father.

B. His mother.

C. His uncle.

D. His aunt.

4What did Dale and his friends play in the park?

A. Basketball.

B. Volleyball.

C. Baseball.

D. Football.

5You may find the material in a _______.

A. diary

B. dictionary

C. school magazine

D. science newspaper

【答案】

1C

2B

3A

4D

5C

【解析】本文介绍了Billy,JacobDale过生日的情况。

1细节理解题。根据On the table there was a big cake. There were twelve candles on it可知,Billy今年12岁。故选C。

2细节理解题。根据As usual, my parents gave me great books for my birthday可知。故选B。

3细节理解题。根据In the afternoon, my father took my friends and me to an old people's home可知。故选A。

4细节理解题。根据I played football with my friends there可知。故选D。

5这篇文章应该出现在校刊杂志上。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】On a hot July afternoon, my mother and I were walking back home from a pizza store. We had bought many things. I was feeling really tired as I was carrying our shopping bag. I decided to throw something away. I was walking towards a dustbin(垃圾箱) when I noticed a poor man walking out of the restaurant in front of us. He walked to the nearby dustbin and started looking through it.

I suddenly felt very sorry because I was going to throw away a new drink just because it was too heavy. I walked up to him and gave the drink and some bread to him, which surprised him. The man looked at me in surprise and took what I gave him. A big smile appeared on his face. I felt I couldn`t be happier with myself. But then he said.”Wow, this is my son’s lucky day!”

With that, he thanked me happily and started off on his bike. I even heard him singing as he rode away. I got a warm feeling inside. I now understand what it means by the saying ”Giving in getting.”

Though it was only a little action, I got and learned more in those two minutes than I did in the rest of the month. Everyone in the world needs help. Everyone can give help and everyone can be helped.

The look of the man`s happiness appears in my mind whenever I have the chance to do something nice.

【1】When did the story happen?

A. On a winter afternoon

B. On a summer morning.

C. On a summer afternoon

D. On a winter morning.

2Why did the writer want to throw away the new drink at first?

A. Because he didn`t like it

B. Because it was too heavy

C. Because it was not delicious

D. Because he wanted to help others

3Who might the poor man give the drink to?

A. His son B. His wife

C. His mother D. His daughter

4From the passage, we can infer (推断) that ________.

A. the poor man had two sons

B. the writer liked throwing things away

C. the poor man knew the writer a long time ago

D. the writer will do something good more in the rest of his life

5What is the best title of this passage?

A. A Poor Man

B. A Story of a Dustbin

C. My Son`s Lucky Day

D. The Power of Kindness

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网