题目内容

【题目】根据提示,请以My Life in Ten Years 为题写一篇80词左右的短文。

My Life in Ten Years

【答案】My life in ten years

In ten years, I think I’ll be a reporter. I would like to work in BeiJing because I will probably find a better job there.I will meet a lot of interesting and famous people and go to other places on business.I will live in an apartment where I can enjoy talks with my sister,because I don’t like living alone. Also I am going to learn about news, history, geography and so on during the college.

So in ten years, my dream of being a reporter will hopefully come true and I can be working as a reporter.Until then, I will have many different pets, such as a pet cat. I think I will be doing shopping with my sister as long as I have time. During my vacation I will travel to London. So my life in ten years will be better and better.

Do you believe the life in ten years of mine is so wonderful?

【解析】

这篇短文使用了大量的固定句式和短语,为文章增色不少,如would like to doa lot ofon businesslive inenjoy sth.talk withbe going tocome trueas a reporterdo shoppingas long asgo to travelbe better and better等。而I would like to work in BeiJing because I will probably find a better job there./ I will live in an apartment where I can enjoy talks with my sisterbecause I dont like living alone. / I think I will be doing shopping with my sister as long as I have time.等多种复杂从句结构的运用,丰富了短文内容,使表达多样化,是本文的最大亮点。在学习中注意总结牢记一些固定句式及短语,写作时就可以适当引用,使文章表达更有逻辑性,也更富有条理。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dave’s mother found that her son had a problem. He ____shared(分享) anything with his friends. She also found children didn’t like to play with her son. They said Dave always made them______.

Then Dave’s mother told him the _____ of an ant(蚂蚁) and a dove(鸽子).

“One day, an ant fell into a ____ and tried to save herself. A dove got a leaf(树叶) and let it fall into the river close to the ant. The ant _____ onto it and went to the bank(). After a few minutes, a woman came and wanted to catch the dove. The ant stung()_____ on the foot. The woman shouted and the sound made the dove fly away. It _____ us that if you are kind to others, others will help you in the same way.”

Dave remembered the story from then on. One day, he found his classmate Jack was not very good _____ maths and got bad grades. So Dave helped Jack with maths. He also helped Jack in other ways. After a few days, it was Dave’s turn to clean the classroom. It was _____ for him to finish the work himself ______ it was very dirty. So Jack helped Dave clean the classroom. It made Dave think of the story of the ant and the dove. From then on, Dave began to enjoy helping others and sharing things with his friends.

1A. always B. never C. still D. just

2A. relaxed B. lovely C. unhappy D. interested

3A. gift B. home C. story D. photo

4A. place B. forest C. river D. mountain

5A. ran B. flew C. climbed D. jumped

6A. it B. her C. him D. them

7A. say B. tells C. stops D. speaks

8A. at B. To C. with D. for

9A. sad B. happy C. easy D. hard

10A. because B. and C. but D. so

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网