题目内容

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。(每空限一词)

On March 14, one of science’s brightest stars went dark. Stephen Hawking(史蒂芬·霍金), the world-famous British scientist, p1away at 76 in Cambridge, UK.

Hawking is considered by many to be the g2 scientist in history since Albert Einstein. He came up with the theory that the universe (宇宙) began with the Big Bang (大爆炸) and will end in black holes. He also wrote books to help c3 people understand the universe. His most famous book is A Brief History of Time (《时间简史》), which has sold more than 10 million c4 around the world.

When Hawking was 21, he was diagnosed (诊断) with a serious illness that prevented him from w5and talking. B6 this didn’t stop him from living a meaningful and colorful life. “If one is physically disabled (身体残疾), one c7 afford to be psychologically disabled(心理残疾) as well,” he once said.

He celebrated his s8 birthday by going up in a hot-air balloon; when he was 65, he took part in a zero-gravity flight to experience weightlessness. He hoped to travel i9 space one day.

In 2013, Hawking spoke about h10 he felt life was unfair(不公平的)when he was first diagnosed with his illness. “But now, 50 years later, I can be quietly satisfied with my life,” he said.

【答案】

1 passed

2 greatest

3 common

4 copies

5 walking

6 but

7 can’t(cannot)

8 sixtieth

9 into

10 how

【解析】

文章大意:霍金被许多人认为是自爱因斯坦以来历史上最伟大的科学家。他想出了一个理论, 宇宙从大爆炸开始, 并将以黑洞结束。他的理论成为许多人后来研究的基础。霍金患有严重的疾病, 他不会走路和说话,他不得不坐在轮椅上,用电脑化的声音 "说话"。但这并没有阻止他过上有意义和丰富多彩的生活。

1句意史蒂芬·霍金,世界著名的英国科学家,享年76岁,在英国剑桥去世。由语境和首字母提示可知,用pass,因为史蒂芬·霍金的去世发生在过去,因此用过去时故填:passed。

2句意霍金被许多人认为是自爱因斯坦以来历史上最伟大的科学家。由语境和首字母提示可知,用great,the用在形容词的最高级前,因此答案为:greatest。

3句意他还写了一些书来帮助普通人了解宇宙。由语境和首字母提示可知,用common,common people普通人”。因此答案为:common。

4句意他最著名的著作是《时间简史》,已在世界各地售出1000多万册。由语境和首字母提示可知,用copy,前面是more than 10 million,因此该名词用复数故填:copies。

5句意当霍金21岁时,他被诊断出患有一种严重的疾病,使他不能走路和说话。由语境和首字母提示可知,用walkfrom是介词,因此后面用动名词,故填:walking。

6句意但这并没有阻止他过上有意义和丰富多彩的生活。由语境和首字母提示可知,用but,由上下文可知,本题用but表示转折。所以答案填:but。

7句意他曾经说过:“如果一个人身体残疾,他就不能承受心理残疾。” 由语境和首字母提示可知,用can,由语境可知,如果一个人身体残疾,他就不能承受心理残疾。因此用否定句。故填:can’t。

8句意他坐热气球庆祝六十岁生日。由语境和首字母提示可知,用sixty庆祝六十岁生日应该用序数词。因此答案填:sixtieth。

9句意他希望有一天能进入太空。由语境和首字母提示可知,用into,travel into 遨游;因此答案用:into。

10句意:2013年,霍金谈到他第一次被诊断出患有疾病时,他觉得生活是不公平的。由语境和首字母提示可知,用how,how he felt life was unfair他觉得生活不公平;这里是感叹句作宾语how+主语+谓语+其他。因此填:how。

练习册系列答案
相关题目

【题目】通读下面短文,掌握其大意,然后在各小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。

I have a good mother. She has always made sure we eat very ________________. We live near the sea and have fish about four times a ________________. We eat flesh fruit and vegetables every day. We don't eat too________________sugar or fat. I'm not too heavy, so I never have to lose weight.

I'm quite healthy. I don't often get cold, ________________I had a bad cold and a high temperature last week. The reason was that I played football in the ________________.I don't often have things________________the flu, either. Last winter, for air pollution, almost all my classmates cough. They have got a pain in their throats, but I didn't. I don't get these things________________I take a lot of exercise and I am very strong.Two years ago I broke my________________while I was playing football and I couldn't move my arm for a month. But, ________________my mother, I became well later. So as you can see from what I've said, I'm a lucky person because of my great mother. I will take good_________________of my mother when I grow up.

1A. slowly B. safely C. healthily D. quickly

2A. day B. week C. month D. year

3A. much B. any C. delicious D. good

4A. so B. but C. and D. for

5A. rain B. sun C. field D. land

6A. for B. like C. of D. with

7A. because B. while C. if D. when

8A. foot B. arm C. hand D. head

9A. because B. thanks C. thanks to D. because of

10A. caring B. care C. cares D. look

【题目】William Lindesay, a British traveler and writer, has been exploring the Great Wall—one of the human's most wonderful building projects. Not even a Chinese knows the Great Wall of China as well as he does.

When, as a schoolboy, Lindesay announced his plan to explore the Great Wall, nobody took him seriously. But Lindesay achieved his goal, by spending 25 years on the Great Wall and has become one of the world's most famous experts on its rich history. Lindesay now lives and works in Beijing. This year his new book has come out, The Great Wall Explained, with a lot of photographs and articles.

Running on the Great Wall was a brave trip and Lindesay had already run 3,000 kilometers along it! During those years, he got to many villages along the way. He was often helped by friendly villagers, although they didn't quite understand why the Englishman would have such interest in the Great Wall.

1Who is William Lindesay?

________________________________________________________________________

2How long did Lindesay spend on the Great Wall?

________________________________________________________________________

3What's the name of his new book about the Great Wall?

________________________________________________________________________

4把短文第三自然段中画线句子翻译成汉语。

________________________________________________________________________

5给短文拟一个恰当的标题。

________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网