题目内容

【题目】 New Payment Methods for Online Shopping in China.

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1What information can we know according to the form above?

A.Online shopping.B.New payment methods.

C.Online stores.D.The uses of the Internet.

2Which payment ways are from the same company?

A.Tenpay and WeChat pay.B.Yeepay and WeChat pay.

C.Alipay and Tenpay.D.Tenpay and Yeepay.

3When you buy something on Taobao, where does your money go first?

A.A bank.B.The seller directly.

C.The seller’s mobile phone.D.A third account between sellers and buyers.

4If you use the computer to pay, which payment ways can be used to pay for?

A.Alipay only.B.WeChat pay only.

C.The other three ways except WeChat pay.D.All the four methods in the form.

5Which of the following is NOT true?

A.Yeepay was put into use earlier than the other three.

B.Alipay and WeChat pay have the same number of users.

C.It’s the most convenient(方便的) to use Tenpay because it has the most cooperative banks.

D.When we use WeChat pay, our money goes directly to the sellers.

【答案】

1B

2A

3D

4C

5C

【解析】

文章大意:文中主要讲述的是四种网上支付方式,分别是支付宝,财付通,易宝支付和微信支付,文章中讲述了开办时间,所属公司及绑定的银行数目,此外还涉及了各自的用户数量。

1细节理解题。文中首句提到New payment Methods for online Shopping in China中国网上购物的新支付方式,由此确定是在讲网上新的支付方式,故答案选B

2细节理解题。文中提到来自Tencent“腾讯公司”的网上支付平台有两个,分别是财付通Tenpay和微信支付WeChat pay,由此确定A选项正确,故答案选A

3细节理解题。文中提到A third account(账户)between sellers and buyers. 卖家和买家之间的第三个账户。也就是说在淘宝上买东西的时候,款项先进入卖家和买家之间的第三个账户,之后才能返还给商家,由此确定D选项正确,故答案选D

4细节理解题。文中提到支付宝Alipay,财付通Tenpay和易宝支付Yeepay在电脑上都可以运行,而微信只能在手机终端,由此确定C选项符合题意,故答案选C

5推理判断题。根据Appearing time一行中的信息,可知Yeepay的创建时间是Aug.8,2003,比其它三种支付方式出现的时间都要早,所以A选项叙述符合文意,正确。根据The number of users一行中的信息可知,支付宝和微信的用户数量是相同的,都是30,000,000,所以B选项符合文意,正确。根据The number of cooperative banks一行中的信息,可知财付通合作的银行只有5家,而支付宝有180家,由此推测最方便的不应该是财付通,所以C选项不符合文意,错误。根据微信支付所对应的一列中的信息Buyers’ money goes directly to the sellers买方的钱直接进入卖方,可知D选项符合文意,正确。故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Once upon a time there was a little boy who was clever, creative and handsome. But he had a very bad temper(脾气). When he got angry, he usually said and did some very hurtful things. As he grew, his parents became worried about this weakness. Finally, the father had an idea. He gave his son a bag of nails, and a big hammer. "Whenever you lose your temper," he told the boy, "Just take a nail and drive it into the boards of that old fence."

By the end of the first day, the boy had driven 37 nails into the fence. Gradually, the number became less. Holding his temper proved to be easier than driving nails into the fence! Finally, the day came when the boy didn't lose his temper at all. He felt proud as he told his parents about that progress.

"As a sign of your success," his father replied, “you get to pull out one nail. In fact, you can do that each day since you don’t lose your temper even once.”

Finally, one day the young boy was able to report proudly that all the nails were gone.

At that point, the father asked his son to take one more look at the fence. “You have done well,” he said. "But I want you to notice the holes that are left. No matter what happens from now on, this fence will never be the same. Saying or doing hurtful things in anger produces the same result. It won't matter how many times you say you're sorry, or how many years pass, the hurt will still be there. We need to avoid as many of those hurts as we can."

1What's the boy's weakness?

A.His temper.B.His health.C.His habit.D.His grade.

2Which of the following is true?

A.Pulling out nails isn't part of the father's plan.

B.Hurts are always there once they are produced.

C.The boy drove 37 nails into the fence all together.

D.Holding temper is harder than driving the nails.

3What does the father try to tell his son according to the story?

A.To say sorry for many times.B.To continue driving the nails.

C.To avoid doing hurtful things.D.To repair the hurts when possible.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网