题目内容

【题目】

Smoking in indoor public places including public working places, public transport vehicles(车辆)and some other special outdoor working places has been banned(禁止)in China since January 2011.Let’s look at the following advantages of banning smoking.

First, banning smoking will not only help in saving smokers from health problems and diseases, but will also be good for passive(被动)smokers. When the smoker is smoking in a restaurant, the people around him are sure to breathe(呼吸) in the smoke and suffer from(受苦,患病) the diseases an active smoker gets. If smoking is banned, spread of these diseases can be controlled(控制).

Next, banning smoking will put stress on smokers to give up. Since a smoker is prevented from smoking, he will learn how to live without smoking for long hours. When a smoker doesn’t smell or see anybody around him smoking, it might reduce his wish to smoke too. As a result, people have to give up smoking.

Smoking in public places influences non-smokers to start smoking, especially adolescents. When teens see people around them smoking, they will follow them easily. Thus the number of teen smokers will increase. Also asthma(哮喘)and other problems are often seen in children living around smokers. So if it is banned, these places will become safe for children and teenagers.

Looking from the economic point of view, smoking should be banned to increase work productivity(生产率).Employees(雇员)who smoke usually take breaks to smoke while working. So the number of hours they put in their work is smaller.

If you see from the environment point of view, smoking should be banned. Smoking causes air pollution. If it is banned, it will help keep the environment from getting worse.

1________ doesn’t belong to a non-smoking place

A.A fieldB.A hospitalC.A libraryD.A restaurant

2The second paragraph mainly wants to tell us ________

A.banning smoking is good for restaurants

B.banning smoking is good for non-smokers

C.banning smoking is good for spread of diseases

D.banning smoking is good for active smokers and passive smokers

3According to the text, the underlined word “adolescents” means ________

A.menB.womenC.adultsD.teenagers

【答案】

1A

2D

3D

【解析】

文章大意:这是一篇健康环保类阅读,讲的是在2011年中国开始在一些公共场所禁止吸烟,详细的说明了禁止吸烟的重要性,及其带来的一些好处。

1细节理解题。根据Smoking in indoor public places including public working places, public transport vehicles and some other special outdoor working places has been banned in China since January 2011. 自从20111月起,中国禁止在室内公共场所吸烟,包括公共工作场所、公共交通工具和一些特殊的室外工作场所。B医院、C图书馆、D餐厅,都属于公共场所,而A选项“田地”则不属于禁烟区,故答案选A

2段意归纳题。根据第二段第一行句子First, banning smoking will not only help in saving smokers from health problems and diseases, but will also be good for passive smokers. 首先,禁止吸烟不仅可以帮助吸烟者避免健康问题和疾病,而且对被动吸烟者也有好处。可知第二段主要是想告诉我们禁止吸烟对主动吸烟者和被动吸烟者都有好处,故答案选D

3词义猜测题。根据下文When teens see people around them smoking, they will follow them easily.当青少年看到周围的人们吸烟时,他们将会模仿。结合Smoking in public places influences non-smokers to start smoking, especially adolescents.可以判断本句句意为公共场合吸烟会影响那些不抽烟的人开始吸烟,尤其是青少年。所以adolescents指的是青少年,故答案选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网