题目内容

【题目】情景交际 根据情景提示,完成下列各题。

1和他人告别时,你可以这样说:

__________________________.

2你想知道对方的名字,可以这样问:

_________________________?

3你把东西递给别人时,可以这样说:

Here_____________________________________________.

4别人主动提出帮助时,你可以这样谢绝:

______________________________________.

5看到一只可爱的小狗,你可以这样感叹:

___________________________________________________ it is!

【答案】

1Goodbye

2What’s your name?

3you are.

4No, thanks.

5What a cute dog

【解析】

1根据“告别”可知,告别时要说“再见”。故填Goodbye

2根据“想知道对方的名字”可知,问“你叫什么名字”,故填What’s your name

3根据“你把东西递给别人”可知,应说“给你”,here you are给你,故填you are

4根据“别人主动提出帮忙,你谢绝”,可知,应说“不用,谢谢”,故填Nothanks

5根据“可爱的小狗”和“感叹”可知,应说“多么可爱的小狗啊!”,且主语和谓语已经给出,用“What a/an adj+可数名词单数+主语+谓语”可知,故填What a cute dog

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,回答短文后面的各个问题。

Helen has always been interested in helping her community (社区). Her first volunteer experience was for the American Red Cross when she was in high school. When she was a school teacher, she also found time to volunteer.

After she retired (退休), she started volunteering to help the old. When her father was older, he was not able to see as well as he used to, which made her sad because he had always enjoyed reading. She decided it would be fun to read to elderly people in her community.

She also helped one woman write her stories. Ann was almost 100 years old, and Helen wrote down information about her life when she visited her. She put the information in a book and got it published (出版), Ann was very excited to share her life story with her children and grandchildren.

After a strong storm hit some southern cities, Helen volunteered again for the American Red Cross. She prepared food and answered phones in a care centre.

One day Helen read an article in the newspaper about refugees (难民) who needed to learn English. She met once a week with Sahra, a 38-year-old woman from Somalia. Helen gave Sahra a camera and asked her to take pictures of her daily life. In the end, they wrote a book together and used the photos in the book. This helped Sahra learn many new words about her everyday life.

Helen says, “The real value of my volunteer work is becoming friends with the people I help. They enrich my life as well as I enrich theirs.”

1When did Helen first volunteer for the American Red Cross?

2What did Helen do just after she retired?

3Why was Ann excited when her book got published?

4Why did Helen give Sahra a camera?

5What do you think of Helen?

【题目】 Qian Xuesen was born in Shanghai on December 11th, 1911. He is known as “the father of China’s space program” and “The king of the rocket”.

When he was 24 years old, Qian went to America for further study. After graduation, he worked in America for a few years, where his working conditions were better. In the early 1950s, he heard New China had been founded(成立) and decided not to stay in America any longer. He succeeded in coming back to his motherland in 1955 though the American government tried to stop him.

In 1956, Qian Xuesen suggested setting up a special organization, which later became the leading organization for China’s rocket and air travel program. In June 1964, China successfully created its first medium rocket. Qian also played an important role in developing China’s first man-made satellite(卫星). On April 24, 1970, “Dongfanghong-I was successfully sent into the air.”

In 1964, a young man wrote Qian Xuesen a letter and pointed out a mistake in his published article. Qian immediately answered the letter and encouraged the young man to write an article out the mistake.

Mr. Qian has been dead for ten years, but he will live in the memory of Chinese people forever.

1Why did Qian Xuesen go to America when he was young?

A. To find a new job.B. To receive further study.

C. To meet with his parents.D. To find better working conditions.

2When was China’s first medium rocket created?

A. In1955.B. In1956.C. In1964.D. In1970.

3What does Paragraph 3 mainly tell us?

A. The way Qian Xuesen tried to return to China.

B. The reason why a special organization was set up.

C. The role Qian Xuesen played in making the satellite.

D. The contribution Qian Xuesen has made to China.

4In Zhu Yilin’s opinion, what made Qian Xuesen work hard for his motherland?

A. His love for the motherland.B. His professional knowledge.

C. His working experience.D. His anger towards America.

5We can learn from the passage that ____________.

A. Qian was not welcome in America in 1950s.

B. the young man couldn’t understant Qian’s articles.

C. New China was in great need of scientists like Qian.

D. hard conditions made it easier to develop rocket industry.

【题目】 Scientists looked for paw prints (爪印) in the forests. In this way, they knew the number of pandas! “It’s hard to see pandas in the wild,” said Colby, a scientist. “They hide in the thick bamboo forests.” That’s why scientists used paw prints to get be number. The number of the pandas was a surprise to scientists. They learned that more pandas lived in the wild!

“We found pandas living in areas we didn’t know, ” said Colby. Although the news is good, pandas are in danger.

Here are some fun facts of pandas.

It takes a panda more than 10 hours to eat 9kg to 14kg of bamboo every day.

A newborn panda weighs 90-130 grams. That is about the weight of a mouse. A panda’s front paws have wrist bones (腕骨). The panda uses them to catch bamboo.

The main threat to pandas is that their land is becoming smaller and smaller. Pandas lose their land when people cut down parts of the forest for wood and farming. Now, China has 13 nature reserves (保护区). People mustn’t cut down trees there. Scientists want to create more nature centers to give pandas a better chance to live.

1Why did scientists look for paw prints in the forests?

A. Because they could catch pandas in this way.

B. Because they could know where pandas were in this way.

C. Because they could know the number of pandas in this way.

2Which of the following is NOT mentioned in the passage?

A. A panda uses its front paws to catch bamboo.

B. A newborn panda is nearly as heavy as a mouse.

C. A panda usually sleeps more than 10 hours every day.

3What does the last paragraph mainly talk about?

A. Fewer and fewer trees in China.

B. The big problem the pandas are facing.

C. The number of the pandas in the wild.

4What can we know from the passage?

A. There are fewer and fewer nature reserves in China.

B. People should help pandas live a happy life in the wild.

C. All the pandas should live in the panda nature reserves.

5Where can you probably read this passage?

A. In a science magazine.B. In a travel guide.C. In a storybook.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网