题目内容
任务型阅读
阅读下面的短文,根据短文内容,完成短文后的表格。
Rock and pop music are becoming more and more similar, but there are still some differences.Most pop singers use the music to make money and become rich and famous.Rock singers, on the other hand, make music their life.They play music to make themselves feel better and happier.They do not think how much money they can make from a song, instead, they sing for their feelings and live for music.
Pop songs and rock songs are written in different ways.A pop song is written in a “factory”where one person writes the words, someone else writes the music, and other musicians record it.The singer often knows little about the ideas or feelings behind the song.As for rock music, however, the singers and musicians are all able to write music and work together in a band.When one of them has a strong feeling, he or she expressed(表达)it with music and the others help build the song.
Because of the different ways of thinking and writing songs, rock and pop songs also tell different stories.Most pop songs tell simple stories to make people happy.They are popular for a short time.Rock music, on the other hand, expresses true feelings.Pop music makes people feel easy and forget about the real world; rock music makes people think about the world and how to make their life better.
解析:
|
答案:1.life 2.in a band 3.think about 4.about the differences between pop music and rock music 评分标准: 1.拼写错误每四个扣除1分;语法错误每两处扣除1分。 2.第4小题答题形式(短语、句子)不受限制,只要能概括文章中心思想即可接受。 |
任务型阅读
阅读下面的短文,从文后方框中选择恰当的句子填入文中空白处。
When you read this sentence, the population of the earth has grown by 10 people.1_________
Most of these new people are born in developing countries.2_________
In the developed countries of Europe and North America, the population is growing very slowly. This is because women in these countries have, on average(平均), only one or two children. 3_________
In the developing countries, more than one billion people already live below the poverty line (贫困线).
4_________ Children get little or no time at school and suffer from many kinds of diseases.
The UN has said that the world’s population will reach 12.5 billion people by the year 2100. If the number makes your head spinning(眩晕), you’re not alone. Many experts are worrying that so fast population growth could have very bad results. 10_________
|
A. These countries are found in much of Africa, South America and parts of Asia. B. These people don’t have enough food to eat and they live in poor housing. C. That may not sound much, but it’s about 14,000 people per hour. D. But in the developing countries, many women have five or more children. E. It could hurt the environment and increase the number of poor people. |