题目内容
【题目】An Experiment Report on Growing Potato Plants
Things prepared:
a potato that has sprouts
a flower pot with soil
a camera to record progress
![]()
Observation:
Day One
The color of the soil looks darker because I have just watered it. In the center of the pot, I can see a tiny sprout that has grown from the potato under the soil. I’ll call it Buddy. Buddy is green and yellow. I wonder how fast it will grow.
Day six
Without much change in the past six days, I finally see some new progress on Buddy as it has grown taller. It’s exciting to see new life like this. I hope Buddy can grow faster.
Day Eleven
Buddy is getting larger! Three more new sprouts have grown around Buddy! Green leaves have grown on the new sprouts, but they have not fully grown yet. I guess I need to be a bit more patient.
Day Thirteen
Buddy continues to grow taller. The leaves on the new sprouts have grown a bit. I’m also excited to see more new sprouts that have grown from under the soil.
Day Fifteen
Finally, the leaves on the other sprouts are 3 cm tall. They’re so green. I hope they will soon grow into new potatoes.
What I have learned
It’s really interesting to grow potatoes. During these fifteen days, I have learned that growing potato plants needs plenty of water. If soil is dry, the potato will fail to grow. I have also learned that the temperature needs to be right. If it is too cold, it won’t grow.
I feel that growing plants is just like trying to succeed with anything in life it takes not only time, but also lots of efforts and patience.
【1】The reading material is an experiment report about ________.
A.chemistryB.physicsC.biology
【2】How many things did the writer prepare before her experiment?
A.Three.B.Five.C.Seven.
【3】How did the writer feel when she saw the progress of the potato plants?
A.Excited.B.Nervous.C.Surprised.
【4】What can we know from the writer’s experiment report?
A.“Buddy” grew very fast in the first six days.
B.Plenty of water is necessary for growing potato plants.
C.The writer got new potatoes on the fifteenth day of the experiment.
【5】What has the writer learned from the experiment?
A.Old habits die hard.
B.Rome wasn’t built in one day.
C.Knowledge comes from questioning.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】
本文是一篇应用文,介绍了作者的一次马铃薯栽培试验。
【1】
题意:阅读材料是一篇关于________的实验报告。
推理判断题。通读全文可知,本文是一篇应用文,介绍了作者的一次马铃薯栽培试验,由此可推断这次实验与生物学有关。C选项biology“生物学”符合题意,故选C。
【2】
题意:作者在实验前准备了多少东西?
细节理解题。根据原文a potato that has sprouts | a flower pot with soil | a camera to record progress可知,实验前作者准备了三样东西,即有芽的马铃薯、一个装有泥土的花盆、用于记录进度的相机。A选项Three“三”符合题意,故选A。
【3】
题意:当作者看到马铃薯的生长过程时,她的感觉是怎样的?
细节理解题。根据原文Without much change in the past six days, I finally see some new progress on Buddy as it has grown taller. It’s exciting to see new life like this可知,当作者看到马铃薯的生长过程时,她感到很兴奋。A选项Excited“兴奋的”符合题意,故选A。
【4】
题意:从作者的实验报告中我们能知道些什么?
细节理解题。根据原文During these fifteen days, I have learned that growing potato plants needs plenty of water可知,种马铃薯需要大量的水。B选项Plenty of water is necessary for growing potato plants“种植马铃薯需要大量的水”符合题意,故选B。
【5】
题意:作者从这项实验中学到了什么?
推理判断题。根据原文I feel that growing plants is just like trying to succeed with anything in life it takes not only time, but also lots of efforts and patience可知,作者从中学到了,凡事要想获得成功,要努力也要有耐心。B选项Rome wasn’t built in one day“罗马不是一天建成的”符合题意,故选B。
【题目】
The proper ways to save the drowning (溺水) student.
| Dos | ·Shout loudly and ask adults for help. At the same time, dial 110. ·Find the objects which can float such as wood and bags filled with empty plastic bottles and throw them to him or her. ·Look for branches and bamboo poles and reach for him or her, but lower the body to make sure not to be pulled into the water. |
Don’ts | ·Don't jump into the water for rescue(营救). ·Don't try to save him or her hand in hand. | |
The time during which the drowning often happens | ·After school in the afternoon. ·On weekends. ·On holidays. ·On summer vacation. | |
The possible causes | ·Play near the water or pick up things from the water. ·Swim in a pool or river without adults. ·Swim in groups on a hot day. | |
【1】Which of the following is Right for the drowning?
A.Try to save the drowning student hand in hand.B.Jump into the water for rescue.
C.Shout loudly and ask adults for help.
【2】When does the drowning often happen?
A.On weekends or holidays.B.After school in the morning.
C.On winter vacation.
【3】What's the possible cause of the drowning?
A.Picking up things in the yard.B.Swimming with adults.
C.Playing near the water.