题目内容
【题目】 Do you have trouble trying to create the next big idea? Sometimes the answer isn’t to just force an idea out of your mind. Instead, you might want to try sitting back, relaxing and letting your mind wander(走神). Yes, you heard that correctly. If you are in need of a new idea, try daydreaming.
Researchers from the University of California, Santa Barbara, found an association(联系)between daydreaming and creative problem-solving. Their study includes having participants(参与者)first do an “unusual-use task”. They had to try to come up with as many different ways to use an object as they could.
Then, the participants chose to do one of the following four things before doing the “unusual-use task” again: Complete a difficult task ; complete an easy task; take a 12 –minute break; or skip(跳过)12-minute break and move right on to the task exercise again.
Surprisingly, the group that performed(执行) best was the one that completed the easy task. Many participants reported that they were daydreaming while performing the easy task. So the researchers believed that this daydreaming might have helped unlock their creativity.
But how could daydreaming help the brain come up with creative ways? The answer is something known as “unconscious thought”. Even when you are not actively working to solve a problem, it is still in the back of your mind. Your brain is still thinking about the problem, but in a much more subtle(不易察觉的)way.
When you daydream, your mind is allowed to think in ways it normally would not. Because it is free of control, it can create completely new and out-of-the-box ideas.
Great ideas never come easily, but that does not mean you always have to work hard to get them. Feel free to do what you want and let your mind wander.
【1】What could you do to create great ideas according to the passage?
A.Work hard.B.Let your mind wander.C.Have a nice sleep. D.Read more books.
【2】The “unusual-use task” included having participants______________________.
A.complete an easy taskB.complete a very difficult task
C.take a 12-minute breakD.come up with different ways to use an object
【3】Why did the participants who completed the easy task perform best?
A.Because they were more creative than the others.
B.Because they were more knowledgeable than the others
C.Because they were better at solving problems than the others
D.Because they had the time to daydream, which might have helped unlock their creativity.
【4】What does the underlined phrase “unconscious thought” in Paragraph 5 mean?
A.Your brain is thinking about a problem outside of your awareness(意识)
B.Your brain knows what you’re thinking and doing.
C.Your brain has a purpose of its own that cannot be known.
D.Your brain refuses to receive any information from the outside world.
【5】What is the main idea of the passage?
A.Brainstorming is important to creative ideas.
B.The more we exercise our brains, the more ideas we will have.
C.Daydreaming is a way to improve creativity.
D.Problem-solving skills are important in our lives.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【4】A
【5】C
【解析】
本文是一篇议论文。这篇文章主要是想告诉我们白日梦是一种提高创造力的方法。
【1】细节理解题,根据第一段中Sometimes the answer isn’t to just force an idea out of your mind. Instead, you might want to try sitting back, relaxing and letting your mind wander .( 有时候,答案不是强迫一个想法从你的脑海中消失。取而代之的是,你可能想试着坐下来,放松一下,让你的大脑四处走动。)。可知答案。故选B。
【2】细节理解题,根据第二段中Their study includes having participants first do an "unusual-use task".They had to try to come up with as many different ways to use an object as they could.可知,他们必须设法想出尽可能多的不同的方法来使用一个物体,故选D。
【3】推理判断题,根据第四段第二句 Many participants reported that they were daydreaming while performing the easy task.So the researchers believed that this daydreaming might have helped unlock their creativity(很多参与者回报说他们即做了梦有轻松完成工作。专家认为这种梦有助于释放创造力)可知,因为参与者白天做梦有助于解放创造力所以他们是表现最好的,故选D。
【4】词义猜测题,根据划线词下文内容Even when you are not actively working to solve a problem, it is still in the back of your mind. Your brain is still thinking about the problem, but in a much more subtle way.即使你没有积极地去解决一个问题,它仍然在你的脑海中。你的大脑仍然在思考这个问题,但是以一种更微妙的方式。由此可知划线词的意思是"你的大脑正在思考一个超出你意识的问题。"故选A。
【5】主旨大意题,根据第一段最后一句If you are in need of a new idea,try daydreaming.可知,这篇文章主要是想告诉我们白日梦是一种提高创造力的方法,故选C。
【题目】阅读下面短文,根据所读内容,在文章空格里填入一个最恰当的单词。
注意:每个空格只填一个单词。
The digital (数字的) age has come into our life. In the USA, some teachers think digital search tools(工具) have had a good influence on the American teenagers, but others don’t think so. More than 2,000 high school teachers took a survey on the Internet.
75 percent of the teachers agreed the Internet and digital search tools have had a “mostly good” use for their students’ research habits and skills. But 87 percent thought that these technologies “make the students not have enough attention.” And 64 percent said the technologies “do little to help them in courses.”
Judy Buchanan is a director of the National Writing Project. Ms. Buchanan says digital search tools are helping students learn more, and learn faster. Teachers really like these tools because they are ways to make some of learning very exciting. Young people enjoy using these tools. And the goal is to help them do creative work, and not just that kind of copyist (模仿者,抄写员).
But one problem is that many students don’t have a good understanding of how to use the digital knowledge well. In other words, they trust too much of the information. Judy Buchanan says these students have not developed the skills they need to tell whether the information on the Internet is good or bad.
Another problem is something that might not seem like a problem at all, being able to quickly find information from the Internet. Teachers say the ability of their students to work hard to find out answers is becoming weaker. They say students depend too much on search tools and do not make enough use of printed books.
Besides, many teachers are also worried about the problem that the Internet makes it easy for students to copy work done by others, instead of using their own abilities.
The survey on whether digital tools 【1】American teenagers
Purpose | Students should learn how to use the digital tools in a right way. |
Different opinions | ● Three quarters of the teachers were in【2】that the Internet had a mostly good use for students’ research habits and skills. ● 87% of the teachers thought technologies may 【3】 students from having enough attention. ● 64% said that the technologies are almost not【4】 to them in courses. |
【5】of digital tools | Digital tools help students learn more and learn faster. ● Teachers think some learning by using digital tools is very 【6】. ● Young people think they help them do creative work as【7】. |
Disadvantages of digital tools | ● Many students have not developed the skills they need to tell 【8】 the online information is good or bad. ● Many students 【9】 too much on search tools and do not make enough use of printed books. ● Internet makes it easy for students to copy 【10】 work, instead of using their own abilities. |
【题目】Every school has a notice board. Let’s see what is on the notice board of an America school.
School Policy(政策) | After-school Program |
Class Announcement (通知) | Report Card
| ||||||||||||
【1】According to School Policy, visitors have to ______ when entering the school.
A.hand in a noteB.call at 524-9752
C.check in at the officeD.telephone the school
【2】From ______, students can get information on the parents meeting.
A.School PolicyB.Report Card
C.After-school ProgramD.Class Announcement
【3】Report Card shows parents _______.
A.children’s school life and work
B.after-school activities
C.plans for classes and tests
D.certain school rules
【4】Suppose Tony doesn’t do well at school but makes progress, he will get ______ on the Report Card.
A.1B.2C.3D.4