题目内容
【题目】
根据短文内容,选择适当的单词或短语填空,使短文意思完整。每个选项至多使用一次。请将答案编号填写在答题卡指定位置。
A. receive six points B. win C. run with it D. play another game
E. dance and jump F. have four chances G. see these games
H. shout I. come on the field J. stop the man with the ball
![]()
In almost every university(大学) in the United States, football is a favorite sport. American football is not like soccer. Players sometimes kick the ball, but they also throw the ball and 【1】. They try to take it to the other end of the field. They 【2】 to move the ball ten yards(码). They can carry it or they can throw it. If they move the ball ten yards, they can carry it or move it another ten yards. If they move it to the end of the field, they 【3】.
It is difficult to move the ball. Eleven men on the other team try to 【4】. If he does not move the ball ten yards, his team kicks the ball to the other team.
Each university wants its own team to 【5】. Many thousands of people come to watch. They all 【6】 for their favorite team.
Young men and women 【7】 to help the people shout more. They 【8】 while they shout.
Each team plays ten or eleven games each season. The season begins in September and ends in November. If a team is very good, it may 【9】 after the season ends. The best teams play again on January 1, the first day of the New Year. Many people go to 【10】 on the field and many others watch them on TV.
【答案】
【1】C
【2】F
【3】A
【4】J
【5】B
【6】H
【7】I
【8】E
【9】D
【10】G
【解析】
本文是一篇说明文,介绍了在美国很流行的一项运动——美式足球。
【1】句意:但他们也会把球扔出去,然后跟着球跑。
结合前后文可知,美式足球既可以踢也能用手传球,把球传给队友后继续跟着球移动,球队目标是将球带到对方场地的尽头。空格处应填入意为“跟着球跑”的词组,C选项run with it“跟着球跑”符合句意,故选C。
【2】句意:他们有4次机会将球往前推进10码。
根据下文可知,如果他们成功将球推进了10码,则获得再推进10码的资格,否则将失去球权。根据常识推断,握有球权尝试向前推进10码并不是无任何限制的,其中应该有时间或次数方面的限制。F选项have four chances“有4次机会”符合句意,故选F。
【3】句意:如果他们带球推进到对方场地的尽头,就会得6分。
根据上文可知,球队的最终目标是将球带到对方场地的尽头,因为达成这一目标才有可能获胜。根据常识推断,多数球类运动是以比分来定输赢的,故达成最终目标后有可能会得分。A选项receive six points“得到6分”符合句意,故选A。
【4】句意:对面的队伍有11个人试图拦住那个持球的人。
根据上文可知,想要带球推进很困难,因为对面球队的11个人会想尽办法来阻止持球人的推进。J选项stop the man with the ball“阻止带球的人”符合句意,故选J。
【5】句意:每所大学都希望自己的队伍获胜。
根据下文可知,许多人会到现场去观战,为自己支持的球队呐喊助威,故本句意为“每所大学都希望自己的队伍获胜”。B选项win“获胜”符合句意,故选B。
【6】句意:他们都为自己最喜欢的球队呐喊。
根据下文可知,年轻的男男女女来到球场上鼓励人们更卖力地呐喊助威,故本句意为“他们都为自己最喜欢的球队呐喊”。H选项shout“呐喊”符合句意,故选H。
【7】句意:年轻的男男女女来到球场上鼓励人们更卖力地加油助威。
根据下文可知,一群年轻男女会通过边喊边跳的方式来鼓励人们更卖力地加油助威,这群人通常指的是啦啦队,他们会在休息间隙到球场上去表演。I选项come on the field“到球场上”符合句意,故选I。
【8】句意:他们边喊边跳。
根据上文可知,啦啦队会在休息间隙到球场上去表演事先排练好的跳操,通常会跟着音乐做出一些跳舞动作和一些高难度跳跃以及抛接动作。E选项dance and jump“跳舞和蹦高”符合句意,故选E。
【9】句意:如果某个队非常优秀,赛季结束后它可能会再打一场比赛。
根据下文可知,在赛季结束后,最优秀的两支队伍还会有一场比赛,会在新年的第一天即1月1日进行。D选项play another game“再打一场比赛”符合句意,故选D。
【10】句意:很多人在球场上看这些比赛,还有其他很多人在电视上观看。
根据后半句“还有其他很多人在电视上观看”可知,有人选择去球场看球赛,有人选择在家用电视看球赛。G选项see these games“看这些比赛”符合句意,故选G。
本文题型为选词填空。做这类型题通常要求结合上下文内容进行做题。但本题第2、3小题没有办法从上下文得到太多明显提示,需要结合运动常识进行推断。第2小题,能找到的线索有如果他们成功将球推进了10码,则获得再推进10码的资格,否则将交换球权,根据常识,将球推进10码必须在规定时间或次数内完成,试想如果不加任何限制,持球队伍可以无限尝试,那么交换球权基本没有可能,这显然不符合公平竞赛原则,所以根据这一思路可推断出空格处应填入一个限制条件,即有4次机会尝试将球推进10码。第3小题,根据上文“They try to take it to the other end of the field他们尝试带球推进到对方场地的尽头”,根据常识,体育运动参与者的最终目标都是获胜,所以“尝试带球推进到对方场地的尽头”就是获胜的方法,而球类运动的胜利最终体现在比分上,所以可以推断带球到对方场地的尽头可以得分,从而选出答案。除了课内知识外,一些生活中的课外常识也是学生应该多多关注的。
【题目】 International Museum Day is coming. Here are some special museums that you must see.
| Sweet Museum Russia Do you love candy? Don’t miss the sweet world in Russia. You can find different kinds of sweet food here. But they are just models! Look, how big the lollipops(棒棒糖) are! People can ride on them. Want to taste the ice-cream? Be careful—the ice-cream balls are lights! |
| Museum of Failure, Sweden There are more then 100 failed products in the museum. Some of them come from the world’s most successful companies, like the Newton computer from Apple. Maybe success stories are similar and kind of boring, but we can find interesting stories in failures and learn something from them. |
| Cancun Underwater Museum, Mexico It is a secret garden under the sea. You can either dive(潜水) or take a glass boat into it. Down here, sea animals live around 400 sculptures(石膏像). Each sculpture tells a story and it’s made of special material, which is good for the sea life. |
| Museum of Broken Relationships, Croatia Some relationships end—with lovers, with dreams and with cities. This special museum has a collection of objects from people all over the world who want to lock their memories. Each of the object shares a story of their past relationship. |
【1】If you’re interested in art under the water, you may go to ____.
A. Sweet MuseumB. Cancun Underwater Museum
C. Museum of FailureD. Museum of Broken Relationships
【2】According to the passage, which of the following is TRUE?
A. People can taste the candies on show in Sweet Museum.
B. People learn about success stories in Museum of Failure.
C. Objects in Museum Of Broken Relationships have their stories.
D. The material of sculptures in Cancun Underwater Museum is harmful.
【3】The passage is probably from the column(栏目) of ____ in a magazine.
A. Culture.B. Health.C. Sports.D. Food.
【题目】
Cheers! January | Sun. | Mon. | Tue. | Wed. | Thu. | Fri. | Sat. |
1. Trip to Shenzhen on Jan.1st. 2. Go back to the hometown on the night of Jan. 24th, the eve of the Spring Festival. |
1 | 2 | 3 | 4 | |||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | ||
26 | 27 | 28 | 19 | 30 | 31 |
【1】The new year is around the corner. What year is 2020?
A.The year of the rabbit.B.The year of the rat.C.The year of the sheep.
【2】When is the Spring Festival?
A.On Jan. 1st.B.On Jan. 24th.C.On. Jan. 25th.