题目内容
Last autumn my parents were studying in Canada,and brought me over with them.
It was soon my birthday.![]()
Then came Halloween. Once I asked Mum why there was Halloween. She told me a lot about ghosts (鬼) .
“ Sweets are like good words for the dead ,” Mum told me. “The more,the better. They can help the dead go to a better place. ”
On the day before Halloween,Mum bought me witches’(女巫) clothes. They were black,with a hat.
The next day,at about 6:30 pm,I went out with my parents. It was dark. Many people got together around a house. They were asking for sweets. Lots of children were dressed in different clothes. I pushed in and stretched (伸) out my hand. I got some.
“Wow!There's nothing hard about this ,” I thought.
Some kids left the house and started to ask for sweets door to door. I decided to go with them. I wanted more. I was a little afraid at first. But the people at each house were very kind. They gave me lots of sweets.
When I went home that day,I found that my sweets could fill a whole big box!
“The sweets could last through the year! ” I thought,and they did.
1. My parents lived in Canada for last year.
A. studying B. making money
C. a tour D. a visit to me
2. My mother bought me witches’ clothes for .
A. my birthday B. Halloween
C. family party D. my new semester (学期)
3. I asked for sweets door to door .
A. on the morning of my birthday
B. on the evening before Halloween
C. on the morning of Halloween
D. on the evening of Halloween
4. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. I went over to Canada with my parents last autumn.
B. On Halloween,the more sweets you get,the better it is.
C. It was not easy for me to ask for sweets door to door.
D. People were very kind when I asked for sweets.
5. What is the best title for the passage?
A. Life in Canada
B. An Unforgettable Halloween
C. My Special Birthday
D. My Visit to Canada
这是一篇记叙文。作者冋忆的是和父母一起在加拿大 度过的那个难忘的万圣节,奇异的装扮、没完没了地挨家讨 要糖块,这些对作者来说都是从未有过的体验。
详析
1. A 细节理解题。由首句 “ Last autumn my parents were
studying in Canada. wf知,我的父母去年去加拿大是
学习的。
2. B推理判断题。由第四段介绍“On the day before
Halloween,Mum bought me witches’ clothes. ”可知,妈 妈在节日前给我买了这件衣服,联系下一段“ Lots of children were dressed in different clothes. ”可判断,妈妈 给我买的这件衣服就是为了迎接万圣节的
3. D细节理解题。第五段句首The next day指的就是万圣
节,由6:30 pm可知,接下来的这些活动都发生在万圣 节晚上。
4. C细节理解题。在第五段中,我讨得了很多糖块后深有
感受,即“There's nothing hard about this”,由此可知,C 项中“It was not easy for me."与原文这一细节不一致。故C项是错误的。
5. B主旨大意题综合理解全文可知,本文主要回忆了我
和爸爸妈妈一起在加拿大度过的那一个有意义的万圣 节。故本文标题应该是“An Unforgettable Halloween”
dress v.打扮 door to door挨家挨户 decide v.决定 fill v.装满
障碍句分析
Sweets are like good words for the dead.糖果对于逝者来 说就像是好听的话。
like是介词,be like意思是“像”。“定冠词the +形容 词”结构表示的是一类人,the dead意为“死者”。