题目内容
Date of birth: July 26. 1985 Weight: 50 kg

Place of birth: Changsha, Hunan Favorite city: Paris
Height:164 cm Hobby: music
Type of blood: AB
Zhou Bichang was the winner of the Super Girls. She did
quite well in her studies and got a high score of 681 in her NCEE in 2003.
Zhou Bichang graduated from Futian High School in Shenzhen and is now a student at the Xinghai Conservatory of Music(音乐学院) in Guangzhou.
Although her parents gave her a name with the meaning "write excellently" in the hope that she would become a writer. Zhou seems to be a born singer. She could sing theme songs of TV shows very well when she was only two years old. She has more than 4,500CDs.
Zhou has been well-known across the country during the contest. Fans gave her a nickname "BB" and themselves a title "Chalks". However, BB doesn’t seem to enjoy the sudden success. Now she is back to school but feels a bit uneasy when fans see her. "What I really love is singing," said BB in an interview, "but not the life of a star," But that’s exactly why "Chalks" love "BB"
- 1.
Zhou Bichang is called ______ by her fans
- A.Chalks
- B.BB
- C.Write fluently
- D.Bichang
- A.
- 2.
What do Zhou Bichang’s parents want her to be in the future?
- A.A writer
- B.A pop singer
- C.A film star
- D.We don’t know
- A.
- 3.
What’s the meaning of the underlined word "uneasy"?
- A.nervous
- B.worried
- C.excited
- D.uncomfortable
- A.
- 4.
What do you think Zhou Bichang can do well in from this passage?
- A.Only her study
- B.Only singing
- C.Both her study and singing
- D.Her study, singing and writing
- A.
BAAC
1.从最后一段的句子:Fans gave her a nickname "BB" and themselves a title "Chalks".可知答案是B
2.细节题:从倒数第二段的句子:Although her parents gave her a name with the meaning "write excellently" in the hope that she would become a writer.可知周笔畅的父母是希望她未来成为一个作家。选A
3.猜词题:从最后一段的句子:Now she is back to school but feels a bit uneasy when fans see her.可知uneasy是“紧张”的意思,选 A
4.细节题:从文章的句子:Zhou Bichang was the winner of the Super Girls. She didquite well in her studies and got a high score of 681 in her NCEE in 2003.
可知周笔畅的学习和唱歌都很好。选C
1.从最后一段的句子:Fans gave her a nickname "BB" and themselves a title "Chalks".可知答案是B
2.细节题:从倒数第二段的句子:Although her parents gave her a name with the meaning "write excellently" in the hope that she would become a writer.可知周笔畅的父母是希望她未来成为一个作家。选A
3.猜词题:从最后一段的句子:Now she is back to school but feels a bit uneasy when fans see her.可知uneasy是“紧张”的意思,选 A
4.细节题:从文章的句子:Zhou Bichang was the winner of the Super Girls. She didquite well in her studies and got a high score of 681 in her NCEE in 2003.
可知周笔畅的学习和唱歌都很好。选C
练习册系列答案
相关题目
Mr. and Mrs. Brown have two children, Mike and Liz. The whole family are all busy, so they often leave notes for each other. Read these notes and answer following questions.
| ①3:30 p.m. To Mike, Mr. Tyler rang. No football practice today. I’m going to Donna’s house to play and be back at 5:00 p.m. Liz |
| ② 4:00 p.m. To Liz, It’s your turn to walk the dog. I have to do my homework after school. Remember to play with Teddy when you get home. Mike |
| ③6:45p.m. Has anyone seen my tennis shoes? I’m in my bedroom doing my homework. Mike |
| ④9:00 p.m. I saw your shoes this morning. They smelt terrible so I put them outside the back door. Good night, dears! Mum |
- 1.
When will Liz be back home?
- A.At 3:30 p.m
- B.At 4:00 p.m
- C.At 5:00 p.m
- D.At 9:00 p.m
- A.
- 2.
Who should walk the dog today?
- A.Mike
- B.Mrs. Brown
- C.Liz
- D.Mr. Brown
- A.
- 3.
What’s Mike probably doing at 6:50 p.m.?
- A.Practicing football
- B.Going to Donna’s house
- C.Playing tennis
- D.Doing his homework
- A.
- 4.
Where can Mike find his tennis shoes?
- A.In his bedroom
- B.Outside the back door
- C.In the living room
- D.At Donna’s house
- A.
- 5.
According to the notes, Teddy is
- A.Mike’s mother
- B.Mike’s brother
- C.Mike’s football coach
- D.the dog in the family
- A.
下面方框中的图表示一本书的目录,请根据其内容选出各题的最佳答案。
| Basketball | |
| Basketball quiz | 211-223 |
| College teams | 172-182 |
| Equipment | 98-112 |
| Famous players of the NBA | 309-345 |
| History | 1-26 |
| Rules of the Game | 27-39 |
| Teams in Europe | 114-171 |
| Teams in the USA | 184-208 |
| Women players | 224-266 |
- 1.
What is the author’s purpose(目的)of this writing?
- A.Tell somebody something
- B.Wait for somebody
- C.Receive somedody as a guest(客人)
- D.None of these
- A.
- 2.
What information can you find on pages 27-39 ?
- A.Teams in Europe
- B.Teams in the USA
- C.Rules of the Game
- D.Equipment
- A.
- 3.
The History of Basketball can be found on pages ______.
- A.224-266
- B.98-112
- C.172-182
- D.1-26
- A.
- 4.
What pages will give you information about basketball teams in Europe ?
- A.211-223
- B.114-171
- C.184-208
- D.None of these
- A.
- 5.
What information can be found on pages 184-208?
- A.Teams in Europe
- B.Rules of the Game
- C.Teams in the USA
- D.None of these
- A.