题目内容

【题目】

Have you ever heard of “a ball of energy”? People often use it to describe very active children. But today we tell about the soccket, something that is a real soccer ball of energy. Julia Silverman and Jessica Matthews developed the soccket as part of a group project for an engineering class at Harvard University.

There are mechanisms (装置) in a soccket. When you kick, hit or throw it, energy is then kept in it by these mechanisms instead of disappearing into the environment. Then the user can put something directly into the ball, like a lamp, or a mobile phone charger so that they can get energy from it. For every fifteen minutes of the game play, the soccket can provide enough electricity for an LED lamp for three hours, and the ball can store (储藏) up to 24 hour’ electricity.

The International Energy Association reported last year that nearly one and a half billion people in the world had no electricity to use, and most of them live in sub-Saharan Africa and in India and other countries in Asia.

Julia Silverman and Jessica Matthews both had experiences in developing countries before they began the project. They knew that power shortages are a serious problem in really areas. There’s an energy crisis in the world. One out of every five people in the world don’t have any electricity. And besides that, there are a lot of health problems because without electricity, people have to use something like kerosene (煤油) lamps, which produce a lot of smoke.

Julia Silverman says the soccket ball is one small solution to a big problem. Jessica Matthews and Julia Silverman hope their soccket ball will shine more light on the problem of power shortages. It offers people a chance to put their energy into the world’s most popular sport and get some energy in return.

1From the passage, we know the soccket is _____.

A. a gameB. an inventionC. an energyD. a lamp

2If you play the soccket for half an hour, it can provide an LED lamp with electricity for _____.

A. fifteen minutesB. half an hourC. six hoursD. three hours

3The underlined word “crisis” in the passage means _____.

A. a time of safetyB. a time of difficultyC. a time of successD. a time of illness

4We can infer (推断) from the passage that _____.

A. Julia Silverman has never been to developing countries before

B. people all over the world will use the sOccket soon

C. kicking a soccket makes the energy disappear into the environment

D. people are expected to get some energy by playing soccket

5The best title for the passage should be “________”.

A. How to Make ElectricityB. How to Deal With Energy Crisis

C. A Soccer Ball That Gives EnergyD. An Energy Shortage in the World

【答案】

1B

2C

3B

4D

5C

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述一种被叫做插座足球的发明。茱莉娅西尔弗曼希望插座足球将为解决世界电力短缺这个问题带来希望和光明。

1细节理解题。根据But today we tell about the soccket, something that is a real soccer ball of energy可知,插座足球是一种发明,故选B

2细节理解题。根据For every fifteen minutes of the game play, the soccket can provide enough electricity for an LED lamp for three hours, and the ball can store (储藏) up to 24 hour electricity可知,玩15分钟可以为LED灯供电3小时,那么玩半小时就会为LED灯提供6小时的电,故选C

3词义猜测题。根据One out of every five people in the world dont have any electricity. And besides that, there are a lot of health problems because without electricity, people have to use something like kerosene (煤油) lamps, which produce a lot of smoke可知,世界上每5个人就会有一个人没有电用,所以指世界存在能源危机,所以指“困难时期”,故选B

4推理判断题。根据Julia Silverman says the soccket ball is one small solution to a big problem. Jessica Matthews and Julia Silverman hope their soccket ball will shine more light on the problem of power shortages可知,杰西卡马修斯和茱莉娅西尔弗曼希望插座足球将为解决电力短缺的问题带来希望和光明,所以推断出“人们希望通过玩插座足球获得一些能量”,故选D

5主旨大意题。根据But today we tell about the soccket, something that is a real soccer ball of energy以及全文可知,介绍了一种能够提供能量的足球,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Characters:

Buck—a dog Judge (法官) Miller—Buck’s owner

Characters:

Buck—a dog Judge (法官) Miller—Buck’s owner

Buck did not read the newspapers, or he would know that trouble was coming.

In fact, trouble was on its way for every strong dog with warm long hair. This was because men, going through the Arctic (北极的) darkness, had discovered a yellow metal—gold. And because shipping and transportation (运输) companies were advertising the discovery, thousands of men were rushing into the Northland. These men wanted heavy dogs, with strong muscles (肌肉) for working and thick coats to protect them from the cold.

Buck lived at Judge Miller’s house in the sunny-kissed Santa Clara Valley. There were big stables (马厩), long grape fields, fruit gardens and a big swimming pool. Buck ruled over the whole kingdom. Here he was born and here he had lived the four years of his life. He protected the Judge’s sons and daughters on long midnight or early morning walks. On cold winter nights he lay at the Judge’s feet in front of the warm library fire. He was king—king over everything, crawled (爬行的), walked, or flew at Judge Miller’s place, including humans.

Buck was this kind of dog in the autumn of 1897, when the discovery of gold in the Klondike pulled men from all over the world into the frozen North. But Buck did not read the newspapers. He did not know that Manuel, one of gardener’s helpers, was not to be trusted. Manuel loved to gamble (赌博). He believed he could win but he was doomed to failure.

On the night of Manuel’s betrayal (背叛), no one saw him and Buck go off through the fields. Buck imagined it to be a relaxing walk. They arrived at a little train. A man talked with Manuel and money passed between them. Manuel tied a piece of thick rope around Buck’s neck. Buck accepted it quietly. To be sure, it was unwanted, but Buck had learned to trust men he knew. However, when the ends of the rope were placed in the stranger’s hands, he barked. Then the rope tightened (收紧) painfully, his tongue hanging out of his mouth. Then his strength disappeared, his eyes grew dim (浑浊), and he knew nothing when the train pulled up. Two men threw him into the baggage car.

(Adapted from The Call of the Wild by Jack London)

1Why were thousands of men rushing into the Northland?

A. Because they could live a better life there.

B. Because they might discover gold there.

C. Because they could find the dogs they needed there.

D. Because they wanted to enjoy the beautiful views there.

2Which description about Buck is NOT true according to the story?

A. The judge’s family betrayed him so he ran away quietly.

B. He had lived in Judge Miller’s house since he was born.

C. Life before the autumn of 1897 was enjoyable for him.

D. Manuel could take him out of Miller’s house because he trusted Manuel.

3The trouble Buck didn’t know at first is that .

A. he did not read the newspapers

B. Judge Miller would ask someone to send Buck away

C. men wanted heavy dogs to work for them in the cold areas

D. Manuel was doomed to lose money when gambling

4The story is mainly about .

A. animals’ trust in humansB. people’s discovery of gold

C. Buck’s early life at Judge Miller’sD. the turning point of Buck’s life

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网