题目内容
【题目】
Characters:
Buck—a dog Judge (法官) Miller—Buck’s owner
Characters:
Buck—a dog Judge (法官) Miller—Buck’s owner
![]()
Buck did not read the newspapers, or he would know that trouble was coming.
In fact, trouble was on its way for every strong dog with warm long hair. This was because men, going through the Arctic (北极的) darkness, had discovered a yellow metal—gold. And because shipping and transportation (运输) companies were advertising the discovery, thousands of men were rushing into the Northland. These men wanted heavy dogs, with strong muscles (肌肉) for working and thick coats to protect them from the cold.
Buck lived at Judge Miller’s house in the sunny-kissed Santa Clara Valley. There were big stables (马厩), long grape fields, fruit gardens and a big swimming pool. Buck ruled over the whole kingdom. Here he was born and here he had lived the four years of his life. He protected the Judge’s sons and daughters on long midnight or early morning walks. On cold winter nights he lay at the Judge’s feet in front of the warm library fire. He was king—king over everything, crawled (爬行的), walked, or flew at Judge Miller’s place, including humans.
Buck was this kind of dog in the autumn of 1897, when the discovery of gold in the Klondike pulled men from all over the world into the frozen North. But Buck did not read the newspapers. He did not know that Manuel, one of gardener’s helpers, was not to be trusted. Manuel loved to gamble (赌博). He believed he could win but he was doomed to failure.
On the night of Manuel’s betrayal (背叛), no one saw him and Buck go off through the fields. Buck imagined it to be a relaxing walk. They arrived at a little train. A man talked with Manuel and money passed between them. Manuel tied a piece of thick rope around Buck’s neck. Buck accepted it quietly. To be sure, it was unwanted, but Buck had learned to trust men he knew. However, when the ends of the rope were placed in the stranger’s hands, he barked. Then the rope tightened (收紧) painfully, his tongue hanging out of his mouth. Then his strength disappeared, his eyes grew dim (浑浊), and he knew nothing when the train pulled up. Two men threw him into the baggage car.
(Adapted from The Call of the Wild by Jack London)
【1】Why were thousands of men rushing into the Northland?
A. Because they could live a better life there.
B. Because they might discover gold there.
C. Because they could find the dogs they needed there.
D. Because they wanted to enjoy the beautiful views there.
【2】Which description about Buck is NOT true according to the story?
A. The judge’s family betrayed him so he ran away quietly.
B. He had lived in Judge Miller’s house since he was born.
C. Life before the autumn of 1897 was enjoyable for him.
D. Manuel could take him out of Miller’s house because he trusted Manuel.
【3】The trouble Buck didn’t know at first is that .
A. he did not read the newspapers
B. Judge Miller would ask someone to send Buck away
C. men wanted heavy dogs to work for them in the cold areas
D. Manuel was doomed to lose money when gambling
【4】The story is mainly about .
A. animals’ trust in humansB. people’s discovery of gold
C. Buck’s early life at Judge Miller’sD. the turning point of Buck’s life
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【解析】
文章大意:作为一条狗,Buck曾经生活得幸福而自豪,但是后来,他非常信任的Manuel因为钱把他卖掉,彻底改变了他的命运,使他在身体和精神上受到了双重打击。
【1】细节理解题。根据文中的句子This was because men, going through the Arctic darkness, had discovered a yellow metal—gold. And because shipping and transportation companies were advertising the discovery, thousands of men were rushing into the Northland.可知,成千上万的人涌入北方是因为他们可能会在那里发现金子。故答案选B。
【2】理解判断题。根据He did not know that Manuel, one of gardener’s helpers, was not to be trusted.以及文章的最后一段,可知,园丁的助手Manuel为了钱而背叛了Buck,把它卖给了陌生人。结合选项可知A选项表述是错误的,故答案选A。
【3】细节理解题。根据文中的句子Buck did not read the newspapers, or he would know that trouble was coming. Buck不看报纸,否则他就会知道麻烦就要来了。以及These men wanted heavy dogs, with strong muscles for working and thick coats to protect them from the cold. 这些人想要强壮的狗,强壮的肌肉来工作,厚厚的外套可以保护它们免受寒冷的侵袭。可知Buck起初不知道这些人是想让这些狗为他们在寒冷的地区工作的,故答案选C。
【4】主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了一条狗Buck曾经生活得幸福而自豪,但是后来,他非常信任的Manuel因为钱把他卖掉,彻底改变了他的命运,使他在身体和精神上受到了双重打击。结合选项可知D选项“Buck生命的转折点”符合题意,故答案选D。