题目内容

【题目】Keesh lived at the North Pole a long time ago. He was a bright thirteen-year-old boy with a strong, healthy body. His father was a brave man who had died during a food shortage. His father tried to save the lives of his people by fighting a giant polar bear. The meat from the bear kept the people from hunger.

Keesh was his only son, and he lived alone with his mother. But people soon forgot how Keesh’s father had saved their lives. They were forced to live in the poorest house in the village.

One night there was a meeting in the chief’s large house. At that meeting, Keesh showed how much courage he had. He rose to his feet and went on steadily, “Because my father, Bok, brought home more meat than any other hunter, everyone received a fair share, but now my mother and I were given meat filled with bones.” The hunters were shocked to hear a child speak to them that way.

Keesh waited calmly until the shouting died down. “My mother has no one except me, and therefore I must speak. My father put his life in danger and died, to offer food to this village. It is only right that I, his son and his wife should have enough good meat as long as there is plenty of good meat in this village. I, Keesh, the son of Bok, have spoken.” He sat down. They threatened to punish him by not giving him any food at all. Keesh’s eyes flashed(闪烁) and the blood pounded(冲击) under his skin, he jumped to his feet.

“Listen to me, you men!” he shouted. “I shall never speak in this meeting again—not until you come to invite me to speak. My father was a great hunter, and so will I be.”

They laughed and shouted at Keesh. But Keesh said nothing more. He walked away with his head raised, looking neither to the left nor the right……

--- be based on a story by Jack London

1What does the word “they” refer in the second paragraph?

A. Keesh and his father. B. The poor hunters.

C. Keesh and hunters. D. Keesh and his mother.

2According to the passage, we know Keesh’s father died because of _____.

A. lacking food years ago B. fighting with a hunter

C. struggling with a bear D. saving a bear’s life

3From the passage we can infer why people laughed and shouted at Keesh.

A. Keesh had no father.

B. Keesh was only a child.

C. Keesh left the chief’s large house.

D. Keesh was going to prove his words.

【答案】

1D

2C

3D

【解析】试题本文节选自美国作家杰克·伦敦的短篇小说Keesh。这是小说的开头部分,季奚的父亲是个猎人,因为捕杀北极熊而丧命,季奚与母亲相依为命,却遭到部落的不公待遇,季奚虽然是个孩子,但是仍然像大人一样,向酋长和部落发出了强烈的抗争的声音。

1题意:第二段中“they”是什么意思?考查词义理解题。根据Keesh was his only son, and he lived alone with his mother.,可知父亲死后Keesh和母亲一起生活,联系But people soon forgot how Keesh’s father had saved their lives.村里人忘记了Keesh的父亲是如何救了他们的命的,故选D。

2题意:根据这篇文章,我们知道Keesh的父亲是因为 而死的。考查细节理解题。根据His father tried to save the lives of his people by fighting a giant polar bear.以及Keesh的话Myfatherputhislifeindangeranddied,,可知他父亲死于和北极熊的搏斗,故选C。

3题意:从文章中我们可以推断人们为什么嘲笑和奚落Keesh。考查细节理解题。根据最后Keesh的承诺My father was a great hunter, and so will I be.以及He walked away with his head raised, looking neither to the left nor the right……,可知接下来他将证明自己是一个像父亲一样的英雄,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】There are many things you can do to keep friendship strong forever.

Trust is very important in keeping any relationship strong and long lasting. If you trust the person whom you have a good relationship with and the other person also trust you in the same way, then you two have a good relationship.

You can remember important date of your friends such as their birthdays and wish them or give gifts to them on the special days. Many people say that money is the most important thing to consider, but remember friendship is not about money. You can find something small and inexpensive for their gifts or send online cards.

A friend should also always help others even when it is not very convenient. So have a helping hand ready at all times.

Sometimes distance makes relationships even closer. So, if you are far from your friends, there are many ways you can remain in contact. You can use email, chat programs, and you can also write a blog and share your daily life activities with your friends.

If there is anything that makes you happy, share it with your friends. Listen to their thoughts as well. If they have achieved something noticeable, congratulate them and celebrate with them.

I have seen good friendships and then there is unhealthy competition between two friends. Though this may not happen in many cases, it is better to keep this idea in mind since it may happen to you.

As far as I have seen and experienced, it will be better not to either lend to or borrow money from your good friend. Of course, we have to do this with friends. But, attention should be paid so that your friendship may not end.

How to Keep Your Friendship Stronger

Tips

Details

Something should be done

Don't 1 your good friend so that he or she will treat you as well.

Give your2, small gifts or send online greetings to your friends on their birthdays.

Don’t connect friendship with money.

Try to send good friends small and inexpensive gifts.

Be ready to give a hand to your friends as much as possible.

Use3 technology to contact your friends far away.

Share the 4 with your friends.

Congratulate your friends on their achievements and celebrate them together.

5 competing with each other in an unhealthy way.

Something should not be done

Don’t lend or borrow any money from your good friend, otherwise it may end the friendship.

【题目】The best body language may be the smile. A smile can open doors and pull down walls among ________ . My experience really puts it well.

I have organized and reorganized a meeting with the doctor for months. I also called the day before to ________ all the paperwork would be ready for the x-rays.

Then I arrived. It wasn't ________ at all. The lady there ________ didn't know what I was talking about. I felt my blood hot at once. I was getting so ________ . Though I didn't shout at her, the way I was talking to her was not nice. The whole time she smiled and was ________ to me.

When everything was finally done; I felt much better. I thought about the whole thing. ________ can I make it better? I could gift her a chocolate bar I had on me, ________ this needed more than that. I needed to say sorry .And that is exactly what I did.

I was sorry for the way I spoke to her and told her it was wrong of me. She ________ . Again with a smile. God helps me be that woman who smiles and forgives so ________ . It's true

that smile changed my anger and opened a door to understanding.

1A. friends B. strangers C. patients D. relatives

2A. put through B. turn out C. make sure D. take up

3A. crowded B. ready C. open D. busy

4A. even B. ever C. only D. quite

5A. mad B. humorous C. sad D. curious

6A. rude B. cold C. friendly D. devoted

7A. Where B. Who C. Why D. How

8A. and B. because C. so D. but

9A. refused B. agreed C. tried D. accepted

10A. slowly B. easily C. carefully D. secretly

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网