题目内容
【题目】根据对话内容,从对话前的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并将其番号填入答题卡的相应位置。选项中有一项为多余选项。
A.It is dangerous to run during the earthquake. B.I ate some chocolate. C.What did you feel and hear at first? D.I tried my best to run out to the street. E.Did you shout for help? F.Are you afraid to run? |
A: Sam, what were you doing when the earthquake happened?
B: I was doing some shopping in a shopping centre at that time.
A: 【1】
B: I felt a slight shake and then I heard a big noise.
A: What did you do when the earth started to shake?
B: 【2】 I saw many people running quickly while pieces of glass and bricks were falling down.
A: 【3】
B: Yes, I think so.
A: How did you feel when you found yourself in danger?
B: A little afraid.
A: 【4】
B: Yes, I did, but no one came.
A: Did you eat anything before you got help?
B: Yes, I did. 【5】
A: Well, thank you, Sam. I hope you’ll be well soon.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】E
【5】B
【解析】
试题分析:本文大意:山姆的朋友问他地震时在做什么?他说当时在购物中心买东西,感觉轻微的晃动然后听到很大的声音,尽力跑到街上,看到许多人在很快地奔跑,而碎玻璃和砖头正往下掉。他的朋友说地震时往外跑是很危险的。山姆大喊救命,但没人来。他的朋友希望他快点好起来。
【1】C推理判断题。句意:开始你感觉和听到什么了吗?根据I felt a slight shake and then I heard a big noise.我感觉轻微的晃动然后听到很大的声音,可知选C
【2】D推理判断题。句意:我尽力跑到街上。根据 I saw many people running quickly while pieces of glass and bricks were falling down我看到许多人在很快地奔跑,而碎玻璃和砖头正往下掉,可知选D
【3】A推理判断题。句意:地震时跑是危险的。根据 I tried my best to run out to the street.我尽力跑到街上,可知选A
【4】E推理判断题。句意:你大喊救命了吗?根据Yes, I did, but no one came是的,但没人来,可知是一般疑问句的肯定回答,故选E
【5】B推理判断题。句意:我吃了点巧克力。根据Did you eat anything before you got help?你在求救前吃东西了吗?可知选B
【题目】I am a teenager. I want to use the Internet. I know that there are rules about what I should do online. I agree to follow these rules, and my parents agree to help me follow these rules:
1. I will not call or meet anyone alone that I meet online unless my parents say it’s okay.
2. I will not buy or order anything online without my parents’ permission.
3. I will not fill in any form online that asks me for any information about myself or my family without asking my parents first.
4. If someone sends me any pictures or any e-mails using bad language, I will tell my parents.
5. If someone asks me to do something that I am not supposed to do, I will tell my parents.
6. I know that my parents want to make sure I’m safe online, and I will listen to them when they ask me not to do something.
Rules for going online for teenagers | |
Things teenagers Shouldn’ t do | 【1】Don’t go to call or meet anyone you have met online . 【2】Although you want to buy something you like, you shouldn’t tell others information about or your family such as your parents’ credit card(信用卡) number. |
Things teenagers Should do | 【3】If someone sends you any pictures or any e-mails using ______ language, tell your parents. 【4】If others online tell you to do that you are not supposed to do, tell your parents. |
Things parents do | 【5】If you break the rules, your parents will be unhappy because they want you to be at all times. |
【题目】任务型阅读:根据短文内容,填写下列表格,每格只填一词。
Richard ,14 , said , “I want to make friends , but I don’t know how. In my last school, my classmates often bullied(欺负)me and I didn’t have any friends. Children at this school look OK, but I just know I’ll do something wrong. Please help me!”
I thought the best way to make friends is to know what makes a friend. I asked some 13-year-old boys and girls to write down what they liked about their friends. They said that good friends:
★ go around with happy faces .
★ like to share.
★ stay and play together with others .
★ invite people to do something.
★ are humorous(幽默)
★ help others with work .
★ are kind.
★ are good at thinking of something fun to do .
Good friends | go around 【1】 happy faces. |
like to share. | |
stay and play together with others. | |
【2】 others with work. | |
are 【3】 and humorous. | |
【4】 people to do something. | |
are good at thinking of something 【5】 to do. |