题目内容
A
According to a news report,a certain private school in Victoria recently was faced with a problem.
A number of Grade 9 girls were beginning to use lipstick and would put it on in the bathroom. That was fine,but after they put it on,they put their lips to the mirror,leaving dozens of little lip prints.
Every night,the cleaner would remove them and the next day? the girls would put them back.
Finally,the principal decided that something had to be done. She called all the girls to the bathroom and met them there with the cleaner. She explained that all these lip prints were causing a major problem for him who had to clean the mirror every night.
To show clearly how difficult it had been to clean the mirror,she asked the cleaner to show the girls how much effort was required.
He took out a long-handled squeegee,dipped it in the toilet,and cleaned the mirror with it.
After that,there weren’t lip prints left on the mirror any more.() 1. The Grade 9 girls in a private school in Victoria caused a problem that they .
A. were beginning to use lipstick
B. would put lipstick on in the bathroom
C. left dozens of little lip prints on the mirror of the bathroom
D. drew pictures on the wall of the bathroom with their lipsticks
() 2. The underlined word “remove” in Paragraph 3 ,has the same meaning
‘ with “ ”.
A. erase B. move again C. take off D. run away
() 3. Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. The cleaner would remove the lip prints every morning.
B. It was great fun for the cleaner to clean the little lip prints.
C. The teacher decided to do something to prevent the girls from leaving little lip prints.
D. The principal asked the cleaner to clean the mirror with a long handled squeegee dipped in the toilet.
() 4. We can infer that the girls stopped leaving the lip prints on the mirror mainly because .
A. the principal told them not to do so
B. they saw the mirror was cleaned with a long-handled squeegee dipped in the toilet
C. they wanted to make the cleaner's work easier
D. they wanted to make their teachers satisfied
() 5. What is the purpose of the passage?
A. To teach you a lesson.
B. To make you laugh.
C. To show a way to deal with something unusual at school.
D. To report to you something common at school.
A 阅读提示:维多利亚某私立学校的一些九年级女生开始在浴室使用口红,并将唇印留在镜子上。每天晚上清洁工人打扫干净后,第二天早上女孩们又把她们的唇印留在镜子上,给清洁工人造成很大麻烦。针对这件事情,校长想到了一个解决的好办法,最终问题得 以解决。
1. C 细节理解题。由第二段第二句they put their lips to the mirror,leaving dozens of little lip prints. ”可知,维多利亚某私立 学校九年级女生引起的问题是在浴室的镜子上留有很多唇印。
2. A 词义猜测题。由第三段的the next day,the girls would put them back. ”可猜测,remove与erase词义相同,均为“擦除”的 意思。
3. D细节理解题。由第四、五、六段的内容可知,校长让清洁工在 女孩们的面前打扫镜子。
4. B推理判断题。由短文内容可判断,女孩们不再把唇印留在镜 子上的主要原因是镜子是用浸泡在厕所里的拖把打扫的,她们应 该是觉得镜子脏而不再把唇印印在镜子上。
5. C主旨大意题。结合全文内容可知,本文讲的是处理学校发生 的不平常的事情时所用的一种方法,故选C项。