题目内容
【题目】Black Friday
Thanksgiving is always on Thursday. The day after it has been known as Black Friday. It is the start of the holiday shopping season, and it has been the busiest shopping day of the year in the USA since 2005.
Most stores offer big sales on Black Friday. They open their doors quite early in the morning. They try to attract shoppers with big discounts. Some items(商品)like TVs and clothes are much cheaper than usual. Stores may even lose money on these items. They hope that shoppers will buy gifts for other people while they are in the store.
Black Friday is a great time to go shopping. However, there are problems. The biggest one is that there are not enough low-priced items. Each store may only have a few. These items are in great need, so people stand in long lutes to get them. They may wait three to four hours before a store opens. They may be hoping to get a low price on a TV or computer, but not everybody can get one. Some people leave, disappointed.
The situation makes people worried. Some Black Friday events have been crazy. There have been fights over toys among shoppers. Some workers have even been hurt by large crowds. But most Black Friday events are safe and fun. Still, if you plan to go, you will expect large crowds and a bit of pushing.
So where does the name "Black Friday" come from? It was first used in Philadelphia in the 1950s. The police called this day Black Friday because of the heavy traffic it caused. In the 1960s, stores tried to rename the day "Big Friday". It did not stick. The name "Black Friday" continued to spread across the country. It seems that it is here to stay.
Now people all over the country take part in Black Friday events. It is even spreading to other parts of the world. Stores have held Black Friday events in the UK, Australia, and Brazil since 2012. In Mexico, stores offer a weekend of discounts every year. They call it "E1Buen Fin", which means" the good weekend" in Spanish. I guess people everywhere like to buy things.
【1】What is the biggest problem with Black Friday?
_________________________________________________________________________
【2】Why do people like going shopping on Black Friday?
_________________________________________________________________________
【3】Will you go shopping on Black Friday? Why or why not?
_________________________________________________________________________
【答案】
【1】The biggest one is that there are not enough low-priced items./ Not having enough low-priced items.
【2】Because they can get things on sale./Because they can get things with big discounts.
【3】Yes. Because I can buy more things with a much lower price.
/No. Because I don't want to waste my time shopping.
【解析】
本文讲述了黑色星期五。这是假日购物季的开始,也是自2005年以来美国最繁忙的购物日。大多数商店在黑色星期五大减价。他们一大早就开门。他们以很大的折扣试图吸引购物者,一些物品比平时便宜很多。但是还存在一些问题,最大的问题是没有足够的低价商品。
【1】句意:黑色星期五最大的问题是什么?
根据第三段“The biggest one is that there are not enough low-priced items.”可知,最大的问题是没有足够的低价商品,故答案为The biggest one is that there are not enough low-priced items./ Not having enough low-priced items.
【2】句意:为什么人们喜欢在黑色星期五购物?
根据第二段“Most stores offer big sales on Black Friday.”可知,大多数商店在黑色星期五大减价;根据第二段“They try to attract shoppers with big discounts. Some items(商品)like TVs and clothes are much cheaper than usual.”可知商店以大折扣吸引顾客。故答案为Because they can get things on sale./Because they can get things with big discounts.
【3】句意:你会在黑色星期五去购物吗?为什么或者为什么不?
本题是开放性试题。言之有理即可。根据“Some items (商品)like TVs and cloths are much cheaper than usual”可知价格很便宜。故答案为Yes. Because l can buy more things with a much lower price./No. Because I don't want to waste my time shopping.