题目内容
【题目】 ![]()
When was the last time you used a phone booth on the street? With the rise of mobile phones, they have become something out of date. But Shanghai is trying to bring new life to the old phone booths by turning them into mini-libraries.
Shanghai plans to divide 263 phone booths in Xuhui District into six new types. One type will each offer 60 books for people to read or borrow. A second type will allow users to listen to audiobooks and even record their own voices. A third type will become “Celebrity Exhibition Halls (名人亭)”, showing old photos and works of famous artists like Ba Jin and Zhang Leping.
Shanghai is not the only city trying to save the old phone booths. The British care about them even more, since the red phone booths have long been a part of the country’s identity*. The world’s first phone booth was built in the 1880s in Germany. But in the 1930s the UK painted them red and made them a special attraction in cities.
In recent years the country has come up with many ideas to help phone booths stay useful. The UK company British Telecom has added screens and free WiFi to some booths. Users can use them to surf online and search for maps and weather reports. The company also allows people to rent some booths to change them as they want to. Since 2009, more than 1,500 phone booths have been turned into flower shops, mini-cafés, art museums and even shower rooms, according to the Sina News. Besides, the town has made it into a museum to show visitors the local history. Today the phone booths is filled with photographs, ancient jewelry, and paintings, which anyone can stop in to admire. Every three months, they will change for a new theme.
Maybe in the future phone booths will become city attractions once again, but in a more creative way.
【1】How many books will each library booth in Shanghai offer?
A. 263.B. 60.C. 360.D. 1,500.
【2】Among the six new types of phone booths in Shanghai, people can NOT_______.
A. read and borrow booksB. listen to audiobooks
C. record their own voicesD. play video games
【3】What is the main idea of the fourth paragraph?
A. British Telecom has new ways to reuse telephone booths.
B. The British can buy flowers from a telephone booth.
C. If you want to take a shower in the UK, just enter a booth.
D. The red phone booths in the UK have been useless for years.
【4】What can we infer from the story?
A. No one wants to use the telephone booths now.
B. Britain’s red phone booths are losing their social identity.
C. Phone booths will attract people’s attention again.
D. Phone booths around the world are becoming popular.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】C
【解析】
文章主要介绍了上海试图把电话亭融入到现代社会的一些情况。
【1】细节理解题。根据One type will each offer 60 books for people to read or borrow可知是60本书;故选B
【2】细节理解题。根据One type will each offer 60 books for people to read or borrow.和A second type will allow users to listen to audiobooks and even record their own voices.可知是不能玩录像游戏;故选D
【3】细节理解题。根据In recent years the country has come up with many ideas to help phone booths stay useful. The UK company British Telecom has added screens and free WiFi to some booths.--- Today the phone booths is filled with photographs, ancient jewelry, and paintings, which anyone can stop in to admire. Every three months, they will change for a new theme可知主要讲英国电信有新的方式来从新使用电话亭;故选A
【4】细节理解题。根据Maybe in the future phone booths will become city attractions once again可知是电话亭将再次引起人们的注意;故选C
本篇是新闻报道类短文阅读,做题时要结合新闻报道的特点,题目涉及细节理解,词义猜测和推理判断,做题时要在了解文章大意的基础上,结合题目针对不同的题型采用不同的解答方式,比如细节理解题,我们要抓住里面的最有效的信息选择出正确的答案,总之理解透文章是做好一篇阅读理解的关键。例如:小题2 细节理解题。根据One type will each offer 60 books for people to read or borrow.和A second type will allow users to listen to audiobooks and even record their own voices.可知是不能玩录像游戏;故选D
【题目】请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡,把答案写在答题卡指定的位置上。
What Would You Do? is a TV program on American ABC. The program which is hosted by the news reporter John Quinones is popular with many people. It tests what people will do when they see someone is in trouble so as to remind us to stand up for the people in need. Here is last week’s program.
In a cake shop, two actors acted as a blind woman named Pamela and a man clerk who looked down upon the blind. Hidden cameras were recording what would happen. The blind woman came into the shop and bought a box of twelve cup cakes. The clerk treated the woman badly at first. Then he cheated her when he gave her the change. He only gave her 6 single dollar bills instead of 34 dollars. Would someone be brave enough to stand up for the blind woman? Yes! A customer(顾客) in the cake shop stopped the clerk from cheating the blind and treating her badly. And other customers joined in soon. John appeared in the end and interviewed the first customer who helped Pamela out. She said it was necessary to give a hand to the people in need. “A psychology(心理学) professor once said,” she said, “It’s difficult to take the first step to stand up. It needs courage.” |
Information Card
The name of the TV program | 【1】 |
The purpose of the TV program | 【2】 |
The place the blind woman was in | 【3】 |
The person who treated the blind woman badly | 【4】 |
Something we need to stand up for the people in need | 【5】 |