题目内容

【题目】Autism(自闭症) is a disorder of the brain that happens in the first three years of life. It affects the brain's normal development. Most autistic patients have difficulty talking with other people or doing things. However, some of the autistic people have amazing abilities. For example, some can memorize many things and some can do calculations really fast.

Raymond Babbitt in the 1988 film Rain Man is an example. The character in the film was based on Kim Peek, a man from the USA. Peek couldn't switch on a light or put his clothes on by himself. But his memory was so amazing that he could remember almost anything. He could memorize every road, place and distance on maps. He could even remember almost every word in thousands of books. His way of reading was more amazing. Peek could read two pages at the same time in just eight to ten seconds. He read the left page with his left eye and the right page with his right eye.

Scientists still don't know for sure why some autistic people have special talent after they have done a lot of research. There is one possible explanation. When certain parts of the brain are damaged! by autism, other parts of the brain might get stronger. Therefore special abilities were born.

But not all people with autism have amazing abilities. In fact, autistic people with amazing abilities are rare (罕有的) and the abilities cannot be trained. According to research, only ten percent of autistic people show any signs of special talent.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填涂在答题卡相应位置。

1What do we know about Autism?

A. It is a disorder of the bones.

B. It happens all through one's life.

C. It helps people memorize things better.

D. It affects the brain's normal development.

2Who is Kim Peek?

A. He is a good friend of Kaymond Babbitt.

B. He is a character in the film Rain Man.

C. He is an autistic patient from the USA.

D. He is a scientist working on autism.

3What is Kim Peek different from others?

A. He can do some basic things like dressing himself.

B. He has a special talent in calculation.

C. He had difficulty reading books.

D. He has a very good memory.

4What does the underlined word mean in Chinese7

A. 毁坏 B. 强化 C. 开发 D. 摘除

5What does the passage mainly talk about7

A. Ways of dealing with autism

B. Relationship between autism and talent

C. Ways of training autistic people's abilities

D. Reasons for autistic people's special talent

【答案】

1D

2C

3D

4A

5B

【解析】文章介绍了自闭症对人们的危害。及部分自闭症的特殊的能力。文章举了电影中雨人中的特异功能。科学家对此也没有明确的答案。同时指出,并说明并不是所有的自闭症都有特异功能。

1细节理解题。由文中Itaffects the brain's normal development.可知答案。

2细节理解题。由文中The character in the film was based on Kim Peek, a man from the USA.可知答案。

3细节理解题。由文中But his memory was so amazing that he could remember almost anything. He could memorize every road, place and distance on maps. He could even remember almost every word in thousands of books. His way of reading was more amazing.可知答案。

4词意推测题。由语境可知“当大脑的一部分被破坏后,其他部分变得更强壮。”

5主旨大意题。通读全文可知谈论“自闭症与特殊才能之间的关系。”故答案为B.

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读。(每小题2分,共10分)

Four ways to have a good school-life

Your schooldays should be some of the best and happiest days of your life. How can you get the most from them, and make sure you do not waste this excellent chance to learn?

Be active at school

Don't say things are difficult or boring. Be interested in school-life and your school subjects. Join in lots of activities. (hands, quickly, your, class, in, up, put). Go around the school with a big smile. If you are not working, you are wasting your time at school. Teachers can not make everything enjoyable.

Keep fit

If you do not eat a good breakfast, you will be thinking about food in class. If you go to bed late and do not have enough sleep, you will be sleepy in class. __ Play enough sports every day in order to keep your body strong.

Face the problem

Do not say you will do things tomorrow. If you get behind the class, it is very difficult to get back in front. You can not finish the race. if you rest all the time. Everyone fails some exams, loses some matches and has bad days. Don’t let small problems seem very big and important. Don't forget to ask for help. You are young; no one thinks you must do everything quite well!

Don't waste time lying in bed on Saturday or Sunday morning. Go and play a sport, get together with friends in the park to relax, learn the piano, or help someone with problems. If you don't want to go out, there are also a lot of things to do. You may read a book, practice English or help Mother with housework.

Do as I say, and have a happy school-life!

【1】根据短文完成句子:

Having a good breakfast and having enough sleep can keep you一

【2】请把文中处括号内的词组成一个句子。____.

【3】请把文中处斜体部分改为含有“so that”的句子,使之与原句意思相同。____.

【4】请把文中处画线部分f向句子译成汉语。 一。

【5】请在处给出一个小标题,使之能概括出下面一段内容的大意。

【题目】C

Indian scientists have designed a new device* that they hope will solve one of the biggest problems with the use of solar energy. They call the device a solar tree. Solar trees have metal “branches*” which are just from a tall pole at different levels. Each branch holds a solar panel*. These panels have large metal boards that collect energy from the sun and turn it into electricity.

Daljit Singh Bedi is the main scientist at the Council of Scientific and Industrial Research in India. Bedi says the shape of the solar trees makes it possible to fit more solar panels in a space than traditional systems do. This means less land would be needed to produce solar energy. “It takes about four square meters of space to produce energy which may need 400 square meters of space,” he says.

Scientists believe the energy a solar tree collects will be enough to power five homes. The solar tree will make it easier to provide solar energy for homes in cities. The trees will also take less space from farmers in rural areas. Bedi says solar trees will collect more energy than normal solar panels on the tops of buildings. “This design makes the solar panels exposed* more towards the sun,” he says. “And that way people are able to use 10 to 15 percent more energy.”

India has promised to reduce its greenhouse gas production. The country’s promise depends heavily on increasing solar energy. The cost of solar panels has gone down in recent years. This has increased the possibility of applying*solar trees in India.

Amit Kumar is the senior director of the Energy and Resources Institute in New Delhi. He says gaining access* to land takes time and increases costs. He adds that it is still not clear how useful these new developments in solar power technology are. “Only when we put those trees on a large scale* will we be able to get that answer,” he says.

1We may probably read this passage in ___________.

A. Culture Views B. Nature and Science

C. Story Books D. Travelling Guide Book

2Compared the traditional system, the main advantages of the solar tree is _____________.

A. we can see many “branches” in new solar tree

B. it surely produces more energy than traditional system

C. it’s reducing India’s more greenhouse gas production now

D. fewer and fewer people will use it than traditional ones

3What does the underlined word "this" in the fourth paragraph refer to (指代)?

A. greenhouse gas production B. the solar panels

C. the new solar tree D. country’s promise

4In the last paragraph, what do you think of what Amit Kumar said?

______________________________________________________________________________

【题目】

1当安娜空闲的时候,她喜欢闲逛。

Anna likes to ________ ________ when she is free.

2我感觉不舒服, 今天下午我将去看医生。

I don't feel very well. I will ________ ________ ________ ________ this afternoon.

3你能帮我准备周五上午的生日聚会吗?

Can you help me ________ ________ the birthday party on Friday morning?

4其他时间我一定好好找你谈谈。

I'm sure to have a good talk with you ________ ________

5雨很大,因此我们必须待在家里。

The rain is very heavy so we ________ ________stay at home.

6你能帮我筹备这次聚会吗?

Could you help me ________ ________ the party?

7我们会另找时间拜访史密斯先生。We will visit Mr.Smith ________ ________.

8凯特两个月前离开了家, 她的父母想收到她的信。

Kate left home two months ago. Her parents want to ________ ________ her.

9下周我将去上海旅行。

I will ________ ________ ________ to Shanghai next week.

10当我离开时,你能帮我照顾我的宠物狗吗?

Could you please help me ________ ________ my pet dog while I'm away.

11前天是我妈妈的生日。

It was my mom's birthday ________ ________ ________ ________.

12请最晚在这周六告诉我你的决定。

Please tell me your decision ________ ________ ________.

13史密斯先生没吃早饭就去上班了。

Mr. Smith went to work ________ ________ ________ in the morning.

14新年收到你的来信,真是太好了!

It's so nice to ________ ________ you on New Year's Day!

15我的叔叔成了一名优秀的工程师。

My uncle ________ ________ as an excellent engineer.

【题目】People in different countries have their favorite food. Italians like to eat pizza. Indians like to eat hot food. Japanese like to eat fish. But they don't often cook it.

In England,people like to eat fish and chips. They usually buy it in a fish and chip shop. They put it in paper bags,and take it home or to their workplace. Sometimes they eat it in the park or on the road. The most popular food in the world is American fast food. If you go to some important cities in the world, you can find people eating hamburgers and chips.

Fish and chips and Chinese takeaway food are very popular in England. But they are less popular in the USA. The Americans eat takeaway food,too,like chicken. But the most popular takeaway food is the hamburger. It looks like bread with meat in it. Ham(火腿) is a kind of pork ,but the hamburger doesn't have any pork in it. The beef is inside a kind of cake hamburgers. They are delicious. They are also popular in England and Australia.

1阅读短文根据英文释义及首字母提示拼写单词。t_______the food that can be taken out to eat

2根据英文释义及首字母提示拼写单词。 p_______ the meat from a pig

3阅读短文完成同义句转换,每空一词。The hamburger doesn't have any pork in it

The hamburger._____ _____ pork in it

4根据短文内容回答问题。What do people like to eat in England?

______________________________________

5根据短文内容回答问题。What is the most popular food in the world ?

______________________________

6根据短文内容回答问题。What kinds of food are very popular in England.?

___________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网