题目内容

【题目】阅读表达 阅读短文, 按要求完成短文后的各项任务

In most parts of the world, many students help their schools make less pollution(污染). They join environment(环境) clubs . (1)In an environment club, people work together to make our environment clean. Here are some things students often do.

No garbage(垃圾) lunches. How much do you throw away after lunch? Environment clubs ask students to bring their lunches in bags and the bags can be used again. If the classes make the least garbage, we will report them to the whole school!

No car day. On a no car day, nobody comes to school in a car-----not the students and not the teachers! Cars give pollution to our air, so remember: Walk, jump, bike or run. Use your legs! It's lots of fun!

Turn off the water! Did you know that some toilets(厕所) can waste(浪费) 20 to 40 m3 of water an hour? In a year, that would fill a small river! In environment clubs, students mend(修理) those broken toilets.

We love our environment. (2)Everyone should take _______ to make our environment ______. Let's work together.

【1】将(1)句译成汉语。

【2】在(2)句的空白处分别一个适当的词使句意完整、上下文通顺。

__ _ _

【3】How many things can we do to protect the environment in the passage?

【4】在文中找出与If it is a no car day, no one will drive a car to school.意思相近的句子。

【5】在文中找出最能表达该短文主题的句子。

【答案】

【1】在环境俱乐部,人们共同努力,使我们的环境干净

【2】action(s), clean

【3】Three.

【4】On a no car day, nobody comes to school in a car.

【5】Here are some things students often do.

【解析】

试题分析:文章讲述了许多的学生都加入环境俱乐部来帮助学校减少污染并且节约资源。

【1】在环境俱乐部,人们共同努力,使我们的环境干净

【2】take action to do sth采取措施做某事,make our environment clean使我们的环境干净,整洁。

【3】文章介绍了三件事我们能够去做来保护环境,分别是No garbage(垃圾) lunches. No car day.Turn off the water!

【4】题目中的意思是如果是在无车日,没有人会开车去学校,故填On a no car day, nobody comes to school in a car.

【5】文章讲述了许多的学生都加入环境俱乐部来帮助学校减少污染并且节约资源。介绍了学生采取的方法,故填Here are some things students often do.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Most mobile phone companies design(设计)models especially for children. But parents are usually the ones buying the phones, and paying the phones. According to a study, 56% of parents of children aged 8 to 12 have given their children a mobile phone. Most children get their first mobile phone at the age of 12.

Many parents think it’s necessary for children to have a mobile phone because it helps children stay in touch with their friends and families. They believe that mobile phones are an important tool when something happens suddenly. Children can stay connected with their parents at all times. Some people think mobile phones help teach children to be responsible.

But other people are worried about the health and safety of children’s mobile phones. They believe that sending messages while doing homework is bad for children’s concentration(注意力). They say that children are spending too much time sending messages instead of talking to each other. But we do need to communicate face to face. Also, the radiation(辐射)that the mobile phones give off can be harmful to young people.

What do you think? If you have any idea about it, please tell me.

根据短文内容,选择正确答案。

【1】According to the passage, most children got their first mobile phone .

A. at the age of 12

B. at the age of 10

C. at the age of 8

2Many parents think it’s necessary for children to have a mobile because .

A. it’s cheaper than before

B. it helps children stay in touch with their friends and families/span>

C. it’s a great birthday present

3When something happens suddenly, mobile phones are ________ to stay touch with others.

A. a useful language

B. an important tool

C. a different way

4The underline word “responsible” means in Chinese.

A. 负责任的 B. 乐于助人的 C. 尊重人的

5Which is NOT TRUE according to this passage?

A. Some especial mobile phones are designed for children.

B. Some people think that sending messages while doing homework is a bad habit.

C. 56% of children aged 8 to 12 paid for their mobile phones.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网