题目内容

【题目】 Welcome to Nanchong, a beautiful city with a long history. You will have a wonderful time here. There are many places of interest. Now let’s look through some of them.

Langzhong Ancient City

There are many old houses like Lee’s Courtyard. You can also enjoy Zhang Fei Temple, Huaguang Tower and so on.Location:Langzhong City

Opening time: 9:00 a. m. -4:30 p. m. on weekdays

8:30 a. m. -5:30 p. m. on weekends

Price: 120

Telephone number:0817 -6587391

Zhu De Memorial Hall

Zhu De is a great person. Here you can learn about his whole life. You can also visit his old house about 2 kilometers away from the Hall.

Location:Ma’an Town, Yilong

Opening time:9:00 a. m. -4:30 p. m.

Price:Free

Telephone number:0817 -8162563

Yuping Park

Here you can know the famous historical person named Chen Shou and his book Records of the Three Kingdoms. You can also enjoy beautiful scenery here. Location:Jialing District

Opening time: 9:00 a. m. -5:30 p. m.

Price: Adults: 10

Old people over 60: 5

Children: 7

( Children under 6:Free)

Telephone number:0817 -3650928

Zhang Lan Old House

Zhang Lan is a great educator. You can learn about his achievements in Chinese education in this memorial hall. Also, you can visit his old house.

Location:Lianchi Town, Xichong Opening time:9:00 a. m. -5:00 p. m. Price:Free

Telephone number:0817 -4224981

1The proper time to visit Langzhong Ancient City is on Monday.

A.7:00 a. m.B.2:00 p. m.C.8:30 a. m.D.6:30 p. m.

2If you want to visit Zhu De Memorial Hall, you can call .

A.0817 -4224981B.0817 -8162563

C.0817 -3650928D.0817 -6587391

3Who is a great educator according to the passage?

A.Zhang Fei.B.Zhu De.

C.Chen Shou.D.Zhang Lan.

【答案】

1B

2B

3D

【解析】

文章大意:文章介绍了南充这个美丽而历史悠久的城市。介绍了四个旅游胜地:阆中古城、朱德纪念馆、玉屏公园、张澜故居的票价、营业时间、联系电话等信息。

1细节理解题。根据表格第一栏左侧第五、六行“Opening time: 9:00 a. m.—4:30 p. m. on weekdays8:30 a. m.—5:30 p. m. on weekends”可知,参观阆中古城的时间是工作日的早上九点到下午四点半,周末的上午八点半到下午五点半,故选B

2细节理解题。根据表格第一栏右侧最后一行“Telephone number:0817 -8162563”可知,朱德纪念馆的电话号码是0817 -8162563,故选B

3细节理解题。根据表格第二栏右侧第二行“Zhang Lan is a great educator”可知,Zhang Lan是一个伟大的教育家。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Maggie was a new student in the class. It was a Tuesday, and Maggie _____ Tuesdays because there was a gym class and she would be picked last. Maggie sat on the gym floor, feeling _____.

Mr. Murphy, the gym teacher, asked for volunteers to pick the basketball teams. Three students _____ their hands.

Maggie looked to her right. She _____ Jasmine. Jasmine seemed a little sad, too. Sometimes Jasmine was picked last, too. Maggie had a(n)_____.

Maggie put up her hand _____.

“Maggie?” Mr. Murphy smiled.

“Yes. ”

“Great. You get first pick, ” he said.

“Jasmine, ” said Maggie.

The class laughed quietly. Was this a(n)_____?Jasmine often scored on the wrong basket!

Jasmine stood beside Maggie. She felt very _____.

_____ else?” Mr. Murphy asked.

“I choose Sally.” Sally couldn't throw or catch!

So it went. And then there was Maggie's team—a group of five kids all doing ______ in basketball. “I have chosen the worst team in the world, ” she ______.

The other students called out the names of the ______ players in the class.

Game on!

They did what any worst team would do, ______ they felt pretty happy. They ______. But losing a basketball game doesn't make you a loser. Maggie knew that much. When the group sat together, Maggie was happy ______ her new friends.

1A.caredB.hatedC.missedD.wasted

2A.sadB.excitedC.angryD.lucky

3A.cut upB.put upC.spoke outD.took out

4A.taughtB.heardC.feltD.saw

5A.scoreB.ideaC.purposeD.race

6A.properlyB.livelyC.slowlyD.freely

7A.problemB.secretC.examD.joke

8A.madB.surprisedC.nervousD.popular

9A.WhereB.WhoC.WhatD.When

10A.politelyB.freelyC.carefullyD.badly

11A.laughedB.shoutedC.wroteD.thought

12A.strongestB.bestC.closestD.tallest

13AuntilB.butC.becauseD.if

14A.managedB.lostC.wonD.died

15A.dancing withB.running withC.talking withD.working with

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网