题目内容
【题目】 Welcome to Nanchong, a beautiful city with a long history. You will have a wonderful time here. There are many places of interest. Now let’s look through some of them.
Langzhong Ancient City There are many old houses like Lee’s Courtyard. You can also enjoy Zhang Fei Temple, Huaguang Tower and so on.Location:Langzhong City Opening time: 9:00 a. m. -4:30 p. m. on weekdays 8:30 a. m. -5:30 p. m. on weekends Price: 120 Telephone number:0817 -6587391 | Zhu De Memorial Hall Zhu De is a great person. Here you can learn about his whole life. You can also visit his old house about 2 kilometers away from the Hall. Location:Ma’an Town, Yilong Opening time:9:00 a. m. -4:30 p. m. Price:Free Telephone number:0817 -8162563 |
Yuping Park Here you can know the famous historical person named Chen Shou and his book Records of the Three Kingdoms. You can also enjoy beautiful scenery here. Location:Jialing District Opening time: 9:00 a. m. -5:30 p. m. Price: Adults: 10 Old people over 60: 5 Children: 7 ( Children under 6:Free) Telephone number:0817 -3650928 | Zhang Lan Old House Zhang Lan is a great educator. You can learn about his achievements in Chinese education in this memorial hall. Also, you can visit his old house. Location:Lianchi Town, Xichong Opening time:9:00 a. m. -5:00 p. m. Price:Free Telephone number:0817 -4224981 |
【1】The proper time to visit Langzhong Ancient City is on Monday.
A.7:00 a. m.B.2:00 p. m.C.8:30 a. m.D.6:30 p. m.
【2】If you want to visit Zhu De Memorial Hall, you can call .
A.0817 -4224981B.0817 -8162563
C.0817 -3650928D.0817 -6587391
【3】Who is a great educator according to the passage?
A.Zhang Fei.B.Zhu De.
C.Chen Shou.D.Zhang Lan.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】D
【解析】
文章大意:文章介绍了南充这个美丽而历史悠久的城市。介绍了四个旅游胜地:阆中古城、朱德纪念馆、玉屏公园、张澜故居的票价、营业时间、联系电话等信息。
【1】细节理解题。根据表格第一栏左侧第五、六行“Opening time: 9:00 a. m.—4:30 p. m. on weekdays,8:30 a. m.—5:30 p. m. on weekends”可知,参观阆中古城的时间是工作日的早上九点到下午四点半,周末的上午八点半到下午五点半,故选B。
【2】细节理解题。根据表格第一栏右侧最后一行“Telephone number:0817 -8162563”可知,朱德纪念馆的电话号码是0817 -8162563,故选B。
【3】细节理解题。根据表格第二栏右侧第二行“Zhang Lan is a great educator”可知,Zhang Lan是一个伟大的教育家。故选D。