题目内容

【题目】 Hi! I’m Bob. I like table tennis. I have three good friends this term. The first one is a nice girl. Her name is Jenny. Her birthday is on October 28th. She likes baseball and ping-pong. The second is Alan. He is a fat boy. He likes basketball. His birthday is June 16th. It is my birthday, too! The last one is our English teacher Mr Miller. He always helps me with my English. He likes soccer very much. It’s May this month. Teachers’ Day is in next month. Jenny wants to buy him a nice soccer. Alan wants to make a nice card for him by himself (他自己) and buy him some red flowers (). I want to buy him a white soccer shirt, because he likes white very much.

1Who has the same birthday as Bob?

A.JennyB.AlanC.Mr MillerD.We don’t know

2 kinds () sports are in this passage().

A.SixB.FiveC.FourD.Three

3From this passage we know the word()“make” means(意思是) here.

A.制作B.烹饪C.形成D.使得

4The Teachers’ Day in this passage is in .

A.SeptemberB.AugustC.JulyD.June

5Alan will buy Mr. Miller .

A.a nice cardB.some flowersC.a soccer shirtD.a nice soccer

【答案】

1B

2C

3A

4D

5B

【解析】

本文介绍Bob的几个好朋友,这一学期,他有三个好朋友。分别是JennyAlanMr. Miller。几个好朋友喜欢的东西都不一样,下个月是教师节,他们会给老师制作礼物。

1细节理解题。由文章内容“The second is Alan...His birthday is June 16th. It is my birthday, too!”可知,Alan的生日和Bob的生日是同一天,故选B

2细节理解题。文章总共提到“table tennis;baseball and ping-pong; basketball;soccer”乒乓球,棒球,篮球和足球,共四种,故选C

3词义猜测题。由文章内容“Alan wants to make a nice card for him by himself (他自己)Alan想要自己为他制作一个美丽的卡片,make为制作的意思,故选A

4推理判断题。由文章内容“It’s May this month. Teachers’ Day is in next month.”现在是五月,教师节在下个月,即六月,故选D

5细节理解题。由文章内容“Alan wants to make a nice card for him by himself (他自己) and buy him some red flowers ().”可知,Alan将会给Mr.Miller买一些红色的花,故选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网