题目内容

【题目】根据短文内容和所给中文提示, 写出空白处各单词的正确形式。

Audie Murphy is one of the greatest American war heroes. Murphy won many 1(胜利) during World War II. He also had 2(惊人的) success after the war as a film actor.

Murphy was born into a very large family on June 3(20), 1925 in Texas, and he 4(上学) primary school there. His father left his family in 1936. His mother was always very 5(生病的). Murphy had to drop out of school and started to work. Murphy found some 6(有用的) jobs from an early age to help the family, but he finally 7(意识到) that the army life was the best for him. During the war, 8(不管什么) happened, even if he was 9(受伤的), he never gave up. He had a very strong will and won several prizes for bravery. Murphy became an excellent 10(军人).

After the war, Murphy became a successful actor. He appeared in more than 40 films. He died at the age of 46 in a plane accident.

【答案】

1victories

2amazing/surprising

3twentieth

4attended

5sick/ill

6useful/helpful

7realis(z)ed

8whatever

9wounded/hurt

10soldier

【解析】

这篇短文主要讲述了美国战中中最伟大的英雄之一——Audie Murphy。

1句意:在二战期间,Murphy赢得了许多胜利。victory的意思是“胜利”。many+可数名词的复数。根据句意,故填victories

2句意:战后他作为电影演员也取得了惊人的成就。amazing/surprising 的意思是“惊人的,吃惊的”,根据句意,故填amazing/surprising

3句意:1925620日,Murphy出生在德克萨斯一个非常大的家庭。表示在几月几号用序数词,twenty的序数词是twentieth,根据句意,故填twentieth。

4句意:他在那儿上了小学。attend的意思是“参加”根据语境可知用一般过去时态,attend的过去式是attended,根据题意,故填attended。

5句意:他的母亲总是生病。sick/ill 的意思是“生病的”,根据句意,故填sick/ill。

6句意:墨菲从小就找到了一些有用的/有帮助的工作来帮助家庭。useful/helpful的意思是“有帮助的,有用的”,根据句意及所给汉语提示,故填useful/helpful。

7故填realis(z)ed

8句意:在战争期间,不管发生什么事情,即使他受伤了他也不会放弃。whatever的意思是“无论什么”,根据句意,故填whatever。

9句意:在战争期间,不管发生什么事情,即使他受伤了他也不会放弃。wounded/hurt的意思是“受伤的”,根据句意,故填wounded/hurt。

10句意:Murphy变成了一个军人。Soldier的意思是“军人”,根据句意及所给汉语提示,故填soldier。

1. 通读短文知大意,看整体全面了解

与阅读理解题和其它类型的完形填空一样,首先要通读短文,了解文章的大意.每篇短文段落之间必然承上启下、前呼后应.因此通读全文时要一气呵成,只要能了解短文的大意即可,细节不理解可以跳过.因此,在解题之前通读一遍短文,目的是对文章有个全面的了解,弄清其中心思想和大意.

2. 复读短文抓信息,前后照应巧猜词

在了解文章大意的前提之下再次通读短文,目的是对短文有更进一步的了解.在阅读时要特别注意一篇文章的开头(一般不设空)和结尾,它们能提供主要的信息,帮助了解全文所描述的事件或文章的中心思想.在阅读过程中,要注意上、下文的关系,这对于把握文章的整体意义大有用处.另外,要学会跳读,即对不理解的地方采用暂时回避的方式,待真正理解全文之后再找解决的方法.有些短文填空题,有时出现约 3%~5% 的生词是很正常的,这就要求学生根据构词知识或上、下文的意思加以猜测,来确定它的词义.

3. 反复推敲多分析,慎重答题讲合理

再次通读短文,对留空的句子进行全面的分析,看它在全文中所处的位置、作用和意义.这一遍阅读要求是精心阅读,要留心找出关键词、短语或句子,还要结合所给首字母的提示,进行填写,并注意单词的正确形式.

4. 认真复查全文,把握整体和词形

做完以后,再认真读一遍,检查所填写的单词是否与文章要求相符,文章是否通顺,前后是否呼应,有无句型结构及语法错误.从实际中看,很多学生能够充分利用词首字母和短文内容填写单词,但是,问题往往出现在单词的形式变化上.比如填 q ,要求填写 quickly ,而多数考生只知道填写 quick ,忽略了词性问题.因此,深思熟虑很重要.

练习册系列答案
相关题目

【题目】In the 20th century, advertising has become very popular. Why is it so popular? Because it has been proved that repeated advertising can increase product sales and make the price of products lower.

Advertisements can be made in many ways. People in the U.S.A. and Europe use them to advertise all kinds of products, services and other things as well. People use large boards, signs inside or outside shops and cinemas, printed mails or gifts to make advertisements. Besides, balloons and aeroplanes are also used.

An advertisement, however, should be properly designed to avoid waste. How is an advertisement made? An advertising firm (公司) selected a company designs and makes the advertisement by studying the information about customers and products. The designers put forward their different plans with pictures or photos. When the advertisement is ready, it is tested in a place to see whether it can make the product popular with customers or not. If it does, it will be used all over the country. Otherwise it should be designed until it is accepted by customers and market by finding out the reason for the failure.

1The reason for which advertising is popular is that _________.

A. it can make the price of products higher

B. it can increase products sales

C. it can make the products have better quality.

D. it can lower the cost of products

2How many ways of advertising are mentioned(提到) in the second paragraph?

A. Six B. Eight C. Two D. Four

3People in the USA use advertisements to advertise_______.

A. products only B. services only

C. products and services only D. products, services and other things as well

4The steps of making advertisements include the following except ________

A. the designers put forward their plans

B. the advertising company studies information about customers and products

C. the advertisements are tested

D. the advertisements are sold to companies

5If the advertisement can make a product popular with customers, it proves that _____.

A. the advertisement is a failure B. the advertisement is a success

C. the advertisement will be redesigned D. the advertisement will not be accepted

【题目】One night, when I was eight, my mother gently asked me a question I would never forget. “Sweetie, my company wants to promote(升职) me; _____ , it needs me to work in Brazil. This is like your teacher telling that you’ve done well and allowing you to skip a grade(跳级), but you’ll have to_____ your friends. Would you say yes to your teacher?” She gave me a hug and asked me to think about it. I was puzzled. The question kept me_______ for the rest of the night. I had said “yes” but for the first time, I realized the difficult decisions adults had to make.

For almost four years, my mother would call us from Brazil every day.

Every evening I’d anxiously wait for the phone to ring and then tell her every detail of my day. A phone call, however, could never replace her_______ and it was difficult not to feel lonely at times.

During my fourth-grade Christmas break, we flew to Rio to visit her.

Looking at her large_______ apartment, I realized how lonely my mother must have been in Brazil herself. It was then that I started to appreciate the tough choices she had to make on balancing family and work._____ difficult decisions, she used to tell me, you wouldn’t know whether you make the right choice, but you could always make the best out of the situation, with passion and a positive attitude.

Back home, I reminded myself that what my mother could do, I could, too. If she______ to live in Rio all by herself, I, too, could learn to be______ . I learn how to take care of myself and set high but achievable goals.

My mother is now back with us. But I will never forget what the_____ has really taught me. Sacrifices(牺牲)pay off in the end. The separation between us has proved to be a______ for me.

1A. besides B. however C. otherwise D. therefore

2A. leave B. refuse C. contact D. forgive

3A. explaining B. sleeping C. wondering D. regretting

4A. patience B. company C. intelligence D. influence

5A. comfortable B. expensive C. empty D. modern

6A. Depending on B. Supplied with C. Faced with D. Concentrating on

7A. managed B. offered C. attempted D. expected

8A. grateful B. energetic C. independent D. practical

9A. question B. experience C. history D. occasion

10A. treasure B. gathering C. failure D. pleasure

【题目】Nowadays, we use digital devices in many ways, such as waking us up in the morning, listening to music, communicating with friends and so on. But studies have found that overuse of electronics can affect our sleep, our study and work.

To help people take a break from their always-on lifestyles, America set the National Day of Unplugging in 2010 to encourage people to put away their electronics for 24 hours, which is on the second Friday of March every year.

Without any doubt, many people find that the unplugged day seems longer than a typical day. “Without my phone, my breakfast was too short and I did not know what to do next,” one participant of last year’s unplugging experiment wrote. Another shared his grief at not being able to look at his phone during bus and train rides, calling the day”the longest time of my life”.

But others see the experiment as a way to experience what life was like before the rise of electronics. “My friend and i has dinner in the evening, and we both discussed about how much more present we felt-- how we could hear what each other was saying,” one participant wrote.

Although living without electronics seems impossible in today’s world, unplugging from time to time allows people to slow down and reflect on life. “At the end of the day, I was missing neither social media nor having a digital connection,” one participant noted. “I note. “I was happy for the opportunity to challenge my unhealthy daily habits, because this gave me the opportunity to discover a slower, clearer way of life.”

1Using digital devices too often might .

A. help us study better B. keep us away from music

C. help us communicate easily D. bring us some sleep problems

2The National Day of Unplugging was set .

A. in many countries in 2010 B. on the second day of March every year

C. to help people take a break from busy work D. to make people away from their electronics for a day

3What is the meaning of the underlined word”grief”?

A. Rudeness B. Sadness C. Happiness D. Coldness

4Some participants of the experiment .

A. thought that it was impossible for them to slow down B. didn’t know what to eat for breakfast without phones

C. felt exited during bus and train rides without phones D. enjoyed hearing each other by discussing face to face

5What is the best title for this passage?

A. Get Back to Real Life. B. Unhealthy Daily Habits

C. The Digital Connection. D. The Longest Time of Life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网