题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
The most common disease in the world is the cold. It often starts with a sore throat. You sneeze and your nose runs. You usually have a headache, too. Often you have a cough later. It's not a serious disease, but you can feel quite bad.
There isn't a cure (良药) for a cold, but you can take some medicine to make you feel better. For example, you can take aspirin (阿司匹林) to get rid of (去除) your headache. It is good to rest. and to drink a lot of water, too. A doctor once told me. "With the right medicine. a cold will last for seven days. With no medicine, it will go on for a whole week!"
A long time ago, people understood that some plants made them feel better. For example, the juice of lemons (柠檬) makes a sore throat feel better. In modern times, scientists have found out which chemicals (化学药品) are in them. Man, of our medicines today are made from those chemicals. There are some diseases that we can't cure yet. And nobody has found a cure for old age. But because of modern medicines, the average people now live longer than their grandparents.
(1)A cold often starts with _______.
A.headache
B.a cough
C.a pain in your throat
D.feeling a little cold
(2)What should we do when we catch a cold?
A.We only take some medicine.
B.We should rest well, drink much water and have some medicine.
C.We just wait for a whole week.
D.We only need a good rest.
(3)What makes a sore throat feel better?
A.The medicine aspirin.
B.A lot of water.
C.Something inside lemons.
D.The root of a plant.
(4)What is the real meaning of the doctor's words?
A.There is almost no medicine that can cure the cold.
B.There is some medicine that can cure the cold.
C.You will feel well after a whole week when you take some medicine.
D.The cold is a serious disease.
(5)From the passage, which of the following is not TRUE?
A.You can feel quite bad though the cold is not a serious disease.
B.We can get some medicine to get rid of our headache.
C.Even if you don't take any medicine, you will feel well after seven days.
D.People have found a cure for old age.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)C
(4)A
(5)D
【解析】本文介绍了世界上最常见的一种疾病感冒的几种具体情况。通常开始于喉咙痛,
(1)细节理解。根据文章第一段The most common disease... is the cold. It often starts with a sore throat .世界上最常见的疾病是感冒,它通常开始于喉咙痛。故选C
(2)细节理解。根据文章第二段but you can take some medicine to make you feel better. It is good to rest. and to drink a lot of water, too.你可以吃一些药让你感觉更好。休息以及喝很多水也是有益的。故选B
(3)细节理解。根据文章第三段the juice of lemons makes a sore throat feel better.柠檬汁使喉咙痛感觉更好,故选C
(4)细节理解合推理判断。根据文章第二段With the right medicine. a cold will last for seven days. With no medicine, it will go on for a whole week!吃正确的药物,一个=次感冒将持续7天;不吃药,它会持续一个星期!由此可以分析为,从另一个角度讲没有药物能真正治疗感冒。故选A
(5)细节理解。题目问下列哪一个描述是不正确的,根据文章nobody has found a cure for old age.可知与D项意思相反,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】配对阅读。左栏是五个人的介绍,右栏是七条信息。请将这五个人与他们感兴趣的信息相匹配,并将答案写在相应的位置上。

Jenny is a pet lover. She wants to work with pets.
David is the boss of a big education company. He wants to know some information about education in China.
Wang Lan just came back from England. She is looking for a job. She prefers to work in a big company.
Helen is a housewife. She wants to buy vegetables and fruit at low prices.
The students in No.2 Middle School plan to have a picnic. Whether they will do it depends on it will rain or other situations.

A. Lots of people miss their pets while they are on holidays. Our hotel can solve(解决)this problem. We lend cats or dogs to you. We are sure that you will be happy to stay with them.
B. Many people like animals and take them as their pets. Now pet hospitals are very busy .Kind people who love animals are needed to work in busy hospitals.
C. Living in another country can help you to learn a language, and about another culture. Many companies today need employees(雇员)who can speak a foreign language, or have the experience of living or working in another country.
D. We sell eggs, apples tomatoes and pork at very low prices. Our business hours are from 6:00a.m. to 10:30p.m.
E. Our city will have a cloudy day tomorrow .It will be rainy at times. There will be a strong wind. The day after tomorrow will be sunny. It will be a fine day to go hiking or to have a picnic.
F. We have all kinds of video films, TV plays, and music videos. You can enjoy yourself and take time to watch your favorite videos at our shop. You can also borrow some videos home. Each video for a week for 1 dollar.
G. A study of the people in China's largest cities shows that saving money for children's education has become an important reason for saving. It is the second most important purpose of people's saving habit. The result shows that people in China care much about education. The education market is very big in China.

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 At midnight at New Year's Eve people in Rome and Italy throw (扔) all the things they no longer want .The streets are filled with old chairs, beds, clothes and dishes…… In Madrid, Spain, new year comes in more quietly (安静地). People go to the main square, each holding a bag of grapes. As the clock strikes (敲) twelve ,the people eat grapes .
In Tokyo people eat noodles at New Year's Eve. This food is said to bring long life. Early the next morning, some Japanese families climb Mount Fuji. There they watch the first sunrise (日出) of the new year.
In China, New Year's food include (包括) a whole fish and a chicken. The chicken must be presented (呈现) with a head ,a tail and two feet to symbolize (象征) completeness (完美).
(1)This story is about New Year's Eve in ________.
A.Italy and Spain
B.England
C.Japan and China
D.Both A and C
(2)From the story we know that people in some countries bring in New Year By ____________.
A.throwing everything
B.playing games
C.eating some special food
D.drinking coke
(3)People climb Mount Fuji to ______________.
A.see the sun come up
B.look at the stars
C.search for New Year's flowers
D.watch the sun go down
(4)The people who hope to have long life from their New Year's food _________.
A.are Spanish
B.are Japanese
C.are Chinese
D.are Italians
(5)People in China eat __________ at New Year's Eve because they symbolize completeness.
A.grapes
B.noodles
C.fish and chicken
D.whole fish and chicken

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网