题目内容
【题目】 William Blake described the eyes as the “windows of the soul.” Our eyes are the windows through which we see the world around us. Either way, there’s no question that we place great value on our eyes and our eyesight. Surveys have shown that of the five senses, sight is the one that people fear losing the most.
Thinking about the important function of our eyes, we’d give them the best care possible, but sometimes we get too busy or forget to do a few simple things that can keep our eyes healthy.
Protecting your eyes starts with the food on your plate. Remember when you were a kid and your mom told you that carrots would improve your eyesight. Well, she might be right. Proper food will keep your eyes strong and healthy.
Give up your daily habits that could seriously injure your eyes. Always wear sunglasses in a sunny day to protect your eyes from ultraviolet ray(紫外线). Rest your eyes every 20 minutes from the computer screen by looking 20 feet away for 20 seconds. At least every 2 hours, get up and take a 15-minute break when working at a computer.
Make sure your eyes do not get injured in the first place. You should try to prevent eye injuries whether you’re playing sports or doing housework. You should also know when to wear safety glasses and what kinds will work best for you.
Last but not least, get your eyes examined regularly. Eye exams can help find some eye diseases. It’s important to find these diseases early on, when they’re easier to treat.
【1】According to a survey, people fear losing ________ most.
A.their sightsB.their hearingsC.their smellsD.their tastes
【2】The underlined word function might mean “________ ” in Chinese.
A.差异B.功能C.优势D.问题
【3】________ is NOT a good way to protect your eyes.
A.Eating carrotsB.Wearing sunglasses
C.Using safety glassesD.Working at computers
【4】Finding eye diseases early on through eye exams ________.
A.saves much work for the doctorsB.is helpful for the treatment
C.provides you the best care of your eyesD.wastes much of your money
【5】What is the best title of the passage?
A.Give Your Eyes Some RestB.Good Habits Bring Health
C.Simple Way of Eye Exams wastes much of your moneyD.Protect the Windows of the Soul
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】B
【5】D
【解析】
这是一篇说明文,这篇短文主要讲述了眼睛是心灵的窗户,要保护我们的眼睛。保护眼睛从吃的食物开始;要养成良好的阅读习惯,要戒掉一些不良习惯;要让眼睛定时的休息,不要盯着太阳看还要选择合适的眼镜佩戴;确保眼睛不受伤害;定期检查眼睛。
【1】
细节理解题。根据第一段最后一句“Surveys have shown that of the five senses,sight is the one that people fear losing the most”可知,人们最怕丧失视力。故选A。
【2】
词义猜测题。根据“Thinking about the important function of our eyes,we’d give them the best care possible”可知此处表达我们应该给眼睛最好的照料,因为我们的眼睛有重要的功能。function表示“功能”。故选B。
【3】
推理判断题。根据“Rest your eyes every 20 minutes from the computer screen by looking 20 feet away for 20 seconds. At least every 2 hours, get up and take a 15-minute break when working at a computer”可知使用电脑时要定时休息眼睛,长期在电脑前,对眼睛有害。由此可知D选项不是保护眼睛的好方法。吃胡萝卜,戴太阳镜,用安全眼镜都是保护眼睛的好方法。故选D。
【4】
推理判断题。根据最后一句“It’s important to find these diseases early on, when they’re easier to treat”可知,尽早地通过检查发现眼科疾病重要,此时这些疾病容易治疗。可知对治疗有好处。故选B。
【5】
标题概括题。文章开头指出眼睛是心灵的窗户,本文主要讲述的是如何保护眼睛。标题可概括为Protect the Windows of the Soul。故选D。